Show Menu

Как да предотвратите носенето на брекети при детето?

Как да предотвратите носенето на брекети при детето?
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация

В последните години броят на децата, нуждаещи се от брекети, се е увеличил драстично.

Много малчугани в първите си десет години имат изкривени зъби и се налага да посещават ортодонт, който да предприеме необходимите действия, за да изгради здрава и красива детска усмивка.

Предлагаме ви няколко съвета, как да избегнете носенето на шини при детето и да предприемете от рано мерки, за да има вашето съкровище здрава и блестяща усмивка.

  • Редовните посещения при зъболекаря – това е гарантиран начин да предпазите детето от нежелани проблеми със зъбките. Опитайте се колкото се може по-рано да помогнете на детето да свикне със зъболекарския стол, така следващите посещения при стоматолога ще са лесни. А когато става въпрос за разместени зъбки или проблем със захапката, то е добре да се установи колкото се може по-рано.
  • Изправете зъбите на детето, без помощта на брекети – понякога, в зависимост от конркетната ситуация, брекетите не са единственото решение за проблеми с положението на зъбките. Aligner е система за изправяне на зъбите, която отговаря на последните иновации. Aligner представляват пластмасови шини, които са невидими с просто око и постепенно преместват зъбите, за да се получи перфектен краен ефект за усмивката. Шините принципно се сменят на всеки две седмици, като е препоръчително това да се прави от специалист, тъй като има специфични детайли, които трябва да се следят. Aligner също така позволява на детето ви да яде, пие и мие зъбите си нормално.
  • Намерете правилния ортодонт за вас – бъдете сигурни, че сте избрали правилния ортодонт за детето. Имайте предвид, че детският зъболекар трябва да умее да се сприятели с малчугана ви, така детето с лекота ще изпълнява всичко, което му се препоръчва. Можем да ви посъветваме и да изберете тясно специализиран стоматолог, който има значителен опит зад гърба си.

В MEDICAL DENT ще ви предложим минимално инвазивен подход, иновативно лечение и индивидуална грижа и внимание за вашия мъник, защото знаем, че децата заслужават най-доброто.

Вижте още
Назад към "Детска стоматология "
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.