Show Menu

Защо да решим да възстановим усмивката си с порцеланови фасети?

Защо да решим да възстановим усмивката си с порцеланови фасети?
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Често и неправилно много пациенти се притесняват, че възстановяванията с керамични фасети са нетрайни, те могат да се разлепят или счупят.    

Това тяхно вярвяне се подкрепя от някои примери на недобре планирани и изпълнени случаи, при които пациентът има проблеми, и това най-често е така защото той не е бил подходящият за фасети случай.

А кой случай е подходящ? Ако имате износени, изтрити фронтални зъби, ако виждате на старите снимки как зъбите са били по-правилно подредени и по-дълги, отколкото в момента, вие се нуждаете от решение, което да възстанови износения с годините емайл, и това са порцелановите фасети. Ако фасетите бъдат залепени изцяло в емайл, без да се изпилява излишно зъба отдолу, те се превръщат в едно единно цяло с емайловата структура и тогава трайността им е невероятна. Неправилен е стремежът да се направят фасети винаги и на всяка цена, защото е много актуално в момента например, има случаи, когато една безметална порцеланова корона би била по-добрата алтернатива на керамичните фасети, но тази преценка е редно да оставите на стоматолога си. Той е човекът, който най-добре би решил дали се нуждаете от фасети, или пък би могъл да промени и заздрави усмивката ви по друг начин.

За разлика от много други протетични решения, фасетите са може би най-щадящото. При правилно планиране и коректно техническо изпълнение на случая, което зависи твърде много от квалификацията на стоматолога ви, фасетите заздравяват и допълват структурата на износените зъби. Те трайно и далеч по-естетично заместват преоцветените композитни пломби и спомагат да постигнете усмивката, която винаги сте мечтали – здрава, естествена и блестяща.      

Прочетете как да направите правилния избор между  коронки и фасети.

Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.