Show Menu

Предимствата на CEREC

 Предимствата на CEREC
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

CEREC само в едно посещение

CEREC е модерен метод за директно изработване на керамични реставрации с компютър. Използва се така наречената CAD/CAM технология (Computer Aided Design/ Computer Aided Manufacturing). С помощта камера изпиленият зъб се сканира директно в устата на пациента. Компютърът създава триизмерен модел и стоматологът може да планира реставрацията, използвайки специализиран софтуер. След това тя се фрезова от керамично блокче в предназначена за това машина. Тази процедура трае около 30 минути. Финално стоматологът има възможност да индивидуализира конструкцията с помощта на специални бои за керамика и да я цименитра в същото посещение.

Какви основни предимства има CEREC:

Само един лечебен сеанс

Възстановяването с CEREC може да се направи в повечето случаи в едно посещение. Дигиталният отпечатък спестява неприятното вземане на такъв за лаборатория.

Биосъвместима стоматологична керамика

Материалът, от който са направени CEREC блокчетата е чиста керамика, която се приема много добре от организма и не предизвиква нежелани алергични реакции, каквито се наблюдават понякога при метали.

Предпазва здравата зъбна тъкан

CEREC лечението е минимално инвазивно. Това означава, че зъболекарят премахва само старата пломба и кариозна маса, а изпиляването е щадящо за зъба.

Естетичен външен вид

CEREC керамиката е с цвета на зъбите. С помощта на индивидуалното оцветяване се постига максимален естетичен ефект и циментираната конструкция не се отличава от останалите зъби.

Дълъг живот

CEREC реставрацията се отличава с чувствително по-дълъг живот от фотополимерна пломба.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Назад към "CEREC"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.