Show Menu

Кои са полезните факти за фасетите? /част 2/

Кои са полезните факти за фасетите? /част 2/
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

В този материал продължаваме да ви разясняваме полезна информация за  фасетите, техните предимства и самия способ за поставянето им.

След като се подготви визията на бъдещата ви усмивка, предстои да се стартира реалния проект по поставянето на фасетите. Или с други думи, започва фазата на подготовка на емайла ви. Това става чрез изпиляване на тънък слой (1-2 мм.) от самия емайл, за да може да се постави фасетата. Именно този процес е от критично значение за здравината на поставената фасета. Имайте предвид, че стоматологът ви ще прецени дали е нужна локална упойка при извършване на процедурата.

Когато зъбите ви бъдат подготвени, настъпва изработването на индивидуалните фасети, които да прилегнат идеално по вашата зъбна повърхност.

Разбира се, може да се наложи и да се извърши бондинг процедура, за да се оформи правилната форма на зъба, с цел усмивката ви да изглежда още по-добре.

Веднъж постигната, правилна форма на зъба, позволява да се постави съответната фасета, с помощта на специален цимент и финализиране с лазерна светлина.

Не се пропуска и последният етап, при който се премахват всички евентуални излишъци на цимент и се тества правилно функциониращата захапка.

Какви са плюсовете от поставянето на фасети?

  • Правят усмивката ви да изглежда естествено бяла.
  • Устойчиви са на петна.
  • Не предизвикват дразнене спрямо венците.
  • Подходящи са и за сериозни проблеми с белотата на емайла ви.
  • Като модерна и дълготрайна алтернатива за постигане на красива и здрава усмивка, фасетите изискват и поддръжка, но не по-специфична от тази, която сте полагали преди тях.
  • Редовно миене с паста за зъби, почистване с конец и избягване на оцветяващи напитки и храни, винаги е от полза както за изкуствените материали в устната ви кухина, така и за естествените зъби.
  • Обикновени фасетите траят до 15 години, като след този период е необходимо да бъдат подменени.   

Прочетете нашите полезни съвети при оглеждане на  фасети цени.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.