Show Menu

Възпален венец – на кои симптоми да обърнем внимание?

Възпален венец – на кои симптоми да обърнем внимание?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Наличието на възпален венец е сред най-често срещаните орални проблеми. То води до значителен дискомфорт в ежедневието на човека и може да бъде предпоставка за развитие на сериозни заболявания в устната кухина, като например пародонтит и гингивит. За да бъдат взети ефективни и навременни мерки за лечение, трябва във възможно най-кратки срокове да се свържете със специалист. Представяме ви част от симптомите, които са индикатори за необходимо посещение на дентална клиника или кабинет:

Възпален венец - MEDICAL DENT

Кървящи и болезнени венци

Нужно е да запомните, че кървенето на венците съвсем не е нещо нормално и безобидно. То обикновено е сред първите симптоми, които могат да ви подскажат, че имате проблем с възпален венец. Обръщайте внимание и на болки или неприятни усещания, появяващи се при миене на зъбите с четка, почистване с конец, консумиране на храна и други редовно практикувани дейности.

Лош дъх

Макар лошият дъх в редица случаи да е предизвикван от консумиране на определени видове храни или тютюнопушене, той също така е възможно да бъде признак за възпален венец. Ако често усещате неприятна миризма, идваща от устата ви, би било добре да се консултирате със специалист – стоматолог. 

Възпален венец 2 - MEDICAL DENT

Отдръпващи се от зъба венци

Възпалените венци понякога започват да се отдръпват от зъбите, оголвайки техните коронки. В случай, че забележите подобна тенденция, незабавно отидете на стоматологичен преглед, тъй като всяко забавяне може да доведе до доста неблагоприятни последици за оралното ви здраве.

Гной между зъба и венеца

Сигурен признак за наличието на възпален венец е изтичащата от него гной. Не бива да се пренебрегват също раничките в устната кухина, които в някои случаи биха могли да бъдат значително болезнени и дразнещи.

Дентална клиника Медикъл Дент е най-подходящото място за вас при проблем с възпален венец. Висококвалифицираните ни специалисти ще ви направят подробен преглед и ще съставят план за лечение, който да доведе до пълно и ефективно разрешаване на проблема. Доверете се на екипа на Медикъл Дент, за да гарантирате своето отлично орално здраве в дългосрочен план!    


Кървящи и болезнени венци
Лош дъх
Отдръпващи се от зъба венци
Гной между зъба и венеца

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Пародонтология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.