Show Menu
Пародонтологична профилактика

Пародонтологична профилактика

Защо е нужна пародонтологична профилактика?

Пародотологична профилактика наричаме поредица от добри навици и практики, спазването на които ще намали до минимум риска от пародонтит. В днешно време пародонтитът е сред най-често срещаните заболявания, които са свързани със зъбите и техния опорно поддържащ апарат. Основният проблем при това заболяване е, че в редица случаи остава незабелязано и не се предприемат никакви действия по отношение на лечението му. А последствията от подобно бездействие могат да бъдат доста сериозни. В следващите редове ще разберете именно от какви неприятни последици бихте могли да се предпазите, ако следвате необходимата пародонтологична профилактика.

  • кървене на венците – кървенето на венците е един от първите и главни признаци за наличието на пародонтит. То създава сериозен дискомфорт в ежедневието, особено предвид факта, че обикновено е придружено с болки и подуване. Разбира се, кървенето на венците може да бъде свързано не само с пародонтит, но и с редица други проблеми в устната кухина, но добрите хигиенни навици са надеждна защита срещу възникването му. Така че практиките, съдържащи се в стандартната пародонтологична профилактика, при всички случаи ще ви помогнат да си спестите подобно неприятно усещане. Повече за тези практики на стандартната пародонтологична профилактика ще поговорим в следващата част от текста.
  • загуба на зъби – надеждната пародонтологична профилактика ще ви предпази от пародонтит и всички по-сериозни последствия, свързани с това заболяване. Сред въпросните сериозни последствия, срещу които ви осигурява защита спазването на пародонтологична профилактика, е загубата на зъби. В по-напреднал стадий от пародонтит може да се стигне до загуба на значителна част от зъбите на човека. За да не се стига до подобен сценарий, е нужно навреме да се посети стоматолог и да се започне лечение. Най-добре е обаче да се спазва добра пародонтологична профилактика, за да нямате никакви проблеми с пародонтит, неговите симптоми и последици за оралното ви здраве.
  • заразяване на други хора – пародонтитът е заразно заболяване и в повечето случаи то доста лесно се предава на партньора. Поради тази причина винаги когато единият в двойката има пародонтит, се препоръчва да се прилага лечение и на другия. Спазването на пародонтологична профилактика ще ви помогне да предпазите както себе си, така и своята половинка от всички неприятни усещания, свързани с пародонтита.  
Пародонтологична профилактика 1

В какво се състои надеждната пародонтологична профилактика?

Надеждната пародонтологична профилактика всъщност се състои в няколко много прости сами по себе си действия. Тези действия, влизащи в стандартната пародонтологична профилактика, са насочени към спазването на добра хигиена на устната кухина и обръщането на внимание дори на най-дребните проблеми и нередности. Ето кои навици е нужно да спазвате, за да си гарантирате необходимата пародонтологична профилактика:

  • Пародонтологична профилактика: Редовно миене на зъбите – задължителна практика във връзка с добрата орална хигиена и надеждната пародонтологична профилактика. Миенето на зъбите трябва да се извършва поне по два пъти на ден – сутрин и вечер. То е ефективно по отношение на спазваните хигиена и пародонтологична профилактика само когато се извършва с четка и паста за зъби. Хубаво би било да подберете подходяща четка във връзка с фактори като размер и твърдост на косъма, която освен надеждно почистване на зъбите, ще ви гарантира и комфорт.
  • Пародонтологична профилактика:Почистване на междузъбното пространство – една практика, която доста хора забравят, а в същото време е доста важна за надеждната пародонтологична профилактика и като цяло предпазването на устната кухина от различни заболявания и зарази. Какво общо има почистването на междузъбното пространство със спазването на пародонтологична профилактика? Именно в междузъбното пространство се събират множество остатъци от храна, които се превръщат в източник на вредни бактерии, способни да доведат до пародонтит. Като част от своята пародонтологична профилактика е нужно редовно да премахвате въпросните остатъци от храна. За целта бихте могли да използвате конец за зъби или специална интердентална четка.
  • Пародонтологична профилактика:Посещаване на стоматолог – много важно за надеждната пародонтологична профилактика е и да се посещава периодично стоматолог. По този начин веднага могат да бъдат установени проблеми или нередности във връзка със състоянието на устната кухина, и съответно да се вземат необходимите мерки. Добрите хигиенни практики в комбинация с наблюдението от страна на специалист са ключът към максимално ефективна пародонтологична профилактика и предпазване от проблеми със зъбите и венците. 
Пародонтологична профилактика 2

Пародонтологична профилактика – защо да изберете Медикъл Дент?

Когато трябва да направите редовното си посещение при стоматолог във връзка с вашата пародонтологична профилактика или пък е налице по-специфичен проблем с устната кухина, който искате да бъде разгледан, дентална клиника Медикъл Дент е точното място за вас. Ние ще ви предоставим редица преимущества по отношение надеждна пародонтологична профилактика, както и ефективно лечение на пародонтит и други заболявания на устната кухина. Вижте кои са главните сред тези преимущества във връзка с апекта „пародонтологична профилактика“:

Пародонтологична профилактика от Медикъл Дент: Отлични професионалисти – дентална клиника Медикъл Дент разполага с екип от специалисти, които притежават изключително богат опит в сферата на стоматологията. Те не само са наясно с най-новите стандарти в този бранш, но и ги спазват максимално прецизно. Прегледът при специалистите на Медикъл Дент ще ви бъде от голяма полза във връзка със спазването на надеждна пародонтологична профилактика. Не само ще получите точна оценка за състоянието на вашата устна кухина, но и ценни съвети по темата за пародонтологична профилактика и съхраняване на доброто орално здраве.

Пародонтологична профилактика от Медикъл Дент: Модерна апаратура – всички кабинети на дентална клиника Медикъл Дент са оборудвани с възможно най-модерната и иновативна стоматологична апаратура. Това ще даде възможност на екипа ни да види ясно резултатите от спазваната от вас пародонтологична профилактика, да оцени оралното ви здраве и да ви предпише необходимите мерки или лечение, ако такова е нужно.

Пародонтологична профилактика от Медикъл Дент: Удобна локация – няма да представлява никакъв проблем за вас да посещавате Медикъл Дент за редовните прегледи във връзка с вашата пародонтологична профилактика. Дентталната ни клиника се намира на централно място, до което има удобен транспорт от всички части на София. 

Пародонтологична профилактика 3

Изберете дентална клиника Медикъл Дент и направете важна стъпка към по-ефективна пародонтологична профилактика и запазване на отлично орално здраве в дългосрочен план! 

See more
Back to "Periodontology"
Book a consult now!
Step
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent Dental Center
Medical Dent

Sofia 1407,
114 James Bourchier Blvd.

Open hours Business hours

Monday through Friday:
8:00 am – 5:00 pm
Saturday:
8:00 am – 2:00 pm