Какви предимства ще получите от процедурата по поставяне на фасети?

Поставяне на фасети е сред най-популярните през последните години процедури, свързани с коригирането на несъвършенства по човешките зъби. Тя се прилага при увредена повърхност на зъба и посредством нея е възможно да бъде напълно възвърнат естетичния вид на вашата усмивка. В следващите редове ще разберете малко повече за същността на процедурата по поставяне на фасети и основните предимства, които е способна да ви донесе:

  • Проста и безболезнена процедура – в процедурата по поставяне на фасети липсва инвазивност, което намалява до минимум риска от каквито и да било усложнения. Самата процедура е свързана с прилепване на тънки парчета порцелан (наричани фасети) към предната част на зъба с цел прикриване на определени несъвършенства по него. Обикновено се поставя локална упойка, за да се гарантира отсъствието на болка по време на процедурата. След изтичане ефекта на съответната упойка е възможно да усетите дискомфорт, който обаче е съвсем лек и не бива да ви притеснява по никакъв начин.
  • Напълно естествен външен вид – в рамките на първия преглед стоматологът прави отпечатъци на вашите зъби, които впоследствие изпраща в лабораторията. По този начин е възможно изработването на фасети, които съответстват в пълна степен на цвета на зъбния емайл и контурите на вашите естествени зъби. След поставяне на фасетите и плътното им прилепване, те ще изглеждат като напълно естествена част от вашите зъби и никой няма да разбере, че всъщност сте си сложили допълнителни елементи към тях.
  • Устойчиви и издръжливи – качествените модели фасети са изключително устойчиви във времето. Някои порцеланови фасети са по-издръжливи на гниене и оцветяване дори от истинските зъби. Така че инвестицията в процедура по поставяне на фасети определено си заслужава. При правилна поддръжка бихте могли да ги запазите в отлично състояние за период между 10 и 15 години.
  • Лесно поправяне – дори да си вземете по-евтините композитни фасети, нямате основания за тревога или притеснение. Да, несъмнено те няма как да притежават същата издръжливост и устойчивост като порцелановите такива. В същото време обаче при възникване на проблем или повреда композитните фасети биха могли да бъдат поправени лесно и бързо, след което отново да започнете да ги носите.
  • Безпроблемна поддръжка – грижите и дейностите по поддръжка, които трябва да полагате след процедурата по поставяне на фасети, съвсем не са нещо кой знае колко специално. Главното, което се изисква от вас, е да спазвате добра орална хигиена. Мийте си зъбите с четка и паста по два пъти на ден, а след ядене изплаквайте или почиствайте с конец остатъците от храна. И не на последно място, правете редовни посещения при своя стоматолог, за да може той да следи състоянието на поставените фасети и да реагира своевременно при възникване на проблем.

Дентална клиника MEDICAL DENT разполага с модерна апаратура и висококвалифицирани специалисти, които ще се погрижат за първокласното извършване на всички необходими ви стоматологични процедури. Доверете се на екипа ни и си гарантирайте връщането на своята чаровна и вдъхновяваща усмивка!

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button