Show Menu

10 съвета за здрави и бели зъби /част 2/

 10 съвета за здрави и бели зъби /част 2/
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация

В тази статия ще ви запознаем с още ефикасни съвети, с които ще възстановите здравето и белотата както на естествените си зъби, така и на фасетите и имплантите.

6. Веднъж седмично почиствайте зъбите си с хлебна сода

Тази хитринка ще почисти остатъците от храна и ще избели емайла ви. Използвайте содата, точно както и пастата за зъби.

7. Поддържайте свежестта

Водата за уста тук е чудесен избор. След миене на зъбите с паста, задължително изплакнете с вода за уста, независимо какъв тип е. Препоръчително е да изберете вода за уста, която не съдържа алкохол, тъй като тази съставка е присъща за повечето води за уста, а именно алкохолът изсушава тъканите в устата и ги прави уязвими за развитието на бактерии.

8. По-често почиствайте с конец

Практикувайте често почистване с конец на зъбите си, докато сте със затворени очи. Веднъж научите ли се да почиствате със затворени очи, то така ще ви е лесно да прилагате този хигиенен начик не само пред огледалото. Ще можете да премахвате остатъците от храна с конец и докато сте в колата, в леглото или в офиса. Помнете, че почистването с конец е препоръчително особено, ако имате зъбни импланти или фасети. Винаги имайте по едно пакетче с конци в колата, на нощното шкафче и на бюрото – ще ви влезнат в употреба.

9. Миенето на зъби – първата и последна задача

Миенето на зъби трябва да е първото нещо, което правите след като станете от леглото и последното нещо, преди да легнете нощем. Тези две задачи са задължителни за всеки. Това е защото слюнката, която предпазва зъбите от задържането на плака, изсъхва нощно време, докато спите. Което означава, че трябва да премахвате цялата плака от устната си кухина, преди да заспите. Така ще сте сигурни, че осигурявате не само свеж дъх, но и превантивна мярка срещу кариеси, дори докато спите. Сутрешното почистване също е препоръчително, защото натрупаното количество бактерии или плака вечер, ще бъде погълнато със закуската сутрин, ако не сте измили преди това зъбите си. Така е много вероятно да предизвикате проблеми със стомашно-чревния си тракт. Това е и причината, поради която повечето стоматолози препоръчват почистването на зъбите сутрин преди закуска да е с паста за зъби, а след храненето да е с вода за уста, за да се остранят излишните налепи по емайла. Така ще сте спокойни, че както естествените ви зъби, така и фасетите ще бъдат в перфектен вид.

10. Подчертайте белите зъби с цвят

Това е един съвет за всички дами – ако използвате червило в ярък цвят, като червен или лилав, то вие ще направите усмивката си да изглежда още по-искрящо бяла. Обратен е ефектът при светло червило – то подчертава жълтия оттенък на зъбите ви.

Като допълнение към ефективните начини за бяла и здрава усмивка, искаме да добавим и редовните профилактични прегледи при стоматолог. Те са задължителна част от поддържането на оралното ви здраве. Не се колебайте да посещавате на няколко месеца стоматолога си, за да получавате навременна и професионална консултация за красивата ви усмивка.

Вижте още
Назад към "Други"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.