Show Menu

Предимствата на CEREC

 Предимствата на CEREC
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация

CEREC само в едно посещение

CEREC е модерен метод за директно изработване на керамични реставрации с компютър. Използва се така наречената CAD/CAM технология (Computer Aided Design/ Computer Aided Manufacturing). С помощта камера изпиленият зъб се сканира директно в устата на пациента. Компютърът създава триизмерен модел и стоматологът може да планира реставрацията, използвайки специализиран софтуер. След това тя се фрезова от керамично блокче в предназначена за това машина. Тази процедура трае около 30 минути. Финално стоматологът има възможност да индивидуализира конструкцията с помощта на специални бои за керамика и да я цименитра в същото посещение.

Какви основни предимства има CEREC:

Само един лечебен сеанс

Възстановяването с CEREC може да се направи в повечето случаи в едно посещение. Дигиталният отпечатък спестява неприятното вземане на такъв за лаборатория.

Биосъвместима стоматологична керамика

Материалът, от който са направени CEREC блокчетата е чиста керамика, която се приема много добре от организма и не предизвиква нежелани алергични реакции, каквито се наблюдават понякога при метали.

Предпазва здравата зъбна тъкан

CEREC лечението е минимално инвазивно. Това означава, че зъболекарят премахва само старата пломба и кариозна маса, а изпиляването е щадящо за зъба.

Естетичен външен вид

CEREC керамиката е с цвета на зъбите. С помощта на индивидуалното оцветяване се постига максимален естетичен ефект и циментираната конструкция не се отличава от останалите зъби.

Дълъг живот

CEREC реставрацията се отличава с чувствително по-дълъг живот от фотополимерна пломба.

Назад към "CEREC"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.