Защо да решим да възстановим усмивката си с порцеланови фасети?

Често и неправилно много пациенти се притесняват, че възстановяванията с керамични фасети са нетрайни, те могат да се разлепят или счупят.    

Това тяхно вярвяне се подкрепя от някои примери на недобре планирани и изпълнени случаи, при които пациентът има проблеми, и това най-често е така защото той не е бил подходящият за фасети случай.

А кой случай е подходящ? Ако имате износени, изтрити фронтални зъби, ако виждате на старите снимки как зъбите са били по-правилно подредени и по-дълги, отколкото в момента, вие се нуждаете от решение, което да възстанови износения с годините емайл, и това са порцелановите фасети. Ако фасетите бъдат залепени изцяло в емайл, без да се изпилява излишно зъба отдолу, те се превръщат в едно единно цяло с емайловата структура и тогава трайността им е невероятна. Неправилен е стремежът да се направят фасети винаги и на всяка цена, защото е много актуално в момента например, има случаи, когато една безметална порцеланова корона би била по-добрата алтернатива на керамичните фасети, но тази преценка е редно да оставите на стоматолога си. Той е човекът, който най-добре би решил дали се нуждаете от фасети, или пък би могъл да промени и заздрави усмивката ви по друг начин.

За разлика от много други протетични решения, фасетите са може би най-щадящото. При правилно планиране и коректно техническо изпълнение на случая, което зависи твърде много от квалификацията на стоматолога ви, фасетите заздравяват и допълват структурата на износените зъби. Те трайно и далеч по-естетично заместват преоцветените композитни пломби и спомагат да постигнете усмивката, която винаги сте мечтали – здрава, естествена и блестяща.      

Прочетете как да направите правилния избор между 
коронки и фасети.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button