Show Menu

Лечение на пародонтоза

Лечение на пародонтоза
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

   

Какво да правите и да не правите при лечение на пародонтоза?

   

Пародонтозата е сред най-неприятните и за съжаление най-често срещани дентални заболявания през последните години. Тя се характеризира с повишена чувствителност, подуване и кървене на венците, а в по-напреднала фаза може да доведе и до загуба на значителна част от зъбите. Лечението е процес, който обикновено продължава между 4 и 6 седмици и включва специални терапии за премахване на вредните микроорганизми и регенериране на тъканите в устната кухина. За да бъде достатъчно успешно и ефективно лечението на пародонтозата обаче, пациентът също трябва да положи необходимите усилия. Тези усилия са свързани както със спазването на отлична дентална хигиена, така и с непрекъснато следене на състоянието на зъбите и венците. По-надолу в текста ще научите какво е добре да правите и какво – не, докато тече лечението на пародонтозата.

Лечение на пародонтоза 1 - MedicalDent

Пет стъпки за лечение на пародонтоза

1. Лечение на пародонтоза: мийте и почиствайте редовно зъбите – една от основните причини за възникването на пародонтоза всъщност е лошата дентална хигиена. Хранителните остатъци, запазващи се в устната кухина, с времето водят до образуване на все повече и повече вредни бактерии и микроорганизми. Терапиите, свързани с лечението на заболяването, са насочени именно към намаляването на въпросните микроорганизми. Можете да спомогнете доста процеса по лечение на пародонтозата, ако спазвате някои навици по отношение на денталната хигиена. Става въпрос за съвсем обикновени хигиенни навици, като миенето на зъбите с четка и паста за зъби по два пъти на ден и почистването на междузъбните пространства с конец за зъби. Практикуването на тези навици няма да ви коства кой знае колко време и усилия, но със сигурност ще подобри значително ефективността на процеса по лечение на пародонтозата.   

2. Лечение на пародонтоза: ограничете преките контакти с партньора – истината е, че пародонтозата е заразно заболяване, което се предава при пряк контакт между хората. Така че е хубаво по време на процеса на лечение да ограничите до минимум преките контакти със своя партньор. В това число целувките, храненето с едни и същи прибори и т.н. При всички случаи препоръчваме партньорът ви също да следи стриктно състоянието на зъбите и венците си, и веднага да посети специалист при появяване на някой от нежеланите симптоми.

Лечение на пародонтоза 2 - MedicalDent

3. Лечение на пародонтоза: не залагайте на антибиотици – антибиотиците няма да ви помогнат с нищо в процеса по лечение на пародонтозата. Бактериалният биофилм, който е главната причина за възникването на това заболяване, е устойчив на подобни лекарства. Така че ви съветваме да не си купувате медикаменти за лечение на пародонтоза, които вашият специалист не ви е предписал, защото те не само няма да имат положителен ефект, но и дори могат да навредят на цялостното ви здравословно състояние.    

4. Лечение на пародонтоза: намалете цигарите – добре е да знаете, че тютюнопушенето не се отразява особено благоприятно на вашите усилия и тези на стоматолога ви, свързани с лечението на пародонтозата. Всъщност тютюнът спада сред основните фактори, които усложняват наличните проблеми с венците. Последното е доказано посредством редица изследвания в сферата на медицината и стоматологията. Така че ако сте активен пушач, това определено ще създаде известни проблеми в процеса по лечение на пародонтозата. Препоръчваме ви да се опитате да ограничите цигарите поне за периода, в който се осъществява лечението на пародонтозата, за да успеете по-бързо и лесно да възвърнете отличното състояние и естетическия външен вид на венците си.    

5. Лечение на пародонтоза: посещения при стоматолога – посещавайте редовно стоматолога си съобразно съставения план за терапии във връзка с лечението на пародонтозата. След края на въпросните терапии също ходете на контролни прегледи в рамките на определените периоди и винаги, когато забележите необичайни симптоми. Това е единственият начин за постигането на наистина качествено и ефективно лечение на пародонтозата, което ще доведе до желаните резултати по отношение на денталното ви здраве.

Лечение на пародонтоза 3 - MedicalDent

Какво ще получите?

В дентална клиника MEDICAL DENT ще получите надеждно лечение на пародонтозата на достъпни за вас цени. При появяване на някой от симптомите, съпровождащи възникването на пародонтозата, се свържете незабавно с нас по телефон или имейл, за да ви бъде направен преглед и да се предпише необходимото ви лечение.


Какво да правите и да не правите при лечение на пародонтоза?
Пет стъпки за лечение на пародонтоза
Какво ще получите?

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.