Пародонтологично лечение

За какво се прилага пародонтологично лечение?

Пародонтологично лечение се прилага за неутрализиране на заболяването, известно с наименованията „пародонтит“ и „пародонтоза“. Това е едно от най-често срещаните заболявания на зъбите, развиващо се в резултат на хронична бактериална инфекция. Ако не се вземат навременни мерки за овладяването му, може да се стигне до доста сериозни последици, като например загуба на голяма част от зъбите. Поради тази причина е особено важно да се приложи надеждно и ефективно пародонтологично лечение. Как протича самото пародонтологично лечение ще разберете по-надолу в текста, но преди това е добре да знаете основните симптоми, по които може да се установи наличието на пародонтит.

Основни симптоми, показващи, че има нужда от пародонтологично лечение

Както вече отбелязахме, е от голямо значение да се реагира навременно и съответното пародонтологично лечение да започне във възможно най-кратки срокове. За целта обаче трябва първо човек да знае кои са главните симптоми, подсказващи за наличието на заболяването. В следващите редове ще изведем тези симптоми, налагащи нуждата от пародонтологично лечение:

  • кървене на венците – кървенето на венците е първият симптом, който би трябвало да ви накара да се замислите дали страдате от пародонтит и съответно дали имате нужда от пародонтологично лечение. В зависимост от конкретните обстоятелства, това кървене може да се появи спонтанно или пък да бъде провокирано от различни фактори.
  • отдръпване на венците – явление, значително увеличаващо вероятността за наличие на пародонтит. По принцип отдръпването на венците е лесно забележимо, тък като при него зъбите ви ще бъдат практически оголени.
  • подвижност на зъбите – подвижността или разклащането на част от вашите зъби е още един симптом, който при всички случаи трябва да привлече вниманието ви. При неговото наличие незабавно посетете специалист – стоматолог, за да ви бъде направен преглед и при нужда да започне пародонтологично лечение.

Пародонтологично лечение – как протича и кои са неговите етапи?

Стандартното пародонтологично лечение се разделя на няколко етапа, всеки от които си има своите особености и специфики. Нека да разгледаме поотделно тези етапи, за да бъдете наясно точно какво ви очаква при установен пародонтит и предписанопародонтологично лечение .

  • пародонтологично лечение: предварителен преглед – предварителният преглед е нещо, през което всеки един пациент трябва да премине. По време на съответния преглед специалистът внимателно преглежда състоянието на всеки един зъб в устната кухина, за да може да прецени за какъв тип и стадий на заболяването става въпрос, както и да избере най-подходящия подход за пародонтологично лечение.
  • пародонтологично лечение: начална терапия – самото пародонтологично лечение започва с начална терапия, чиято основна цел е да редуцира броя на бактериите в устната кухина. По време на този етап от стандартното пародонтологично лечение ежеседмично се правят визити в стоматологичния кабинет, в рамките на които се извършват почиствания на зъбен камък, плака, налепи и т.н. Общият брой на въпросните визити е между 4 и 6, в зависимост от преценката на специалиста.
  • пародонтологично лечение: регенериране на тъканите – след завършване на началната терапия, предписаното пародонтологично лечение обикновено продължава с период на поддръжка от около 2 месеца, в рамките на който се дава възможност за регенериране на тъканите. През въпросния период от време пациентът трябва да спазва стриктно предписанията на своя стоматолог, както и практиките за добра орална хигиена. Именно от дисциплината и сериозното отношение на пациента към цялостния процес до голяма степен зависят крайните резултати от съответното пародонтологично лечение.
  • пародонтологично лечение: финален етап – в зависимост от развитието на конкретното пародонтологично лечение до момента, стоматологът взема решение по какъв начин да бъде продължено то. Възможно е да се предпише поддържаща терапия с посещения в стоматологичния кабинет на всеки три месеца или пък да се направят някои леки хирургични манипулации за намаляване на джобовете или възстановяване на загубените тъкани. Така или иначе крайният резултат от провеждането на пародонтологично лечение би трябвало да бъде премахване на нежеланите симптоми и възстановяване на вашата естетична и хармонична усмивка.

Защо MEDICAL DENT е верният избор, когато става въпрос за пародонтологично лечение?

Дентална клиника MEDICAL DENT е способна да ви предостави редица преимущества, които да гарантират вашето ефективно и надеждно пародонтологично лечение. Ето най-важните сред тези преимущества на прилаганото при нас пародонтологично лечение:

Пародонтологично лечение: Отлично подготвени специалисти – ние от MEDICAL DENT разполагаме с екип от специалисти, които притежават висока квалификация и богат опит в сферата на стоматологията. Те са носители на редица местни и международни награди, и са напълно наясно с най-новите стандарти и методи в тази сфера. Можете да бъдете напълно сигурни, че в денталната ни клиника ще ви бъде приложено пародонтологично лечение от най-високо качество, което в крайна сметка ще доведе до възвръщане на функционалността и естетиката на вашата усмивка.

Пародонтологично лечение: Модерна апаратура – наясно сме, че няма как да бъде приложено максимално ефективно пародонтологично лечение (или каквато и да било друга стоматологична процедура) без наличието на необходимата апаратура. Поради тази причина сме оборудвали кабинетите си с най-модерните технологии, позволяващи на нашите специалисти да си свършат оптимално работата. Независимо дали се нуждаете от пародонтологично лечение или друга стоматологична проицедура, в дентална клиника MEDICAL DENT е налице най-добрата апаратура за реализирането им. Апаратура, която не просто ще позволи лечението да бъде извършено от началото до края, но и ще спомогне за постигането на възможно най-ефективни резултати от него.

Пародонтологично лечение: Удобна локация – още едно важно преимущество на MEDICAL DENT, особено за съвременния работещ човек, чието ежедневие е доста интензивно и разпределено между поредица от професионални и лични ангажименти. Денталната ни клиника е разположена на удобна локация, до която има подходящ транспорт от всички части на София. Това ще ви позволи да пристигате по най-бързия начин при нас за отделните процедури във връзка с назначеното ви пародонтологично лечение, без да ви се налага за целта да преобръщате целия си график за съответния ден.

MEDICAL DENT – верният избор за качествено пародонтологично лечение с отлични крайни резултати!

За какво се прилага пародонтологично лечение?
Основни симптоми, показващи, че има нужда от пародонтологично лечение
Пародонтологично лечение – как протича и кои са неговите етапи?
Защо MEDICAL DENT е верният избор, когато става въпрос за пародонтологично лечение?

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button