Show Menu

Най-добрите минерали и витамини за зъбите ви

Най-добрите минерали и витамини за зъбите ви
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

За да имате холивудска усмивка, освен с перфектна орална хигиена, ще трябва да се грижите за здравето на зъбите си и като приемате полезни хранителни вещества. Има редица минерали и витамини, които са ценни както за естествените ви зъби, така и за фасетите или зъбните импланти.

Правилното хранене е един от най-важните фактори за здрави и блестящи зъби. Представяме ви най-необходими витамини и минерали, които задължително трябва да включите в менюто си, ако искате да държите инфекциите надалеч.

Калций – основен изграждащ минерал на здравите зъби и кости.

Витамин D – спомага за усвояването на приетия калций от организма.

Флуор – той играе решаваща роля в борбата с кариесите. Благодарение на този химичен елемент, формиращ дентина и зъбния емайл, може да поддържате белотата на зъбите и фасетите си. Флуорът се съдържа в питейната вода и е доказано, че редовното му приемане в умерени количества предпазва зъбния емайл от увреждания.

Фосфор – участва активно в образуването на зъбния емайл, в комбинация с калция.

Магнезий – неговата функция е същата като на фосфора. Освен, изграждащ емайла на зъбите, магнезият помага на приетия калций да остане в организма.

Витамин С – това е водоразтворим витамин с десетки важни функции в човешкия организъм. С помощта на витамин С, желязото се усвоява по-добре от тялото.

Витамин А – каротинът във витамин А е отговорен за развитието на здрава костна система и добро състояние на венците. Освен това витаминът е и силен антиоксидант, предпазващ целия организъм от вредните влияния на околната среда.

Витамин В-12 и витамин Е са едни от добавките, които е препоръчително да приемате, дори под формата на добавки, ако сте претърпяли стоматологична интервенция, като поставяне на фасети или зъбни импланти, с цел да подсилите както зъбите, така и тъканите в устната си кухина. 

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Други"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.