Show Menu
Зъбни протези

Зъбни протези

   

Често хората губят всичките си зъби и носенето на протези ги притеснява.   

В живота на всеки човек, рано или късно, настъпва загуба на един или няколко зъба. Обикновено с напредването на възрастта, се увеличава и броят на загубените зъби. Много често хората от „златната възраст” губят всичките си зъби и им се налага да носят протези. Носенето на протези почти винаги е свързано с дискомфорт по време на хранене, който идва от не достатъчната стабилност на протезата. Широко рекламираните гелове, които се използват, за да държат протезата неподвижна, не са най-доброто и сигурно решение.

Съвременното ниво на стоматологията е превърнало поставянето на нови зъби – импланти, в рутинна процедура. Когато липсват зъби, костта започва да се стопява. Установено е, че имплантите спират този процес. Имплантите притежават много предимства - заместват липсващи зъби, без да се пилят съседни здрави зъби, каквато е практиката при поставянето на коронка или мост; премахват неудобството при носенето на частични протези, а при целите – осигуряват стабилност и сигурност.

У нас, за съжаление, все още малцина се подлагат на тази услуга, заради непосилната за повечето пенсионери цена.

Затова ние от Център по Имплантология и Естетична стоматология MEDICAL DENT – дентална клиника с дългогодишен опит в поставянето на импланти - сме убедени, че нашите по-възрастни близки заслужават достойни старини и качество на живот, което съвременната стоматология отдавана предлага на гражданите от развитите страни.

Пакетната услуга - фиксиране на цяла протеза върху два импланта – която предлага MEDICAL DENT, е съобразена напълно с възможностите на възрастните хора.

Лечението с импланти е с предсказуем и надежден резултат. Материалите, от които се изработват, са биологично поносими и изцяло в хармония с човешкия организъм. Зъбните импланти имат дългосрочно функциониране и могат да служат цял живот като подобрят значително качеството на живот, самочувствието и усещането за собствени зъби. 

Загубата на един или няколко зъба е събитие, което се случва в живота на всеки човек. В повечето случаи с напредването на възрастта този процес придобива по-сериозни измерения, като понякога се стига и до падане на всички зъби. Подобна ситуация е изключително неприятна и определено може да причини доста дискомфорт и неприятности в нормалното ежедневие. Именно затова голяма част от възрастните хора в днешно време залагат на зъбни протези. По своята същност зъбните протези са изкуствени заместители на зъбите, които успешно заемат мястото им в устната кухина и изпълняват всички техни функции. В следващите редове ще научите малко повече за приложенията на зъбните протези. В допълнение, ще разберете защо зъбните протези с импланти, предлагани от  MEDICAL DENT са най-добрият избор за хората с липсващи зъби.

Зъбните протези – функции и приложения в ежедневието

Зъбните протези имат редица значими функции и приложения в ежедневието на голяма част от възрастните хора и на тези, които страдат от проблеми с падане на зъбите. Въпросните функции и приложения могат да бъдат обособени в две основни посоки – естетически и такива, свързани с нормалното изпълнение на редовни човешки дейности. Ето повече информация за двата типа функции на зъбните протези:

f
Зъбни протези 1

1. зъбни протези: подпомагане нормалното изпълнение на ежедневни дейности – зъбните протези действително могат да улеснят много ежедневието на човека, давайки му възможността отново да изпълнява нормално и безпроблемно някои редовни дейности в него. Сред тези редовни дейности са храненето и говоренето. Едва ли има нужда да казваме колко по-трудно става сдъвкването на храната, когато е налице липса на няколко зъба. Последното се отразява също така и върху говоренето, особено ако става въпрос за липсващи предни зъби. Зъбните протези значително подобряват произношението на съгласните, както и на някои по-специфични думи.   

2. зъбни протези: естетически функции – не по-малко важни са и естетическите функции на зъбните протези. Липсата на дори няколко зъба оказва доста негативно влияние върху визията на устата, а и върху цялостното излъчване на човека. Това важи в особено голяма степен, когато липсващите зъби се окажат точно на най-„подходящите“ места, видими при говорене или усмивка. Оптималният вариант за коригиране на подобни проблеми е посредством поставянето на зъбни протези. Зъбните протези успешно възвръщат приятната и лъчезарна усмивка, както и свежото излъчване на човешкото лице.

