Какво знаем за профилактиката?

Профилактика

Правило, верую и закон в денталната медицина (и в медицината изобщо) е, че превенцията винаги е за предпочитане пред лечението. А най-работещото средство за превенция на денталните заболявания е редовната профилактика. Звучи скучно и повтаряно до омръзване. Но бъдете сигурни – в Medical Dent ще продължим да го повтаряме, защото имаме обща мисия – здрави зъби и красива усмивка. 

Мост на зъб 02
Как да се грижим за зъбите си?

Какво включва профилактиката на зъбите?

Нищо сложно и непосилно. Изисква се само системност. Целта на профилактиката е да улови навреме потенциалното заболяване или усложнение, за да го предотврати. Начините за това са Ви добре известни, но – понеже обещахме – ще ги повторим.

Редовни посещения при зъболекаря

Те трябва да бъдат поне веднъж годишно, ако нямате никакви оплаквания. При установени хронични заболявания или повишена уязвимост към развитие на кариеси, пародонтални проблеми и други, профилактиката в денталния кабинет е необходимо да се прави на всеки шест месеца. 

Консултации със специалисти

Повечето пациенти имат своя любим дентален лекар, когото познават и на когото се доверяват от години. Така и трябва да бъде! Понякога обаче при развитие на конкретни заболявания се изискват по-задълбочени познания и умения. Както общата, така и денталната медицина има множество специалности и подразделения, а общопрактикуващият зъболекар би могъл да не е достатъчно подготвен във всяка от тях. При това положение е Ваше право и дори задължение да потърсите мнението и експертизата на квалифициран в областта специалист. 

 

Професионална помощ за оралната хигиена

Безупречната орална хигиена е ключът към предотвратяването на повечето дентални заболявания. Тя е от първостепенно значение за здравето на Вашите зъби.

 Затова никога не пропускайте старателното измиване на зъбите с четка, паста, конец и вода за уста поне по два пъти на ден. Това обаче не е достатъчно. Необходимо е в поддръжката на хигиената да участва и специалист, който поне веднъж годишно да почиства зъбите с професионална техника. Тази профилактика предотвратява отлагането на бактериална плака и зъбен камък, които често остават невредими – въпреки грижите в домашни условия. Професионалните почиствания осигуряват защита на зъбите срещу кариеси и пулпити, на венците – срещу възпаления и пародонтити, както и срещу редица други дентални проблеми.  А освен всичко това, редовната профилактика на оралната хигиена Ви осигурява чисти и гладки зъби, блестяща усмивка, свеж дъх и всекидневно усещане за комфорт. 

Изберете най-добрата клиника!

Защо да се доверите на Medical Dent?

Защото не само ще се погрижим за вас. Ще Ви покажем как Вие най-добре да се грижите за себе си. Много често пациентите имат изработени отлични навици за поддържане на орална хигиена, но… по неправилен начин. Дългите години практика в това отношение ни накара да разработим детайлни указания и инструктажи, с които да ви помогнем да почиствате вашите зъби така, че да запазите усмивката си здрава. 

Дапълнителна гаранция за това е високото качество на профилактичните услуги, които предлагаме в дентална клиника Medical Dent. Професионализмът нашите висококвалифицирани специалисти, прецизната техника от последно поколение в кабинетите ни, внимателното и грижливо отношение на персонала към пациентите и уютът в клиниката ще превърнат профилактичните прегледи и поддръжка при нас в желано и очаквано преживяване. 

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button