Show Menu

Вадене на ретиниран мъдрец

Вадене на ретиниран мъдрец
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Какво представлява ретинираният мъдрец?

Ретинираният зъб по своята същност представлява зъб, който е останал в костта и в повечето случаи това води до неправилното му разположение в устната кухина. Най-често подобно състояние се получава при долните мъдреци. Поради което процедурата по вадене на ретиниран мъдрец става особено популярна и търсена от потребителите. Истината е, че процедурата е силно необходима, за да спести редица проблеми и нежелани симптоми във връзка с устната кухина. В следващите редове ще научите кои точно са тези проблеми и нежелани симптоми. В допълнение, ще опишем как се извършва процедурата и защо е добре тя да бъде направена в дентална клиника MEDICAL DENT.

Вадене на ретиниран мъдрец 1

Основните причини

Вадене на ретиниран мъдрец се извършва най-вече за да бъдат спестени на човека силни болки и дискомфорт, позволявайки му по този начин да се върне към своето нормално ежедневие. Ето основните типове дискомфорт, които могат да се причинят от ретиниран зъб:

  • силни болки – при подобно състояние на зъба несъмнено възникват болки, които понякога биха могли да са доста силни. Най-ефективният и сигурен начин да се отървете от тези болки, превръщащи ежедневието ви в истински кошмар, е да се подложите на процедурата.
  • затруднения при дъвчене – наличието на ретиниран зъб е възможно да доведе до затруднения в изпълнението на някои основни функции на зъбите и устната кухина, като сдъвкването на храната например. Подобни затруднения са свързани именно с болките, споменати по-горе, които обикновено се засилват при отваряне на устата и самия процес по дъвчене.
  • негативно влияние върху съседните зъби – неправилното разположение на ретинирания зъб в редица случаи води до непрекъснат натиск върху съседните зъби и цялостен дискомфорт в съответната зона на устната кухина. Ако не се прибегне до процедура по ваденето му, може да се стигне до разместване на въпросните зъби и дори до предаване на кариес и вредни бактерии между тях.
Вадене на ретиниран мъдрец 2

Как протича процедурата?

Процедурата по вадене на ретиниран мъдрец е малко по-сложна в сравнение с тези, свързани с екстракцията на стандартен зъб. Причината за това е именно, че става въпрос за зъб с неправилно разположение, останал в костта. Вижте етапите, през които преминава една процедурата:

  • поставяне на упойка – упойката е задължителна, когато става въпрос за тази процедура. От една страна тя премахва чувството за болка и дискомфорт у пациента, а от друга – позволява на стоматолога да свърши спокойно и прецизно своята работа.
  • разрязване на венеца - при процедурата се налага да се направи разрез на венеца. Разрез, който позволява на стоматолога да стигне до съответната кост. Впоследствие се извършва изпиляване на костта, докато се открие короната на зъба. Оттам нататък започва същинската екстракция.
  • същинско вадене – както и при екстракцията на стандартните зъби, първоначално зъбът се разклаща посредством лост и когато въпросното разклащане е достатъчно, се вади. Ако са налице някакви усложнения е възможно той да бъде разрязан на части, които да се извадят последователно една след друга.
  • почистване на раната – след приключване на процедурата е нужно костната рана да се почисти добре, за да се избегнат инфекции. Накрая стоматологът зашива отгоре венеца и дава на пациента предписания за това какви ежедневни навици и практики да следва, докато раната заздравее напълно.
Вадене на ретиниран мъдрец 3

Вадене на ретиниран мъдрец в MEDICAL DENT

Дентална клиника MEDICAL DENT е най-подходящото място за вас, когато става въпрос за извършване на качествена и ефективна процедура по вадене на ретиниран мъдрец. По-надолу ще видите преимуществата, които ние сме способни да ви предоставим.

Екип от висококвалифицирани специалисти – разполагаме с екип от висококвалифицирани специалисти, които имат богат опит в сферата на стоматологията. Те са носители на редица местни и международни награди, познават отлично най-новите стандарти в тази сфера и ги следват стриктно при своята работа. Това важи в пълна степен и за процедурата по вадене на ретиниран мъдрец. Тази по принцип не толкова проста интервенция при нас се извършва с необходимото качество и прецизност. Качество и прецизност, благодарение на които вие като пациенти ще бъдете напълно удовлетворени и ще получите отлични резултати по отношение на своето орално здраве.

Модерна апаратура – ние от MEDICAL DENT сме наясно, че дори и най-добрите специалисти – стоматолози няма как да постигнат желаното качество при работата си, ако не разполагат с необходимата апаратура за целта. Затова сме оборудвали всички кабинети в денталната ни клиника с уреди и технологии, отговарящи напълно на последните изисквания в областта на стоматологията. Тези уреди и технологии позволяват на специалистите ни да изпълняват своите ежедневни задачи и отговорности по най-добрия начин. Начин, предоставящ на пациентите необходимото качество и ефективност по отношение на тази процедура и всички други стоматологични процедури, от които имат нужда.

Удобна локация – и още едно преимущество на MEDICAL DENT, което е особено важно за съвременните работещи хора. Хора, чието ежедневие е разкъсано между поредица от професионални и лични ангажименти, а свободното време – все по-намаляващо. Дентална клиника MEDICAL DENT се намира на удобна локация, до която има транспорт от всички квартали на София. Освен че ще ви донесе желаните резултати по отношение на вашето орално здраве, процедурата при нас няма да обърка по никакъв начин дневния ви график. Независимо дали се намирате в дома, офиса или на някое друго място, можете да пристигнете в дентална клиника MEDICAL DENT бързо, лесно и удобно.

Екипът на дентална клиника MEDICAL DENT – хората, на които напълно можете да се доверите при нужда от вадене на ретиниран мъдрец!

Какво представлява ретинираният мъдрец?

Основните причини

Как протича процедурата?

Вадене на ретиниран мъдрец в MEDICAL DENT

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Други"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.