Какво знаем за нея?

Детска анестезия

Имаме правило. Когато едно лечение може да бъде извършено без допълнителни лекарства, не ги прилагаме. Това правило важи с особена сила за най-крехките ни пациенти – децата.

Детска анестезия

Имаме правило. Когато едно лечение може да бъде извършено без допълнителни лекарства, не ги прилагаме. Това правило важи с особена сила за най-крехките ни пациенти – децата. Затова е важно да знаете, че бихме прибегнали до подобни помощни медикаментозни средства само в краен случай. Все пак крайни случаи съществуват, а дентална клиника Medical Dent е подготвена за тях. Съществуват и малки пациенти със специални потребности, със силно изразен страх от зъболекаря, или с нужда от по-специфично лечение. За всички тези ситуации осигуряваме спокойствие както на детето, така и на родителите, благодарение на детската анестезия. 

Понякога поставянето на локална упойка е от наистина ключово значение за успешния изход от лечението на детето. Когато малкият пациент получи уверение, че няма да боли, и това обещание бъде спазено, намаляваме шансовете за развитие на страх от зъболекаря за цял живот. Или напълно елиминираме този страх, ако той вече е налице. Когато има необходимост от детска анестезия, използваме за нея проверени и доказано безвредни медикаменти, които не предизвикват странични реакции и имат стопроцентова обезболяваща ефективност.

Какво представлява?

Има различни методи за приложение на детска анестезия. Избираме най-подходящия спрямо всеки отделен случай, като отчитаме нагласата на детето, здравословното му състояние и желанието на родителите.
Когато състоянието изисква детето да е под пълна упойка, най-ефективното средство е инхалационното обезболяване с помощта на маска или сонда. С него пациентът не усеща и не помни нищо по време на процедурата, защото се намира под медицински сън. А това гарантира спокойното завършване на манипулацията от страна на зъболекаря и липса на каквато и да е травма у детето след приключването ѝ.
При по-леките случаи прилагаме локални анестетици под формата на обезболяващ гел, спрей или инжектиране на препарат във венеца.
Зъболекарят ще избере подходящия метод в зависимост от вида на процедурата, възрастта и индивидуалните нужди на детето.

Особености на детската анестезия

Всяко дете е различно и има свои специфични нужди. Зъболекарите, специализирани в детската дентална медицина, които работят в Medical Dent, знаят това. И подхождат с голямо търпение и разбиране, за да създадат доверие у малките пациенти и да ги успокоят преди процедурата.

Не оставяме нещата на случайността, затова сме разработили специални протоколи за действие, ако все пак се наложи да прибегнем до детска анестезия. Преди всичко ще проведем с вас – родителите, подробна беседа, в която да ни запознаете със здравната история на детето и да преценим дали е налице риск от каквото и да било естество. Възможно е да Ви предложим за Ваше спокойствие да направите и определени медицински изследвания. Важно е да знаете, че анестезията се прилага само при абсолютна необходимост и след изчерпателна оценка на рисковете и ползите.

Какви са ползите?

Лечението чрез анестезия е инструмент, който позволява на децата да получат необходимото дентално лечение без страх и болка. А това в дългосрочен план помага за изграждане на позитивни навици и отношение към грижата за зъбите в ранна възраст.

Как действа?

Анестетикът, който се използва, блокира за определено време усещането за болка и дискомфорт, а това прави процеса по-лесен и поносим за детето. 

Изберете най-добрата клиника!

Защо да се доверите на Medical Dent?

Има множество причини да поверите на нас лечението на детето си. Ето по-важните:

  • Детската дентална медицина за нас е абсолютен приоритет. Знаем, че детето, което се страхува от зъболекаря, е бъдещият възрастен, който се страхува от зъболекаря. И сме си поставили за цел да не допускаме това.
  • Леченията под детска анестезия в Medical Dent преминават под постоянно наблюдение и контрол от страна на висококвалифицирани специалисти, които гарантират, че процедурата се извършва безпроблемно и безопасно. 

 

  • В Medical Dent децата се чувстват добре. За тях има обособен специален кът, където могат да се забавляват със своите връстници, докато дойде време да седнат на стола. А там – ако желаят – могат да гледат любимо детско филмче.
  • Опитните ни специалисти подхождат с голямо търпение и внимание към най-малките. Изслушват въпросите им и дават отговор… на техния език. 

Накратко – в дентална клиника Medical Dent си говорим с децата на един език!

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button