Show Menu

Най-добрите минерали и витамини за зъбите ви

Най-добрите минерали и витамини за зъбите ви
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация

За да имате холивудска усмивка, освен с перфектна орална хигиена, ще трябва да се грижите за здравето на зъбите си и като приемате полезни хранителни вещества. Има редица минерали и витамини, които са ценни както за естествените ви зъби, така и за фасетите или зъбните импланти.

Правилното хранене е един от най-важните фактори за здрави и блестящи зъби. Представяме ви най-необходими витамини и минерали, които задължително трябва да включите в менюто си, ако искате да държите инфекциите надалеч.

Калций – основен изграждащ минерал на здравите зъби и кости.

Витамин D – спомага за усвояването на приетия калций от организма.

Флуор – той играе решаваща роля в борбата с кариесите. Благодарение на този химичен елемент, формиращ дентина и зъбния емайл, може да поддържате белотата на зъбите и фасетите си. Флуорът се съдържа в питейната вода и е доказано, че редовното му приемане в умерени количества предпазва зъбния емайл от увреждания.

Фосфор – участва активно в образуването на зъбния емайл, в комбинация с калция.

Магнезий – неговата функция е същата като на фосфора. Освен, изграждащ емайла на зъбите, магнезият помага на приетия калций да остане в организма.

Витамин С – това е водоразтворим витамин с десетки важни функции в човешкия организъм. С помощта на витамин С, желязото се усвоява по-добре от тялото.

Витамин А – каротинът във витамин А е отговорен за развитието на здрава костна система и добро състояние на венците. Освен това витаминът е и силен антиоксидант, предпазващ целия организъм от вредните влияния на околната среда.

Витамин В-12 и витамин Е са едни от добавките, които е препоръчително да приемате, дори под формата на добавки, ако сте претърпяли стоматологична интервенция, като поставяне на фасети или зъбни импланти, с цел да подсилите както зъбите, така и тъканите в устната си кухина. 

Вижте още
Назад към "Други"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.