Show Menu

Зъбни импланти и мостове – кое да изберем?

Зъбни импланти и мостове – кое да изберем?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Зъбни импланти и мостове – основна информация

Зъбните импланти и мостове са две опции, които имате пред себе си, за да възстановите красивата си усмивка, при липсващ зъб.

Кое обаче е по-правилното решение за вас? Обикновено вашият стоматолог ще ви посъветва кой е подходящият вариант. А междувременно ние искаме да ви запознаем с разликите между, за да бъдете информирани към какво да се насочите, когато имате нужда от нова здрава усмивка.

Зъбният мост е проектиран така че да замести липсата на един или повече зъби. Той се състои от две или повече коронки, които осигуряват стабилност на конструкцията. Между тях се изработва средна мостова част, която на практика замества липсващия зъб. Въпросната конструкция се прави в същия цвят като на съседните зъби. За разлика от импланта, тук нищо не се вгражда във венеца.

Изборът между двата варианта зависи и от локацията. Ако например ще замествате зъб, който се намира на края на челюстта ви, каквото и да изберете няма да е нещо видимо, когато се усмихвате. Ако обаче е от предната, видима част, то задължително трябва да се спрете на опцията, която ви дава естествен и красив зъб, формирайки блестящата ви усмивка.

Американската Дентална Асоциация препоръчва зъбните импланти за възстановяване на красивата усмивка, поради тяхната естествена белота и отлично качество.

Зъбните импланти също така предпазват челюстта от деформиране. Когато има екстракция на зъби или падането им по някаква друга причина, то е възможно челюстите да започнат да се променят с времето и така да деформират усмивката ви. Зъбният имплант обаче е вграден в челюстната кост и използвайки новия имплант за захапка и дъвкане, симулира перфектно истински зъб, което пък помага да се предотврати свиването на челюстта. В другият случай, при мостовете той не е закрепен за челюстната кост, което означава, че е напълно вероятно да настъпят деформации в бъдеще.

Запомнете, че и при двете опции трябва да се полагат редовни грижи, за да се радвате на красива усмивка.

Зъбни импланти и мостове – сравнение по няколко важни аспекта 

Продължаваме със сравнение по няколко важни аспекта. Става въпрос за аспекти като тяхното влияние върху съседните зъби и върху устната кухина като цяло, възможностите за почистване и поддръжка, както и цената им. Ето какво трябва да знаете за въпросните аспекти, свързани с избора измежду двата варианта:

  • влияние върху съседните зъби – когато избирате е съвсем нормално да искате да бъдете наясно с този аспект и върху състоянието на устната кухина като цяло. Тук преимущество несъмнено имат зъбните импланти. Имплантите по никакъв начин не засягат съседните зъби в устната кухина и не увеличават натоварването върху тях. Докато при мостовете си има определен риск от увеличаване на натоварването, което в по-далечно бъдеще е възможно да доведе до някои проблеми с тях. Така че по този критерий измежду значително напред излизат имплантите.
  • възможности за почистване и подръжка – при избора им няма как да не се замислите кой е по-удачният вариант от гледна точка на възможностите за почистване и поддръжка. В крайна сметка почистването оказва сериозно влияние върху хигиената на устната кухина и цялостното орално здраве на човека. По критерия „възможности за почистване“ отново напред излизат имплантите. При тях почистването става безпроблемно, докато при мостовете са налице сериозни затруднения и често се налага да се търси професионална помощ.
  • цена – що се отнася до цените, определено по-достъпни за широкия кръг от потребители са тези на мостовете. Цените на зъбните импланти все още са сравнително високи и ако трябва да се поставят по-голям брой импланти, сметката ви може да излезе доста солена.

Защо да се доверите на дентална клиника Медикъл Дент при нужда от зъбни импланти и мостове? 

Медикъл Дент е подходящото място за всички хора, които имат нужда от поставяне на зъбни импланти и мостове. Вижте няколко основателни причини да се доверите именно на нашия екип за процедурите по поставянето им:

 Висококвалифицирани и опитни специалисти – разполагаме с висококвалифицирани специалисти, които имат богат опит в поставянето им. Специалисти, които са с утвърдена репутация в стоматологичната сфера и са носители на редица местни и международни награди. Те ще ви предоставят първокласни процедури по поставяне на зъбни импланти и мостове, които биха гарантирали отлични резултати по отношение на естетичната ви усмивка и вашето орално здраве.

Модерна апаратура – наясно сме колко е важно наличието на модерна апаратура не само при поставянето им, но и при всякакви други стоматологични процедури. Затова сме инвестирали в оборудването на всички кабинети в денталната ни клиника по последни стандарти. Иновативната ни апаратура позволява на нашите специалисти да си свършат перфектно работата и да извършат максимално прецизно поставянето им.

Удобна локация – и не на последно място, дентална клиника Медикъл Дент се намира на максимално удобна локация за всички клиенти. Локация, до която има достъпен транспорт от всички квартали и зони на София. Независимо дали се намирате у дома, в офиса или на което и да било друго място, ще имате възможност бързо и лесно да пристигнете при нас за необходимите ви процедури. 

Зъбни импланти и мостове от Медикъл Дент – гаранция за здрава и красива усмивка!

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Имплантология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.