Show Menu

Кои са плюсовете на зъбните импланти?

Кои са плюсовете на зъбните импланти?
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация

В днешно време зъбните мостове и коронките съвсем не са най-предпочитаната и разпространена опция за заместване на липсващ зъб или зъби.

Всъщност зъбните импланти вече са тези, които играят перфектно ролята на естествени зъби. В допълнение към съвършения им естествен външен вид, имплантите изпълняват и безупречно функциите на зъбите ни. По този начин, просто може да забравите, че имате имплантирани изкуствени тела в устната кухина.

Винтовите импланти, изработени по иновационен начин и поставени от специалисти имплантолози, са идеален вариант за всеки, който се нуждае от здрава усмивка, излекувана от предходни усложнения.

Освен самия емайл, имплантът заменя и корена на зъба, като по този начин осигурява силна и ненарушима връзка с меката тъкан.

Разберете кои са основните предимства на зъбните импланти, превръщайки ги в идеален и дълготраен заместител на естествените зъби:

  • Подобрен външен вид – имплантите са проектирани да служат като собствените ви зъби, поради тази причина те изглеждат и се усещат точно така.
  • Подобрен говор – при проблеми със зъбите или тяхната липса, е напълно нормално да възникнат смущения в произнасянето на думи. Имплантите перманентно извършват всички първоначални функции на зъбите и затова е сигурно, че ще доведат и до подобрение на говора ви.
  • Липса на дискомфорт – зъбните импланти са абсолютно удобни и не изискват махане нощем, както е необходимо при протезите например.
  • По-лесно дъвчене – не е нужно да се ограничавате при приема на храна, след като ви бъдат поставени импланти. За разлика от  зъбните протези, с винтовите импланти може да дъвчете свободно, без притеснения.
  • По-лесно поддържане на хигиена в устната кухина – разбира се, когато имате зъбни импланти, зъбната редица на усмивката ви ще изглежда подредена, което автоматично прави зъбите по-лесни за почистване, включително и междузъбните пространства.
  • Дълготрайност – имплантите на практика могат да бъдат идеални заместители на зъбите ви не само за дълъг период, но дори за цял живот. 


Прочетете за ползите и преимуществата на  порцелановите коронки.

Вижте още
Назад към "Имплантология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.