Show Menu

Как да преборим навиците, които вредят на зъбите ни

Как да преборим навиците, които вредят на зъбите ни
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Всеки има поне един навик, който пряко или косвено вреди на здравето на устната кухина. Тези от вас, които имат зъбни импланти или фасети, също трябва да бъдат особено внимателни при спазването на оралната хигиена и поддържането на белотата както на естествените зъби, така и на имплантираните.

Представяме ви как да преборите 3-те най-често срещани навици, които увреждат зъбите ви:

1.Силното четкане със четката за зъби – това е наистина разпространен навик, който повечето хора смятат за безобиден. Но всъщност силният натиск с четката върху зъбите, уврежда емайла и предизвиква раздразнение на венците. Решението е да използвате специална четка за зъби с много меки влакна и да се опитвате да масажирате както зъбите, така и зъбните импланти, по този начин ще сте сигурни, че не застрашавате здравината на емайла си.

2.Дъвчене на лед – ледът е изключително твърдо вещество, което определено наранява зъбите ви и оставя невидими драскотини по тях. Стремете се да пиете любимите си студени питиета, без лед в тях, по този начин ще въздействате добре и на евентуалната остра чувствителност на зъбите си.

3.Честите сладки закуски – малките закуски между основните хранения, включващи захар, като бисквити, шоколад, вафли или дори натурални сокове, които приемате по няколко пъти на ден, значително увеличават риска от кариес. Решението на този лош навик е не да отказвате малките следобедни закуски, а да ги промените, като ги замените с храни, които не съдържат големи количества захар. В краен случай, можете просто да добавите чаша вода към закуската си, за да отмиете остатъците от храна, които биха били вредни дори и за зъбните ви импланти.

Запомнете, че здравето на устната ви кухина е предпоставка за здравето на целия ви организъм, точно затова стоматолозите препоръчват да спазвате стриктна хигиена и да се стремите да избягвате дори дребните навици, които са способни да увредят зъбите и венците ви.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Други"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.