Show Menu
Възпалени венци – какво да правим?

Възпалени венци – какво да правим?

Възпалени венци – какво да правим? Това е въпрос, който си задават много хора при поява на някои от характерните за възпалени венци симптоми – зачервяване, кървене, отдръпване от зъба, болезненост и дискомфорт в ежедневието, и т.н. Възпалените венци са проблем, който може да доведе до доста сериозни последствия, включително и до развитие на заболявания като пародонтит и гингивит. Така че след забелязване на подобни симптоми, трябва своевременно да предприемете следните мерки:

Възпалени венци - какво да правим? - MEDICAL DENT

Възпалени венци – какво да правим: Посещение при специалист – стоматолог

Първото, което трябва да направите при наличие на възпалени венци, е незабавно посещение при специалист – стоматолог. Нужно е да се извърши подробен преглед и да се установи доколко е сериозен възпалителният процес. След това ще ви бъде предписано адекватно лечение, което да противодейства на инфекцията и да ви предпази от по-тежки последствия, свързани с оралното ви здраве.

Възпалени венци – какво да правим: Поддържане на добра орална хигиена

Възпалените венци обикновено са значително по-чувствителни от нормалното, което причинява сериозен дискомфорт при търкане с четка за зъби. Въпреки това обаче в никакъв случай не бива да променяте своите базови хигиенни навици и да намалявате честотата на миене на зъбите. Именно въпросните хигиенни навици са най-сигурният начин за ограничаване количеството на бактериите в устната кухина и ще ви помогнат да се преборите по-бързо и лесно с инфекцията.    

Възпалени венци - какво да правим? 2 - MEDICAL DENT

Възпалени венци – какво да правим: По-прецизен подбор на приеманите храни

При наличие на възпалени венци е от голямо значение да правите прецизен подбор на приеманите храни и да избягвате тези, които се отразяват негативно на оралното ви здраве (най-вече кисели храни и такива с високо съдържание на захари). Тютюнопушенето също е доста вреден навик за венците, тъй като съдържащите се в цигарите токсини стимулират и подсилват възпалителните процеси.

Доверете се на висококвалифицираните и опитни специалисти на Медикъл Дент за ефективно лечение на възпалени венци с отлични крайни резултати за вашето орално здраве!     


Възпалени венци – какво да правим: Посещение при специалист – стоматолог
Възпалени венци – какво да правим: Поддържане на добра орална хигиена
Възпалени венци – какво да правим: По-прецизен подбор на приеманите храни

Sieh mehr
Zurück zu "Parodontologie"
Buchen Sie ein Termin zur Beratung jetzt!
Stufe
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent Dentalzentrum
Medical Dent

1407 Sofia
James Boucher Boul. 114

Open hours Arbeitszeiten

Montag-Freitag:
Von 8:00 Uhr bis 17:00 Uhr
Samstag:
Von 8:00 Uhr bis 14:00 Uhr