Какво знаем за тях?

Лечение на
коренови канали

Кореновото лечение има една мисия – спасението на зъбите. Времето, в което единственото решение срещу болката бе изваждането на зъба, отмина отдавна. А на негово място се настани една дисциплина, която постига изключително високи резултати в тази мисия. Тази дисциплина е ендодонтията – раздел от денталната медицина, който се занимава изключително с на кореновите канали.

Специфика и лечение

Какво представлява?

Както името подсказва, при кореновото лечение ендодонтистът прониква в дълбочината на зъба, за да се заеме с възстановяването на инфектираната му пулпа. 

Тази инфекция може да има различни причинители.  Изброяваме най-честите от тях:

  • Усложнен или неправилно лекуван кариес, който се е превърнал в пулпит
  • Възпаление на девитализирани зъби
  • Сериозни наранявания на зъба
  • Предишно неправилно третиране на кореновите канали, което налага релечение
  • Бруксизъм (Нощно скърцане със зъби)
  • Дълбоко възпаление на венците

Само опитен специалист по ендодонтия може да констатира нуждата от лечение на кореновите канали, да идентифицира причините и да проведе правилните процедури. Възможно е те да протекат в рамките на няколко посещения. Времето между тях е необходимо на лекаря за проследяване на резултатите. 

Лечението на кореновите канали често е предизвикателство, защото е индивидуално за всеки пациент в зависимост от тежестта на възпалението. Видът, формата и дълбочината на кореновите каналите също са строго индивидуални.

Но в общия случай кореновото лечение протича в следните стъпки:

Важно е да знаете, че ендодонтското лечение няма алтернатива.  Ако обаче зъбът е изцяло разрушен или корените му са пострадали, например в резултат от травма или неправилно изработена стара пломба, то е безпредметно. 

Тогава се налага екстракция на зъба, но бързаме да ви успокоим. И в този случай има решение – дентална клиника Medical Dent е емблема на висшия пилотаж както в спасяването на зъби, така и в замяната на изгубените с дентални импланти, които представляват незаменима алтернатива на истинските – както във функционален, така и в естетически план.  

Затова се доверете на Medical Dent

Пренебрегване на нуждата от правилното ендодонтско лечение на правилното място може да има твърде висока цена за пациента. Затова е от изключителна важност той да попадне в ръцете на опитен специалист, подготвен за всичките му етапи. 

Подготвен както със знания и умения, така и с безупречна, прецизна и съвременна апаратура за диагностика и лечение. В Medical Dent разполагаме с най-добрата!

Ендодонтията е запазена марка на дентална клиника Medical Deпt, защото тя е ключът към нашата мисия да спасим всеки зъб, който може да бъде спасен. За тази цел с вашето лечение ще се заемат лекари на световно ниво, които са профилирани изцяло и задълбочено в ендодонтската специалност, не спират да се развиват нито за миг, непрестанно следят и прилагат новите концепции и успешни практики в тази важна за денталното здраве област.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button