Show Menu

Какво трябва да знаете за ортодонтията? /част 2/

Какво трябва да знаете за ортодонтията? /част 2/
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Какво знаете за ортодонтията и нуждата от носене на брекети?

Ще ви разкрием, че правилно подредените зъби са един от най-важните фактори за доброто здраве на устната кухина. Освен че ще се сдобиете с красива усмивка, ортодонтията ще ви помогне и да имате перфектно функционираща захапка, която пък ще ви предпази от заболявания на венците и емайла.

Едно от първите неща, които трябва да знаете за ортодонтското лечение е, че само вашият  ортодонт може да прецени дали имате нужда от него. Когато става въпрос за детето ви, за да сте сигурни, че ще вземете необходимите мерки на време, то е добре да заведете малчугана на ортодонт в ранна детска възраст. Препоръчва се детето да посети специалиста, още преди да навърши 8-9 години.

Имайте предвид, че е нормално не само за децата да носят  брекети за изправяне на зъбите, напротив – шините и брекетите са и за възрастните, стига да желаят да постигнат перфектно подредени зъби.

От естетична гледна точка, изправянето на зъбите се превърна в доста популярно сред възрастните, наред с фасетите и професионалното избелване. Но всъщност, брекетите играят важна роля не само за красивата усмивка, а и за доброто здрава на устната кухина.

Много хора смятат, че носенето на шини или брекети ще им попречи да се хранят разнообразно и да приемат любимите си лакомства. На практика, просто трябва да селектирате приема на някои твърди хранителни продукти, но в никакъв случай не означава да се ограничавате съвсем в менюто си. Можете да се храните с различни сладки и солени продукти, зеленчуци и плодове, но е препоръчително да се опитвате да замествате твърдите и лепкави храни, както и ядките, с продукти с по-мека консистенция.

Имайте предвид, че посещението при ортодонт е препоръчително, дори и ако вие самите смятате, че не е нужна намеса в подредбата на зъбите ви. Много вероятно е честите проблеми с венците ви и постоянната поява на зъбен камък да се предизвикват именно от неправилната ви захапка. Ако полагате всички необходими грижи и стриктна хигиена, но все пак имате периодични проблеми с венците и зъбния камък и не знаете на какво се дължат, то е моментът да се обърнете към ортодонт. По този начин ще си гарантирате спокойствие и ще знаете, че сте се погрижили не само за красивата си визия, но и сте инвестирали в здравето си.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Ортодонтия"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.