Show Menu

Силантите – едно добро решение за нашите деца

Силантите – едно добро решение за нашите деца
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Силантите или уплътнителите, поставяни на детските зъби са един иновативен начин за превенция на кариеса.

Подобно на  брекетите, които се явяват разумно решение за избягване на потенциални проблеми със зъбките на малчугана, така и силантите са вариант, който родителите е добре да обмислят, ако искат да осигурят максимална защита за децата си.

И ако брекетите са популярен метод за изправяне на детски зъби, то силантите не са толкова разпространени, когато става въпрос за протекция от кариес по дъвкателните зъби на детето.

Полезно е да знаете, че в устната кухина има зъби, които са труднодостъпни за почистване, като в резултат на това е много лесно да се натрупат микроби именно в дълбоките участъци на тези зъби. По този начин се образуват и кариесите при дечицата. Точно затова се препоръчва поставянето на силанти в ранна възраст – обикновено, след като поникнат всички постоянни зъбки, или когато детето е навършило 13 години.

Процедурата всъщност е изключително лека и безболезнена и на практиката, по никакъв начин не би обезпокоила дечицата. Течният силант се поставя в дълбокия участък на зъба, след което се втвърдява с помощта на ултравиолетова светлина. И това е всичко – малчуганът, дори няма да усети кога е приключил целия процес по поставянето.

Силантите са уплътнители, оцветени в естествения оттенък на зъбите и се поставят в дълбоките места на съответния зъб, предпазвайки го от прекомерно натрупване на плака и евентуално развитие на кариес.

Като ефикасно допълнение към силантите и защитата от кариеси, може да се използва и детска вода за уста, богата на флуорид. Именно това е веществото, което играе ключова роля в превенцията на проблеми с емайла. Затова и детските зъби трябва да бъдат подсилвани с паста и вода за уста, съдържащи флуорид.

За да гарантирате здрава усмивка на детето си, посетете клиника MEDICAL DENT и нашите специалисти  ортодонти ще ви предложат най-иновативните решения за постигане на красиви и здрави зъби.   

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Детска стоматология "
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.