Show Menu
Вадене на ретиниран мъдрец

Вадене на ретиниран мъдрец

Вадене на ретиниран мъдрец – какво представлява ретинираният мъдрец?

Ретинираният зъб по своята същност представлява зъб, който е останал в костта и в повечето случаи това води до неправилното му разположение в устната кухина. Най-често подобно състояние се получава при долните мъдреци. Поради което процедурата по вадене на ретиниран мъдрец става особено популярна и търсена от потребителите. Истината е, че процедурата по вадене на ретиниран мъдрец е силно необходима, за да спести редица проблеми и нежелани симптоми във връзка с устната кухина. В следващите редове ще научите кои точно са тези проблеми и нежелани симптоми. В допълнение, ще опишем как се извършва процедурата по вадене на ретиниран мъдрец и защо е добре тя да бъде направена в дентална клиника MEDICAL DENT. 

Вадене на ретиниран мъдрец 1

Основните причини за вадене на ретиниран мъдрец

Вадене на ретиниран мъдрец се извършва най-вече за да бъдат спестени на човека силни болки и дискомфорт, позволявайки му по този начин да се върне към своето нормално ежедневие. Ето основните типове дискомфорт, които налагат нуждата от вадене на ретиниран мъдрец:

  • причини за вадене на ретиниран мъдрец: силни болки – при подобно състояние на зъба несъмнено възникват болки, които понякога биха могли да са доста силни. Най-ефективният и сигурен начин да се оттървете от тези болки, превъщащи ежедневието ви в истински кошмар, е да се подложите на процедура за вадене на ретиниран мъдрец.
  • причини за вадене на ретиниран мъдрец: затруднения при дъвчене – наличието на ретиниран мъдрец е възможно да доведе до затруднения в изпълнението на някои основни функции на зъбите и устната кухина, като сдъвкването на храната например. Подобни затруднения са свързани именно с болките, споменати по-горе, които обикновено се засилват при отваряне на устата и самия процес по дъвчене.
  • причини за вадене на ретиниран мъдрец: негативно влияние върху съседните зъби – неправилното разположение на ретинирания мъдрец в редица случаи води до непрекъснат натиск върху съседните зъби и цялостен дискомфорт в съответната зона на устната кухина. Ако не се прибегне до процедура по вадене на ретиниран мъдрец, може да се стигне до разместване на въпросните зъби и дори до предаване на кариес и вредни бактерии между тях. 
Вадене на ретиниран мъдрец 2

Как протича процедурата по вадене на ретиниран мъдрец?

Процедурата по вадене на ретиниран мъдрец е малко по-сложна в сравнение с тези, свързани с ваденето на стандартен зъб. Причината за това е именно, че става въпрос за зъб с неправилно разположение, останал в костта. Вижте етапите, през които преминава една процедура по вадене на ретиниран мъдрец:

  • вадене на ретиниран мъдрец: поставяне на упойка – упойката е задължителна, когато става въпрос за процедура по вадене на ретиниран мъдрец. От една страна тя премахва чувството за болка и дискомфорт у пациента, а от друга – позволява на стоматолога да свърши спокойно и прецизно своята работа.
  • вадене на ретиниран мъдрец: разрязване на венеца - при процедурата по вадене на ретиниран мъдрец се налага да се направи разрез на мъдреца. Разрез, който позволява на стоматолога да стигне до съответната кост. Впоследствие се извършва изпиляване на костта, докато се открие короната на зъба. Оттам нататък започва същинското вадене на ретиниран мъдрец.
  • вадене на ретиниран мъдрец: същинско вадене на ретиниран мъдрец – както и при ваденето на стандартните зъби, първоначално зъбът се разклаща посредством лост и когато въпросното разклащане е достатъчно, се вади. Ако са налице някакви усложнения при конкретното вадене на ретиниран мъдрец, е възможно той да бъде разрязан на части, които да се извадят последователно една след друга.
  • вадене на ретиниран мъдрец: почистване на раната – след приключване на процедурата по вадене на ретиниран мъдрец е нужно костната рана да се почисти добре, за да се избегнат инфекции. Накрая стоматологът зашива отгоре венеца и дава на пациента предписания за това какви ежедневни навици и практики да следва, докато раната заздравее напълно. 
Вадене на ретиниран мъдрец 3

Вадене на ретиниран мъдрец в MEDICAL DENT

Дентална клиника MEDICAL DENT е най-подходящото място за вас, когато става въпрос за извършване на качествена и ефективна процедура по вадене на ретиниран мъдрец. По-надолу ще видите преимуществата, които ние сме способни да ви предоставим по отношение вадене на ретиниран мъдрец.

Вадене на ретиниран мъдрец в MEDICAL DENT: Екип от висококвалифицирани специалисти – разполагаме с екип от висококвалифицирани специалисти, които имат богат опит в сферата на стоматологията. Те са носители на редица местни и международни награди, познават отлично най-новите стандарти в тази сфера и ги следват стриктно при своята работа. Това важи в пълна степен и за процедурата по вадене на ретиниран мъдрец. Тази по принцип нетолкова проста интервенция по вадене на ретиниран мъдрец при нас се извършва с необходимото качество и прецизност. Качество и прецизност, благодарение на които вие като пациенти ще бъдете напълно удовлетворени и ще получите отлични резултати по отношение на своето орално здраве.

Вадене на ретиниран мъдрец в MEDICAL DENT: Модерна апаратура – ние от MEDICAL DENT сме наясно, че дори и най-добрите специалисти – стоматолози няма как да постигнат желаното качество при работата си, ако не разполагат с необходимата апаратура за целта. Затова сме оборудвали всички кабинети в денталната ни клиника с уреди и технологии, отговарящи напълно на последните изисквания в областта на стоматологията. Тези уреди и технологии позволяват на специалистите ни да изпълняват своите ежедневни задачи и отговорности по най-добрия начин. Начин, предоставящ на пациентите необходимото качество и ефективност по отношение на вадене на ретиниран мъдрец и всички други стоматологични процедури, от които имат нужда.

Вадене на ретиниран мъдрец в MEDICAL DENT: Удобна локация – и още едно преимущество на MEDICAL DENT, което е особено важно за съвременните работещи хора. Хора, чието ежедневие е разкъсано между поредица от професионални и лични ангажименти, а свободното време – все по-намаляващо. Дентална клиника MEDICAL DENT се намира на удобна локация, до която има транспорт от всички квартали на София. Освен че ще ви донесе желаните резултати по отношение на вашето орално здраве, процедурата по вадене на ретиниран мъдрец при нас няма да обърка по никакъв начин дневния ви график. Независимо дали се намирате в дома, офиса или на някое друго място, можете да пристигнете в дентална клиника MEDICAL DENT бързо, лесно и удобно.

Екипът на дентална клиника MEDICAL DENT – хората, на които напълно можете да се доверите при нужда от вадене на ретиниран мъдрец! Вадене на ретиниран мъдрец – какво представлява ретинираният мъдрец?
Основните причини за вадене на ретиниран мъдрец
Как протича процедурата по вадене на ретиниран мъдрец?
Вадене на ретиниран мъдрец в MEDICAL DENT

Вижте още
Назад към "Други"
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.