Предимствата на CEREC

CEREC само в едно посещение

CEREC е модерен метод за директно изработване на керамични реставрации с компютър. Използва се така наречената CAD/CAM технология (Computer Aided Design/ Computer Aided Manufacturing). С помощта камера изпиленият зъб се сканира директно в устата на пациента. Компютърът създава триизмерен модел и стоматологът може да планира реставрацията, използвайки специализиран софтуер. След това тя се фрезова от керамично блокче в предназначена за това машина. Тази процедура трае около 30 минути. Финално стоматологът има възможност да индивидуализира конструкцията с помощта на специални бои за керамика и да я цименитра в същото посещение.

Какви основни предимства има CEREC:

Само един лечебен сеанс

Възстановяването с CEREC може да се направи в повечето случаи в едно посещение. Дигиталният отпечатък спестява неприятното вземане на такъв за лаборатория.

Биосъвместима стоматологична керамика

Материалът, от който са направени CEREC блокчетата е чиста керамика, която се приема много добре от организма и не предизвиква нежелани алергични реакции, каквито се наблюдават понякога при метали.

Предпазва здравата зъбна тъкан

CEREC лечението е минимално инвазивно. Това означава, че зъболекарят премахва само старата пломба и кариозна маса, а изпиляването е щадящо за зъба.

Естетичен външен вид

CEREC керамиката е с цвета на зъбите. С помощта на индивидуалното оцветяване се постига максимален естетичен ефект и циментираната конструкция не се отличава от останалите зъби.

Дълъг живот

CEREC реставрацията се отличава с чувствително по-дълъг живот от фотополимерна пломба.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button