Порцеланови коронки

Порцеланови коронки – същност и предназначение

Коронките служат за възстановяване на зъба, когато той е силно разрушен, девитализиран или счупен в резултат на някакъв удар или травма. Най-общо казано, те изпълняват функции, подобни на тези на шина – покриват и обхващат зъба, правейки го по-устойчив на дъвкателното налягане. През последните години все повече и повече потребители залагат на порцеланови коронки за зъби. Това е така поради редицата ползи и преимущества, които въпросните порцеланови коронки са способни да им предоставят. В следващите редове ще ви представим предимствата на стандартните порцеланови коронки, както и процеса по тяхното поставяне. В допълнение, ще научите защо дентална клиника MEDICAL DENT е най-добрият избор за вас, когато имате нужда от порцеланови коронки.

Защо порцеланови коронки?

Предимства от залагането на порцеланови коронки могат да се открият в редица аспекти. Започвайки от тяхната устойчивост и пълна съвместимост с човешкия организъм, и стигайки до отличните им естетически характеристики. Ето малко по-подробна информация за всяка от изброените ползи вследствие избора на порцеланови коронки:

  • Здравина и устойчивост – първото предимство за вас от залагането на порцеланови коронки са техните здравина и устойчивост, позволяващи им да запазят отличното си състояние за дълъг период от време. Период от време, който ще бъде достатъчен, за да постигнете желаните резултати по отношение възстановяването на съответните зъби.
  • Напълно съвместимис човешкия организъм – можете да бъдете сигурни, че поставените порцеланови коронки ще са напълно съвместими с вашия организъм. При тях е намален до минимум рискът от възникване на нежелани алергични реакции или пък на неприятен вкус в устата.
  • Отлични естетически характеристики – и съвсем не на последно място, залагането на порцеланови коронки ще ви помогне да постигнете възможно най-добри резултати по отношение красотата и хармонията на вашата усмивка. Стандартните порцеланови коронки притежават отлични естетически характеристики, като същевременно стоят съвсем естествено върху зъба.

Как протича процесът по поставяне на порцеланови коронки?

В реномираните дентални клиники процесът по поставяне на порцеланови коронки (или какъвто и да било друг тип коронки) се извършва максимално прецизно и с голямо количество внимание. Този процес преминава през няколко етапа, сред които предварителен преглед, поставяне на временни коронки, изработване и поставяне на окончателните порцеланови коронки. Вижте повече за споменатия процес:

  • предварителен преглед – преди поставяне на порцеланови коронки, трябва да се направи пълен преглед при стоматолога. Благодарение на въпросния преглед се разбира какво е точното състояние на засегнатите зъби, доколко тежки са пораженията върху тях и дали наистина залагането на порцеланови коронки е най-правилното решение. В допълнение, предварителният преглед ще определи и каква подготовка е нужна на зъба, за да могат впоследствие да бъдат поставени порцеланови коронки. В зависимост от степента на увреденост, е възможно да се наложи предприемането на действия като канално лечение, хирургични интервенции и т.н.
  • поставяне на временни коронки – за да могат да бъдат изработени поръчаните порцеланови коронки, зъбите се изпилват и от тях се взема отпечатък. След въпросното изпилване на зъбите в повечето случаи се поставят временни коронки. Целта на временните коронки е да се осигури надеждна защита на изпилените зъби и да се избегнат всякакви естетически и функционални смущения за пациента. Въпросните временни коронки са изградени от пластмаса.
  • поставяне на порцеланови коронки – и последният етап от процеса е същинското поставяне на изработените порцеланови коронки. Преди съответните порцеланови коронки да бъдат окончателно циментирани, те се преглеждат още веднъж от пациента. Ако той има някакви допълнителни изисквания или желае да бъдат извършени определени корекции, тези корекции се правят от стоматолога и едва тогава се пристъпва към циментирането на избраните порцеланови коронки.

Причини да изберете MEDICAL DENT за поставяне на вашите порцеланови коронки

MEDICAL DENT е реномирана дентална клиника в София, която предоставя на своите клиенти стоматологични процедури от най-високо качество. Редица са причините, поради които тя би била идеален избор за поставяне на вашите порцеланови коронки. По-надолу в текста ще посочим най-важните сред тези причини.

Порцеланови коронки в MEDICAL DENT: Висококвалифицирани специалисти – екипът на дентална клиника MEDICAL DENT се състои от специалисти с висока квалификация и богат опит в сферата на стоматологията. Специалисти, които са създатели на редица курсове и обучения в областта, както и носители на множество местни и международни награди. Те са напълно наясно с най-новите стандарти и изисквания в световен мащаб по отношение на различните стоматологични процедури, в това число и поставяне на порцеланови коронки. Можете напълно да им се доверите, ако желаете да получите максимално функционални и естетични порцеланови коронки, които ще ви донесат желаните резултати във връзка с възстановяването на вашите зъби.

Порцеланови коронки в MEDICAL DENT: Качествени материали и модерна апаратура – не правим никакви компромиси по отношение на материалите, които използваме за създаването на порцеланови коронки. Става въпрос само и единствено за материали от най-високо качество, които са съобразени с нуждите и спецификите на човешкия организъм, както и с функционалността и естетиката, които се търсят от поставяните порцеланови коронки. От друга страна, всички кабинети в дентална клиника MEDICAL DENT са оборудвани с модерна апаратура, отговаряща на последните стандарти в сферата. Апаратура, която ще позволи на нашите специалисти да си свършат по перфектен начин работата във връзка с изработването на съответните порцеланови коронки и да ви гарантират гладко и безпроблемно зъбно възстановяване.

Порцеланови коронки в MEDICAL DENT: Удобна локация – тъй като за изработването и поставянето на порцеланови коронки са нужни няколко посещения в стоматологичния кабинет, е важно за клиента денталната клиника да бъде разположена на удобна локация. Точно такъв е случаят с MEDICAL DENT. До нея има подходящ транспорт от всички части и квартали на София. Независимо дали се намирате в дома, офиса или на някое друго място, ще можете бързо и лесно да ни посетите във връзка с процедурата за поставяне на порцеланови коронки.

Дентална клиника MEDICAL DENT – мястото, където ще ви бъдат поставени качествени, ефективни и естетически издържани порцеланови коронки!

Порцеланови коронки – същност и предназначение
Защо порцеланови коронки?
Как протича процесът по поставяне на порцеланови коронки?
Причини да изберете MEDICAL DENT за поставяне на вашите порцеланови коронки

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button