Show Menu
Тазгодишните победители  в Конкурса Усмивка на годината 2019 година

Тазгодишните победители в Конкурса Усмивка на годината 2019 година

Вечерта на 11 април беше особено специална, тъй като прикова вниманието на всички онези, заинтересовани от достиженията в областта на денталната медицина през изминалата година. Тогава се състоя 12-тата церемония по връчване на годишните награди за постижения в денталната медицина – Усмивка на годината 2019.

   

Жури – Усмивка на годината

Както и в предишните години, оценяването в конкурса се осъществи анонимно, от авторитетно жури, съставено от световни професионалисти в своята сфера. В настоящето издание на събитието, това бяха д-р Ставрос Пелеканос (Гърция, Протетика,  имплантология и естетика), д-р Федерико Ферарис (Италия, Естетична дентална медицина) и д-р Рафаел Романо (Израел, Ортодонтия и зъбно-лицева ортопедия).

   

Категории – Усмивка на годината

Тази година, за наградите Усмивка на годината се бориха авторите на 22 нови усмивки. Категориите, в които се състезаваха, бяха с една повече от обикновено.

За да отговорят на съвременните световни тенденции, през есента на изминалата 2018 г. организаторите на Конкурса Усмивка на годината учредиха една нова категория – ортодонтски случай с алайнери. Останалите категории в конкурса бяха добре познатите от предишни издания – Комплексно естетично възстановяване, Композитни възстановявания, Керамични възстановявания, Розова естетика, Ортодонтски случай, Имплантологичен случай и Студентски клиничен случай.

   

Награди и отличия – Усмивка на годината

Другата новост в тазгодишното издание на Наградите Усмивка на годината беше предоставената на победителите възможност да представят своя клиничен случай пред публиката в рамките на пет минути.

Символът на отличията през вечерта бе авторската статуетка, която вече краси една от най-успешните и добре развити световни клиники и лаборатории в България. Освен статуетки и грамоти, всички победители получиха и материални награди, осигурени от партньорите на събитието.

   

Категория Керамични възстановявания

За престижнатите награди в тазгодишното издание на Наградите Усмивка на годината имаше не малко конкуренти, сред които някои от най-добрите и иновативни зъболекари и зъботехници в страната.

Категория Керамични възстановявания обаче събра най-много участници. Оказва се, че журито се затруднява най-много с избора на победител сред всички тях. Тази сериозна трудност се оказва и причината победителят да бъде избран след балотаж.

   

Победители в Категория Керамични възстановявания

Сред петте кандидатури, представени на публиката в категория Керамични възстановявания, беше и този на д-р Софиен Риахи и зъботехника Стефан Петров от Дентална клиника MEDICAL DENT. След повторно гласуване от страна на журито, те бяха обявени за победители.

Д-р Риахи благодари многократно на организаторите, на многоуважаемото жури, отделило време на всеки индивидуален случай, преди финалното вземане на решение, на спонсорите, на целия екип на MEDICAL DENT, тъй като с помощта на всички тях подобни, а и по-сериозни успехи стават възможни, и, в частност на своя „любим“ зъботехник – Стефан Петров, с когото споделя отличителния знак в Категорията. В заключение, д-р Риахи благодари и на съпругата си, тласнала го към участие в тазгодишното издание на Конкурса.

Зъботехникът Стефан Петров благодари накратко на организаторите и д-р Риахи и пожела приятна вечер на всички присъстващи.

   

В края на събитието, всички наградени дентални специалисти се събраха на сцената с награди в ръка, за обща, заключителна снимка за вечерта. Във финалните кадри участие взеха и членовете на журито и организаторите на събитието. 


Вижте още любопитни факти за естетичната стоматология.

Medical Dent
Medical Dent
Medical Dent
Вижте още
Назад към "Новини"
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.