Show Menu

Лечение под медицински сън

Лечение под медицински сън

ЛЕЧЕНИЕ БЕЗ БОЛКА И ЛОШИ СПОМЕНИ

От кога MEDICAL DENT предлага и лечение под медицински сън и с какъв натрупан опит разполага до момента?

В MEDICAL DENT имаме опит в работа под медицински сън от 2005 година, като оттогава има хиляди пациенти, които са се възползвали от възможността да се лекуват по този комфортен начин. Годишно лекуваме около 300 човека. Това е подход в зъболечението, който ни дава възможност да завършваме доста сложни и отнемащи много време лечения в едно посещение.

Какви са преимуществата на лечението под медицински сън?

Преимуществата на работа под медицински сън са в няколко посоки.

При хората, които искат да решат бързо здравословните си проблеми това ни дава възможност да извършим много манипулации за кратко време.

Извършваме манипулациите без спомен и без болка.

Присъствието на опитен анестезиолог-реаниматор ни дава възможност да работим спокойно и при хора с придружаващи заболявания.

Безопасно ли е?

За нас винаги на първо място е била сигурността на пациента ни. В годините с нашите опитни анестезиолози разработихме един много мек вариант на медицински сън, който не крие никакви рискове за здравето на пациентите ни. Натрупахме богат опит в работата под седация и в момента го прилагаме изключително успешно, включително и при най-малките ни пациенти като така им спестяваме травмиращите спомени.

За кои пациенти и казуси е подходящо и за кои не е?

Работата под медицински сън ни дава възможност да предложим лечение на няколко групи пациенти.

Едната група са пациенти, нуждаещи се от имплантно лечение, каквато е услугата ни “Зъби за един ден”. В рамките на един ден при пациенти, които са загубили всичките си зъби поставяме импланти в двете челюсти и в края на деня те вече имат фиксирани мостове върху имплантите. Чрез този метод, бързо се връща комфорта при хранене и социално общуване, голям проблем за хората, които познават усещането от неудобството на подвижните протези.

Друга група пациенти, които редовно се възползват от възможността да се лекуват под медицински сън са хора, при които се прави цялостно лечение за възстановяване на захапка и промяна на усмивката. При тях работата под медицински сън ни дава възможност за едно посещение да завършим голям обем работа, което пести много време.

Не мога да пропусна и една специална група пациенти, които лекуваме успешно под медицински сън - хората с непреодолим страх от зъболекар. При тях възможността да проведем лечение без болка и без спомени от неприятните манипулации е истински шанс да поддържат изрядни здравната си орална хигиена и красива усмивка.

При пациенти с придружаващи заболявания като диабет и хипертония, присъствието на анестезиолог-реаниматор ни дава възможност да лекуваме сигурно и безопасно и хората в по-тежко здравословно състояние.

Лечението под медицински сън е отлично решение и за най-малките ни пациенти като то е напълно безопасно за тях и не оставя лош спомен. 

Различава ли се процедурата от анестезиологична гледна точка при деца и възрастни?

В началото на практиката ни преди 15 години се различаваше. След като натрупахме дългогодишен опит, заедно с нашите опитни анестезиолози разработихме много мек вариант за работа под медицински сън, който прилагаме със успех, както при възрастни, така и при деца. Това намали рисковете и сега можем да работим напълно безопасно.

Възможни ли са евентуални усложнения и какви мерки са предприети за да бъдат предотвратени, така че процедурата да е напълно безопасна?

Както при всяка медицинска процедура и тук има своите рискове, макар и сведени до минимум. Мерките, които сме предприели са насочени към създаване на протоколи на работа, които да предотвратят възможните усложнения.

Разчитаме и на големия опит, който са натрупали в този тип лечение, както нашите анестезиолози, така и лекарите ни и нашите асистенти.

Дава ли нови възможности процедурата и това ли е бъдещето на денталната медицина - лечение без лоши спомени?

Ние в MEDICAL DENT вярваме, че нашата мисия е да направим живота на нашите пациенти по-добър, давайки им шанса да водят пълноценен социален живот и да изпитват удоволствие от ежедневните си действия като хранене, общуване и възможността да се усмихват на света около тях. Бъдещето на денталната медицина е в това тя да може да осигури всичко това бързо, лесно, без болка и лоши спомени на хората. В MEDICAL DENT това е възможно, благодарение на дългогодишния ни опит и отлично обучени лекари, анестезиолози и интернисти. Лечението под медицински сън не е бъдеще, а настоящ комфорт, който осигуряваме на нашите пациенти за тяхното безболезнено лечение.

Medical Dent
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация
Medical Dent Dentalzentrum
Medical Dent

1407 Sofia
James Boucher Boul. 114

Open hours Arbeitszeiten

Montag-Freitag:
Von 8:00 Uhr bis 17:00 Uhr
Samstag:
Von 8:00 Uhr bis 14:00 Uhr