Show Menu

Имплантология и зъбни импланти

Имплантология и зъбни импланти

Имплантология - лечение чрез зъбни импланти

Какво представлява имплантологията?

Имплантологията е съвременен дял от денталната медицина, който касае лечението чрез зъбни импланти и има за цел да възстанови липсата на един или повече зъби, както и техните корени.

Имплантологията и лечението със зъбни импланти е надеждно и дългосрочно решение , подобряващо качеството, стила на живот и психологическия комфорт. Съвременният поглед върху лечението на пациенти е то да бъде минимално инвазивно, което в Medical Dent постигаме чрез използването на най-иновативните технологии и материали.

С помощта на имплантологията ние можем да предпазим здравите съседни зъби от изпиляване и да предложим високо естетични и ефективни решения.

   

Как да поддържате в отлично състояние поставените ви зъбни импланти?

Лечението със зъбни импланти става все по-популярно и използвано от потребителите през последните години. И това не е никак случайно. То представлява най-модерният и ефективен метод за разрешаване на проблеми с един или повече липсващи зъби. Зъбните импланти обикновено са изработени от титан, който е най-добре съвместимият с човешкото тяло метал. Сред основните ползи и преимущества от използването им спадат значително по-бързият процес на заздравяване, запазването на нормалния поток от течности в костта, както и минимизираният риск от усложнения при интервенцията за поставянето.

Колкото и качествено и надеждно да бъде извършена процедурата по поставянето на зъбните импланти обаче, тяхното запазване в отлично състояние във времето до голяма степен зависи и от самия пациент. Последният трябва да спазва необходимите полезни практики и навици във връзка с денталната си хигиена. В следващите редове ще научите малко повече за това как да поддържате първоначалното състояние и външен вид на вашите зъбни импланти.

Зъбни импланти 1 - MedicalDent

Пет стъпки за поставяне на зъбни импланти

1. Зъбни импланти: редовно миене с четка и паста – това е първият основен хигиенен навик, който по принцип би трябвало да спазвате във връзка с денталното си здраве, а при поставени зъбни импланти – още повече. Съхранението на хранителни остатъци в устната кухина води до появяване на все повече вредни бактерии и микроорганизми, ставащи причина за сериозни инфекции. Редовното използване на четка и паста за зъби ще изиграе ролята на главна защитна преграда срещу подобни инфекции. Почиствайте своите зъби (и зъбни импланти) сутрин и късно вечер преди лягане, за да си гарантирате отлична дентална хигиена и здраве.    

2. Зъбни импланти: използване на конец - стандартната четка за зъби не е способна да достигне до всички междузъбни пространства в устната кухина. А там също се събират хранителни остатъци, които биха могли да доведат до инфекции и съответно до щети върху зъбните ви импланти. За надеждно и ефективно почистване на междузъбните пространства ви препоръчваме да използвате конец. Благодарение на него ще си осигурите намаляване до минимум на вредните бактерии и микроорганизми. А за поддържането на хигиената на мостовите конструкции върху зъбните импланти са налични специални типове конци, за които е добре да поискате информация от вашия стоматолог.

Зъбни импланти 2 - MedicalDent

3. Зъбни импланти: жабурене с вода – на пазара се предлагат и антибактериални води за уста, които са предназначени точно за премахване на всякакви бактерии и микроорганизми. Жабуренето с тях може да ви е доста полезно, след като вече сте си измили зъбите (и зъбните импланти) с четка и паста, и сте почистили междузъбните пространства с помощта на конец. То ще спомогне за пълно премахване на плаката и запазване на отличния външен вид и състояние на зъбните импланти.    

4. Зъбни импланти: без клечки за зъби – клечките за зъби все още са широко използвано средство за премахване на хранителните остатъци от устната кухина, но те имат и негативен ефект, особено за хора с поставени зъбни импланти. Клечките за зъби лесно могат да надраскат зъбните импланти, водейки до сериозни поражения върху естетическия им външен вид. В допълнение, при невнимателна работа с тях е възможно също така да се наранят венците и дори да се стигне до възпаление. Така че ви препоръчваме да избягвате клечките за зъби и всякакви инструменти с остри краища, когато става въпрос за почистване на устната кухина и зъбните импланти.    

5. Зъбни импланти: контролни прегледи – важно е да спазвате препоръчителните периоди за осъществяване на контролните прегледи след поставяне на зъбните импланти. Също така посещавайте вашия стоматолог всеки път, когато забележите нещо нередно или пък почувствате болка и дискомфорт на местата, на които са поставени зъбните импланти.

Зъбни импланти 3 - MedicalDent

Защо да се доверите на нас?

Доверете се на Medical Dent – денталната клиника, която е способна да ви предостави най-високо качество и ефективност на лечението със зъбни импланти и други стоматологични процедури при изгодни и достъпни за вас цени.


Как да поддържате в отлично състояние поставените ви зъбни импланти?
Пет стъпки за поставяне на зъбни импланти
Защо да се доверите на нас?

Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Medical Dent

Дентален Център
Medical Dent

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Петък:
от 8:00 ч. до 17:00 ч.
Събота:
При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар. Моля, позвънете на 02 963 07 37

Telephone

Телефон

+359 (02) 963 07 37

E-mail

office@medicaldent.bg