Какви са преимуществата на зъбните протези с импланти?

MEDICAL DENT ви предлага най-иновативното решение в тази област, а именно поставянето на зъбни протези с импланти. Добавянето на имплантите значително подобрява качеството и ефективността на процедурата по поставяне на зъбни протези. Вижте какви са основните ползи и преимущества на зъбните протези с импланти:

Зъбни протези 2

1. спиране стопяването на костта – при липсващи зъби съответната кост в устната кухина започва да се стопява. Поставянето на имплантите е начин да се предотврати тази негативна тенденция. Научно доказано е, че имплантите, към които се закрепват зъбните протези, възпрепятстват топенето на въпросната кост. В допълнение, имплантите правят зъбните протези доста по-стабилни по време на хранене, говорене и други ежедневни дейности.    

2. бързо адаптиране и по-добри усещания – имплантите са елементи, към които човекът привиква сравнително бързо. Освен това тяхното наличие прави чувствителността значително по-голяма. При зъбните протези с импланти например ясно се усеща топло и студено, като последното е особено важно, когато се консумират хранителни продукти или течности.    

3. по-лесна процедура – и съвсем не на последно място, процедурата по поставяне на зъбни протези с импланти е значително по-лесна и приятна в сравнение с тази при стандартните зъбни протези. Всъщност при стандартните зъбни протези е нужно да бъдат поставени коронка или мост, като преди това задължително се изпилят съседните здрави зъби. Докато при зъбните протези с импланти подобно пилене не е необходимо и може направо да се премине към същинската част на процедурата.

Полезни съвети и практики относно поддръжката на зъбните протези

За да запазят зъбните протези във времето своята отлична функционалност и естетически външен вид, за тях трябва да бъдат полагани определени грижи. Ето няколко полезни съвета и практики, които ще помогнат в тази посока:

Зъбни протези 3

1. изваждане преди лягане – това е една от основните практики, които трябва да се спазват при зъбните протези. Като цяло е препоръчително около 1/3 от денонощието зъбните протези да се намират извън устната кухина. Така че ако човек не иска да ги вади за през нощта, е добре да намери друг подходящ период от денонощието, в който да направи това.   

2. редовно почистване – зъбните протези трябва да се почистват всеки ден, за да се гарантира съхранението на първоначалното им състояние и външен вид. За целта е достатъчно стандартно почистване с помощта на четка и паста за зъби. Също така е препоръчително когато не се използват, зъбните протези да бъдат държани в съд с чиста вода. Подобна практика предотвратява образуването на бактерии, петна или зъбен камък.    

3. необходимите посещения при зъболекаря – не бива да се забравя, че колкото и добре да изглеждат дадени зъбни протези, тяхното състояние трябва да се следи периодично от специалист. Посещението на зъболекар поне веднъж годишно гарантира функционални и естетично изглеждащи зъбни протези за максимално дълъг период от време.

Поставяне на зъбни протези – защо да изберете MEDICAL DENT?

Високо качество – както вече казахме, ние предлагаме зъбни протези с импланти, които са най-качественото и надеждно решение в тази сфера. Залагайки на  MEDICAL DENT, вие ще получите зъбни протези, които ще стоят съвсем естествено в устата ви и няма да бъдат източник на никакви неприятни усещания или дискомфорт за вас. 

Отлични специалисти – екипът на MEDICAL DENT се състои само и единствено от професионалисти с изключително висока квалификация и безупречна репутация. Професионалисти, кoито са създатели на множество курсове и обучения, както и носители на редица местни и международни награди в областта на стоматологията. В сайта на MEDICAL DENT можете да видите биографията на всеки един от нашите специалисти и да се уверите, че наистина сте в добри ръце. 

Удобно място - дентална клиника MEDICAL DENT е разположена на централно и удобно място, до което има постоянен транспорт от всички квартали и зони на София. Така че ще можете да пристигнете при нас за сравнително кратко време, независимо дали се намирате в дома, офиса или на която и да било друга локация.


Често хората губят всичките си зъби и носенето на протези ги притеснява
Зъбните протези – функции и приложения в ежедневието
Какви са преимуществата на зъбните протези с импланти?
Полезни съвети и практики относно поддръжката на зъбните протези
Поставяне на зъбни протези – защо да изберете MEDICAL DENT?

Вижте още
Назад към "Имплантология"
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.