Show Menu

Как да предотвратите носенето на брекети при детето?

Как да предотвратите носенето на брекети при детето?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

В последните години броят на децата, нуждаещи се от брекети, се е увеличил драстично.

Много малчугани в първите си десет години имат изкривени зъби и се налага да посещават ортодонт, който да предприеме необходимите действия, за да изгради здрава и красива детска усмивка.

Предлагаме ви няколко съвета, как да избегнете носенето на шини при детето и да предприемете от рано мерки, за да има вашето съкровище здрава и блестяща усмивка.

  • Редовните посещения при зъболекаря – това е гарантиран начин да предпазите детето от нежелани проблеми със зъбките. Опитайте се колкото се може по-рано да помогнете на детето да свикне със зъболекарския стол, така следващите посещения при стоматолога ще са лесни. А когато става въпрос за разместени зъбки или проблем със захапката, то е добре да се установи колкото се може по-рано.
  • Изправете зъбите на детето, без помощта на брекети – понякога, в зависимост от конркетната ситуация, брекетите не са единственото решение за проблеми с положението на зъбките. Aligner е система за изправяне на зъбите, която отговаря на последните иновации. Aligner представляват пластмасови шини, които са невидими с просто око и постепенно преместват зъбите, за да се получи перфектен краен ефект за усмивката. Шините принципно се сменят на всеки две седмици, като е препоръчително това да се прави от специалист, тъй като има специфични детайли, които трябва да се следят. Aligner също така позволява на детето ви да яде, пие и мие зъбите си нормално.
  • Намерете правилния ортодонт за вас – бъдете сигурни, че сте избрали правилния ортодонт за детето. Имайте предвид, че детският зъболекар трябва да умее да се сприятели с малчугана ви, така детето с лекота ще изпълнява всичко, което му се препоръчва. Можем да ви посъветваме и да изберете тясно специализиран стоматолог, който има значителен опит зад гърба си.

В MEDICAL DENT ще ви предложим минимално инвазивен подход, иновативно лечение и индивидуална грижа и внимание за вашия мъник, защото знаем, че децата заслужават най-доброто.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Детска стоматология "
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.