Причини На Лечението

Детска Ортодонтия

Ако знаете какво означава думата “ортодонт”, значи вероятно сте се сблъсквали с един от най-често срещаните казуси в денталната медицина – неправилно подредените зъби. А Medical Dent е мястото, където успешно разрешаваме тези казуси. 

Поставяне на брекети 02

Детска ортодонтия

Ранната среща на малкото дете с ортодонта е задължително условие да уловите навреме всички потенциални деформации на зъбите, челюстта и захапката. За съжаление при подрастващите те са често срещани. За радост – можем да ги предотвратим.

За тази цел обаче навременната намеса на детския ортодонт е от ключово значение. Първият преглед при него трябва да бъде още около петгодишна възраст, когато приблизително започват да падат млечните зъби. Детският ортодонт ще направи рентгенография, за да установи дали има риск от изкривявания, неправилно разположение на постоянните зъби, деформации, увреждане на захапката или проблеми с челюстта. И въз основа на тази прогноза ще препоръча правилните методи за лечение.

Колкото по-рано, толкова по-добре! Неправилната захапка със сигурност носи естетически тревоги на пациентите и това е достатъчна причина да се положат усилия за нейната корекция. Разбира се, възможно е тя да бъде направена и в зряла възраст. Но това със сигурност е по-трудно, по-времеемко и по-скъпо за пациента.

Освен естетическите, има и чисто медицински мотиви да не чакате – оставени без лечение, ортодонтските проблеми могат да доведат до усложнения от различен характер при вече порасналия пациент – изтриване на зъбите, пародонтални грижи, допълнителни деформации. 

Какво представлява лечението?

Най-добрият начин за преподреждане и изправяне на зъби, както и за коригиране на захапката, е чрез поставяне на ортодонтски апарати. А най-ефективни и препоръчвани в това отношение са шините и брекетите, както и денталните алайнери.

Всички те се изработват от висококачествени материали, които не предизвикват раздразнения или алергични реакции. Могат да бъдат фиксирани или снемаеми, в зависимост от преценката на денталния лекар и Вашия избор.

Все пак в най-масовия случай детската ортодонтия препоръчва най-малките да носят добре известните шини. Това са снемаеми апарати, които упражняват натиск върху челюстта в правилната посока. През определен период от време в рамките на ново посещение детският ортодонт ще ги фиксира в нова позиция спрямо прогреса на лечението, за да продължи натискът до постигане на желания окончателен резултат.

Трябва да признаем, че децата невинаги посрещат със задоволство необходимостта да носят шини. Затова е важно да изберете детския ортодонт, който с търпение и грижа да обясни на малкия пациент, че по този начин прави нещо важно и полезно за себе си и своята красива усмивка. 

Такава е детската ортодонтия в Medical Dent?

Всички в дентална клиника Medical Dent вярваме, че превенцията е по-важна от лечението. А най-добрата превенция започва в детството. 

Затова разполагаме с екип от блестящи професионалисти по детска ортодонтия, които имат богат опит в работата с деца. Те са обучени да общуват с децата ефективно и да ги успокояват по време на процедурите. Доказателство за това са стотиците, дори хиляди малки пациенти, които днес са пораснали зрели хора с безупречно подредени усмивки в дентална клиника Medical Dent.  

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button