Show Menu

Как да се грижите правилно за зъбните импланти?

Как да се грижите правилно за зъбните импланти?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Навярно знаете, че красивата усмивка изисква ежедневни грижи за зъбите ви, включително и за зъбните импланти. Ако се грижите правилно за тях, зъбните импланти могат да ви служат цял живот, а ако не им обръщате нужното внимание е възможно и да ви изоставят рано.

Предлагаме ви няколко професионални съвета как да ги задържите в добро състояние, възможно най-дълго:

  • Четкане

За да избегнете натрупването на зъбна плака, която води до развитието на инфекции, четкайте зъбите си сутрин, след всяко ядене и особено вечер. Труднодостъпните места почиствайте с междузъбна четка.

  • Почистване с конец

Не пропускайте да почистите пространствата между зъбите с конец. Можете да използвате обикновен междузъбен конец за естествените си зъби, но за мостовите конструкции върху зъбните импланти, вашият имплантолог ще ви препоръча специален конец.

  • Промиване с вода за уста

Жабуренето с вода премахва плаката, която се е отделила от зъбите след четкането и почистването с конец. Антибактериалните води за уста (съдържащи хлорхедиксин) предлагат допълнителна защита срещу бактериите, които живеят в устата.

  • Внимателна грижа

Избягвайте инструменти, които могат да надраскат зъбните ви импланти, тъй като драскотините са предпоставка за развитие на бактерии. В никакъв случай не се опитвайте да почиствате имплантите сами с метални инструменти и избягвайте клечките за зъби.

  • Наблюдение

Наблюдавайте състоянието на венците, докато почиствате зъбите си. Обърнете се към вашия имплантолог, ако забележите:

- Кървене при четкане на зъбите

- Зачервяване и оток

- Раздвижване или болка в областта на зъбните импланти         

  • Редовни контролни прегледи

Много важна част от поддръжката на зъбните импланти са контролните прегледи при вашия стоматолог. Тогава обикновено се прави професионално почистване на зъбите ви и около имплантите. Освен това вашият лекар проверява състоянието на венците и костта около зъбните импланти, както и целостта на системата имплант-надстройка- коронка на зъб.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Имплантология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.