Show Menu

Поставяне на фасети: кои са отделните стъпки на процедурата?

Поставяне на фасети: кои са отделните стъпки на процедурата?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Поставяне на фасети – същност и значение

Поставяне на  фасети е сред най-популярните и често практикувани стоматологични процедури в днешно време. Тя се използва за коригиране на несъвършенства, свързани с външния вид на зъбите. Посредством поставяне на фасети ще можете да възвърнете своята чаровна усмивка и отново да се чувствате комфортно, докато общувате с околните. По-надолу ще ви дадем полезна информация за отделните стъпки и етапи на самата процедура, за да отпаднат всички ваши притеснения и колебания, свързани с нея.

Поставяне на фасети 1 - MedicalDent

В кои случаи процедурата по поставяне на фасети е подходяща за вас?

Трябва да се каже много ясно, че процедурата по поставяне на фасети е подходяща за случаите, в които са налице дребни козметични несъвършенства по зъбите и се цели възвръщането на техния естетичен и приятен външен вид. Поставяне на фасети в никакъв случай не може да бъде решение за кариес или по-сериозни заболявания на зъбите или устната кухина. При тях вече следва да се вземат по-сериозни мерки, като се следва лечение, предписано от специалист.

Поставяне на фасети 2 - MedicalDent

През какви стъпки преминава процедурата по поставяне на фасети?

Поставяне на фасети не е някаква сложна или инвазивна процедура, така че рискът от усложнения е сведен до минимум. Локалната упойка гарантира, че клиентът няма да изпита болка или дискомфорт по време на процедурата. А ето и отделните стъпки от самата процедура:

 • почистване на зъбите – преди началото на процедурата по поставяне на фасети се извършва внимателно и прецизно почистване на зъбите. Целта е да се премахнат всички повърхностни петна, които са налице към настоящия момент.
 • определяне цвета на фасетите - цветът на фасетите се определя чрез специфична комбинация от правила, следвана от всички стоматолози. Стремежът е въпросните фасети да отговарят в максимална степен на цвета на зъбите и след поставянето си буквално да се слеят с тях.
 • модифициране на емайла – нужно е да се модифицира емайла, за да бъде осигурена подходящата основа за поставяне на фасетите. Тези модификации са съвсем миниатюрни, като тяхната големина не превишава 0.3 мм.
Поставяне на фасети 3 - MedicalDent
 • временни фасети – възможно е да се поставят временни фасети, ако постоянните такива не са готови или пък ако пациентът иска да види предварително резултатите от процедурата. Когато бъдат подготвени постоянните фасети, временните такива просто се заменят.
 • поставяне на фасети – същинското поставяне на фасети става значително просто и лесно. Прилага се зъбен цимент върху предната част на съответните зъби, след което фасетите се позиционират на своите места. Следват дейности по втвърдяване, довършителни работи и поливане, с които се гарантират оптималните резултати от процедурата.
 • Ако търсите качествена и надеждна процедура по поставяне на фасети, дентална клиника MEDICAL DENT е точното място за вас. Висококвалифицираните ни специалисти, носители на редица местни и международни награди в сферата, в комбинация с модерната апаратура, с която разполагаме, ще гарантират максимално прецизно извършване на самата процедура. Извършване, носещо оптимални резултати за вашите зъби и позволяващо ви да се радвате на красивата и естетична усмивка, за която мечтаете.


  Поставяне на фасети – същност и значение
  В кои случаи процедурата по поставяне на фасети е подходяща за вас?
  През какви стъпки преминава процедурата по поставяне на фасети?

  Запази час за консултация сега!
  Loading
  Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
  Вижте още
  Назад към "Естетична стоматология"
  Medical Dent

  Дентален Център
  MEDICAL DENT

  1407 София,
  бул. Джеймс Баучер 114

  Open hours

  Работно време

  от Понеделник до Събота:
  от 8:00 ч. до 18:00 ч.

  При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.