Show Menu

Лечение с брекети

Лечение с брекети
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Метални, полуестетични, естетични - керамични, сапфирени

Брекетите се използват за лечение на голяма част от ортодонтските проблеми и са доказали ефективността си в годините. Лечението с тях в зависимост от вида и степента на разместване на зъбите може да продължи между една и две години.  Брекети се прилагат, когато всички постоянни зъби са налични в устата, а горна възрастова граница няма.

За поставянето на брекети е необходимо да се направи подробен анализ на случая, след което се поставя диагноза. Съставя се план на лечение и прогноза за продължителността, етапите и крайния резултат от лечението. Планира се и системата брекети, която ще е най-подходяща за случая.
Едва тогава се пристъпва към фиксиране на брекетите. Има различни видове – метални, полуестетични, естетични - керамични, сапфирени; както и такива които се фиксират от външната или вътрешната (лингвални брекети) повърхност на зъбите. Днес се използват различни системи брекети. На гипсов модел предварително се определя мястото на което ще се фиксира всеки един брекет на всеки отделен зъб. Зъбите се почистват и полират, нанася се фиксиращ агент („лепило“) и брекетите един по един се поставят и фино се позиционират. Следва полимеризиране на фиксиращия агент, което води до трайното му залепване. След поставянето на всички брекети се фиксира и дъгата. В процеса на лечение се сменят няколко вида дъги до достигане на крайния резултат.

Най-важно за пациента по време на лечението е да спазва добра орална хигиена. Използват се различни видове четки – специална ортодонтска четка, междузъбни четки и конци, с които се почистват зъбите и самите брекети. Ако това се изпълнява добре, няма риск от развитие на кариес по време на ортодонтското лечение. Важно е да се правят контролни прегледи при  ортодонт и професионални почиствания веднъж месечно.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Ортодонтия"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.