Show Menu
Най-често задаваните въпроси във връзка с фасетите

Най-често задаваните въпроси във връзка с фасетите

През последните години фасетите набраха огромна популярност като метод за коригиране на несъвършенства по зъбите. Те ефективно заместват увредената предна повърхност на зъба и възвръщат чара и естетиката на човешката усмивка. Колкото и добър и доказан да е даден метод в стоматологията обаче, е напълно нормално потребителите да изпитват определени съмнения или дори притеснения. Затова информираността е от особено голямо значение за вземане на адекватно решение в случаи на дентални проблеми. В следващите редове ще се постараем да изведем най-често задаваните въпроси във връзка с фасетите, както и да дадем достатъчно ясни и изчерпателни отговори на тези въпроси.

Безопасни ли са фасетите?

Фасетите не само са безопасни, но и са най-препоръчваното решение за отстраняване на несъвършенства по зъбите от повечето стоматологични организации в световен мащаб. Причината за това е, че тяхното поставяне изисква минимална подготовка и при него не се извършва някакво интензивно (и съпроводено с усложнения) третиране на зъба и свързаните нерви.

Коронки и фасети 1 | Medical Dent

Порцеланови или композитни фасети?

Всеки от споменатите два типа фасети си има своите предимства и недостатъци. Порцелановите фасети са тънки, здрави и устойчиви във времето, имат напълно естествен вид и не се оцветяват. От друга страна, композитните фасети са предпочитани от някои потребители заради по-ниската си цена. Те не са толкова здрави и устойчиви като порцелановите, но пък при повреда биха могли да се поправят бързо и лесно. Преди да се спрете на конкретен тип фасети, би било хубаво да обсъдите решението си с вашия стоматолог.

За кои точно проблеми са подходящо решение фасетите?

Както отбелязахме в самото начало на текста, фасетите заместват увредената предна повърхност на зъба. Те биха били подходящо решение при проблем с оцветен или счупен зъб. Не е удачен вариантът, при който фасетите се поставят като прикритие на зъбния кариес. Такъв тип проблем е доста по-сериозен и налага провеждането на специализирано лечение.

Коронки и фасети 2 | Medical Dent

Колко дълго издържат фасетите?

Качествените порцеланови фасети са способни да запазят отличното си състояние за период от 10 до 15 години. Разбира се, за тях трябва да се полагат необходимите грижи и поддръжка. След поставяне на фасети са абсолютно задължителни спазването на добра орална хигиена, както и редовните контролни прегледи при стоматолог.

Болезнен ли е процесът по поставяне на фасети?

Обикновено при поставяне на фасети предварително на пациента се слага локална упойка. Така че по време на самата процедура не би трябвало да се усеща никаква болка. Единствено е въможно да има известен дискомфорт след края на процедурата, когато ефектът на упойката вече спре да действа. Но въпросният дискомфорт е съвсем лек и въобще не е повод за притеснение.

Коронки и фасети 3 | Medical Dent

Медикъл Дент е дентална клиника, която предоставя на своите клиенти широка гама от първокласни стоматологични процедури. Висококвалифицираните ни специалисти, носители на редица местни и международни награди в сферата, както и модерната апаратура, която използваме, ще гарантират максимална ефективност и сигурност на процеса по поставяне на фасети. Доверете се на Медикъл Дент и ще получите желаните резултати за вашето отлично орално здраве и блестяща усмивка!

Научете още информация за това как да направите правилния избор измежду коронки и фасети?


Безопасни ли са фасетите?
Порцеланови или композитни фасети?
За кои точно проблеми са подходящо решение фасетите?
Колко дълго издържат фасетите?
Болезнен ли е процесът по поставяне на фасети?

See more
Back to "Esthetic dentistry"
Book a consult now!
Step
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent Dental Center
Medical Dent

Sofia 1407,
114 James Bourchier Blvd.

Open hours Business hours

Monday through Friday:
8:00 am – 5:00 pm
Saturday:
8:00 am – 2:00 pm