Как се извършва лечението на пулпит?

Лечение на пулпит

Пулпитът е тежкото наследство, което нелекуваният кариес оставя след себе си. Той е лечим, но не бива да бъде подценяван. Затова потърсете Вашия зъболекар още при първите симптоми. Те рядко идват изненадващо. Разказваме в следващите редове какво представлява пулпитът и как да го разпознаете.

Лечение на коренови канали 02
Етапи На Лечение

Какво представлява?

Всеки зъб притежава кухина, в която се намират всички кръвоносни съдове и нерви. Това е пулпата. Нейното състояние до голяма степен е решаващо за цялостното здраве на зъба.

Когато пулпата бъде атакувана от възпалителен процес, настъпва т. нар. пулпит. Състоянието е често срещано, затова денталната медицина го познава добре и е способна да му противодейства ефективно.

Етапи На Лечение

Какво представлява?

Етапи На Лечение

Какви са симптомите?

Симптомите при пулпит наподобяват тези при силно чувствителни зъби или венци. Все пак шансът подобно възпаление да ви изненада е минимален, когато е резултат от кариес – той сам по себе си в напреднал стадий вече е болезнен, дори да е останал скрит за очите Ви между два зъба или под венеца. Почти всички пациенти с пулпит имат следните оплаквания:

Етапи На Лечение

Навременно лечение на пулпит

Навременното лечение на пулпита е от ключовото запазване на зъба и неговия виталитет. С напредването на състоянието се увеличават шансовете да се наложи умъртвяване на нерва, а това никога не е препоръчително. 

Какво представлява лечението?

С лечението на пулпит се занимават специалистите по ендодонтия, което в превод означава кореново лечение. Много е важно при съмнения за подобна диагноза да се насочите към опитен и доказан професионалист в тази област, защото овладяването на възпалението и спасяването на зъба изискват както сериозни умения и опит, така и надеждна техника. 

За такъв професионалист поставянето на правилната диагноза няма да представлява затруднение. А въз основа на прегледа и състоянието на конкретния пациент ще бъдат назначени и правилните процедури. В общия случай те са в няколко стъпки: 

Забавянето в лечението на пулпит би могло да има висока цена за пациента – както по отношение на усложнения, така и за оцеляването на зъба изобщо. В дентална клиника Medical Dent имаме проверени и доказани решения и за тези случаи, така че не се безпокойте. Но все пак – нищо не е по-добро от естествените зъби по местата им! 

Етапи На Лечение

Защо да се доверите на Medical Dent?

Пулпитът не подбира. Може да засегне както възрастни пациенти, така и деца, както млечни зъбки, така и постоянни, дори мъдреци. Всеки отделен случай обаче изисква повишено внимание, правилна преценка и изключително прецизно лечение с техника от последно поколение. Накратко – изисква безупречен специалист, който борави с безупречни технологии.

Тази комбинация ще намерите в дентална клиника Medical Deпt. Ендодонтията е наша приоритетна специалност и запазена марка, защото тя е ключът към нашата мисия да спасим всеки зъб, който може да бъде спасен. За тази цел с Вашето лечение ще се заемат лекари на световно ниво, които са профилирани изцяло и задълбочено в ендодонтската специалност, не спират да се развиват нито за миг, непрестанно следят и прилагат новите концепции и успешни практики в тази важна за денталното здраве област.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button