Дигиталният етаж на Медикъл Дент: Коронки за половин час

Всеки човек в даден момент би могъл да има нужда от коронка за възстановяване на силно разрушен, девитализиран или счупен зъб. До неотдавна обаче процесът по изработване на коронки отнемаше голямо количество време, обикновено няколко седмици. Ние от дентална клиника Медикъл Дент променихме това благодарение на първия по рода си „Дигитален етаж“ в страната. В следващите редове ще ви разкажем всичко, което трябва да знаете за нашия „Дигитален етаж“ – какво представлява, как помага конкретно при изработването на коронки и защо Медикъл Дент е подходящото място за вас при нужда от поставяне на такива.

Коронки – същност и приложение 

Както отбелязахме в самото начало на текста, поставяне на коронки е необходимо най-вече при силно разрушаване, девитализиране или счупване на зъб в резултат на някаква травма. Изработените коронки действат като своеобразна шина – те покриват и обхващат зъба, върху който са циментирани. Три са основните видове коронки, които се предлагат на пазара. Става въпрос за изцяло керамичните, метало – керамичните, както и циркониевите коронки. Изцяло керамичните и циркониевите коронки са предпочитани варианти, когато се търсят естетически преимущества. Освен по отношение на естетиката, циркониевите коронки са ненадминати и във връзка със здравината и устойчивостта във времето, но трябва да се има предвид, че цената им е по-висока в сравнение с тези на останалите типове коронки. В този смисъл изцяло от пациента зависи да направи избор, отговарящ на неговите нужди и изисквания.

Какво представлява нашият „Дигитален етаж“ и как е свързан с изработването на коронки? 

Идеята за създаването на „Дигитален етаж“ е на ръководителя на дентална клиника Медикъл Дент д-р Бранимир Кирилов, имплантолог и орален хирург. Това е първият по рода си подобен проект в България и представлява изключително богат и прецизно подбран набор от дигитални и роботизирани апарати. Целта на въпросния набор от апарати е да направи работата на стоматолозите в нашата дентална клиника максимално прецизна, както и да минимизира оперативното време за лечение и възстановяване на пациентите. „Дигиталният етаж“ има пряко отношение и към процеса по изработване на коронки. По-надолу ще изведем накратко преимуществата, които той предоставя в рамките на този процес.

Изработване на коронки – преимущества, дължащи се на „Дигиталния етаж“ 

Няколко са съществените преимущества, които „Дигиталният етаж“ на Медикъл Дент носи в процеса по изработване на коронки. Сред тях са по-голямата бързина и прецизност при изработката на коронки, както и възможността да се осигури по-високо ниво на прозрачност за пациента. Ето малко повече информация за споменатите преимущества на нашия „Дигитален етаж“:

  • изработване на коронки: по-голяма бързина – благодарение на нашия „Дигитален етаж“ вече пациентите могат напълно да забравят за бавното и мъчително сваляне на отпечатъци, както и чакането на седмици наред за изработване на коронки. Сега процесът се осъществява с помощта на снимка, а времето, което отнема, е само половин час. По този начин доста по-бързо ще получите необходимите ви коронки, а и въпросните коронки ще съответстват в максимална степен на вашите зъби.
  • изработване на коронки: по-високо качество – „Дигиталният етаж“ цялостно повишава качеството на процеса по изработване на коронки. Главна роля в процеса играе интероралният скенер, осъществяващ свалянето на отпечатъка от зъбните редици на пациента. Дигиталният отпечатък не само предоставя максимална прецизност, но и позволява извършване на лесни корекции и синхронизиране на цвета на съответните коронки с останалите зъби в устната кухина.
  • изработване на коронки: прозрачност и откритост – освен всички други преимущества, „Дигиталният етаж“ гарантира и най-високо ниво на прозрачност и откритост за пациента по отношение на процеса на изработване на предназначените за него коронки. Последното се дължи на специални програми, които наричаме „хирургически водачи“. Благодарение на тях устната кухина се пресъздава в триизмерен модел и се нанасят необходимите корекции още преди манипулацията. Посредством въпросния триизмерен модел пациентът може да види предварително крайния резултат от поставянето на изработените коронки.

Поставяне на коронки – защо да се доверите на Медикъл Дент?   

Дентална клиника Медикъл Дент е подходящото място за вас, ако имате нужда от поставяне на коронки или каквато и да било друга стоматологична процедура. Вижте няколко основателни причини да се доверите именно на нашия екип:

Поставяне на коронки в Медикъл Дент: Висококвалифицирани и опитни специалисти – разполагаме с екип от висококвалифицирани специалисти, които имат солиден опит в изработването и поставянето на коронки. Специалисти, които са с утвърдена репутация в стоматологичната сфера и са носители на редица местни и международни награди. Те ще ви предоставят максимално прецизни процедури и ще гарантират отлични резултати за вашето орално здраве.

Поставяне на коронки в Медикъл Дент: Модерна апаратура и материали – както вероятно се убедихте дотук в текста, апаратурата, с която разполага дентална клиника Медикъл Дент, е не просто модерна, а първата по рода си в България. „Дигиталният етаж“ ни позволява да осигуряваме на пациентите най-високо ниво на качество, бързина и прозрачност при изработване на коронки (и не само). Ние от Медикъл Дент сме наясно колко важни са апаратурата и материалите в стоматологичното лечение, и затова непрекъснато инвестираме в обновяването им, за да позволим на нашите специалисти да си вършат оптимално работата.

Поставяне на коронки в Медикъл Дент: Конкурентни цени – цените за поставяне на коронки в дентална клиника Медикъл Дент са достатъчно конкурентни, особено предвид предоставяното качество на процедурите. Те са съобразени с особеностите и тенденциите на българския пазар, както и с финансовите възможности на средностатистическия потребител у нас. Можете да бъдете сигурни, че в Медикъл Дент ще получите оптималното съотношение между качество и цена за услугата по поставяне на коронки.

Поставяне на коронки в Медикъл Дент: Удобна локация – и не на последно място, дентална киника Медикъл Дент се намира на удобна локация, достъпна от всички квартали и зони на София. Независимо дали се намирате у дома, на работа или на друго място, ще можете да откриете достъпен транспорт и да пристигнете при нас сравнително бързо.

Коронки – същност и приложение

Какво представлява нашият „Дигитален етаж“ и как е свързан с изработването на коронки?

Изработване на коронки – преимущества, дължащи се на „Дигиталния етаж“

Поставяне на коронки – защо да се доверите на Медикъл Дент?

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

#1 Medical Dent Clinic

Запишете своята консултация при нас!

Запазете час при нас за безплатна консултация, с цел да изготвим прецизен персонален план за Вашия дентален случай. Доверете се на дългогодишния опит, професионализма и прецизната работа на нашия екип.

Medical Dent © 2023 Всички Права Запазени • Уеб Дизайн от Вектори Дизайн • Дигитална Агенция

Call Now Button