Най-добрите минерали и витамини за зъбите ви

За да имате холивудска усмивка, освен с перфектна орална хигиена, ще трябва да се грижите за здравето на зъбите си и като приемате полезни хранителни вещества. Има редица микро и мактронутриенти, които са ценни както за естествените ви зъби, така и за фасетите или зъбните импланти.

Правилното хранене е един от най-важните фактори за здрава и блестяща усмивка. Ние от дентална клиника Medical Dent ви представяме най-необходими елементи, които задължително трябва да включите в менюто си, ако искате да държите инфекциите надалеч.

Калций – основен изграждащ минерал на здравите дъвкателни органи и кости.

Витамин D – спомага за усвояването на приетия калций от организма.

Флуор – той играе решаваща роля в борбата с кариесите. Благодарение на този химичен елемент, формиращ дентина и зъбния емайл, може да поддържате белотата на зъбите и фасетите си. Флуорът се съдържа в питейната вода и е доказано, че редовното му приемане в умерени количества предпазва емайла от увреждания.

Фосфор – участва активно в образуването на зъбния емайл, в комбинация с калция.

Магнезий – неговата функция е същата като на фосфора. Освен, изграждащ емайла, магнезият помага на приетия калций да остане в организма.

Витамин С – това е водоразтворим нутриент с десетки важни функции в човешкия организъм. С помощта на аскорбиновата киселина, желязото се усвоява по-добре от тялото.

Витамин А – каротинът в този нутриент е отговорен за развитието на здрава костна система и добро състояние на венците. Освен това той е и силен антиоксидант, предпазващ целия организъм от вредните влияния на околната среда.

Витамин В-12 и Е са едни от добавките, които е препоръчително да приемате, дори под формата на добавки, ако сте претърпели стоматологична интервенция, като поставяне на фасети или зъбни импланти, с цел да подсилите както зъбите, така и тъканите в устната си кухина.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button