Show Menu
Тазгодишните победители  в Конкурса Усмивка на годината 2019 година

Тазгодишните победители в Конкурса Усмивка на годината 2019 година

Вечерта на 11 април беше особено специална, тъй като прикова вниманието на всички онези, заинтересовани от достиженията в областта на денталната медицина през изминалата година. Тогава се състоя 12-тата церемония по връчване на годишните награди за постижения в денталната медицина – Усмивка на годината 2019.

   

Жури – Усмивка на годината

Както и в предишните години, оценяването в конкурса се осъществи анонимно, от авторитетно жури, съставено от световни професионалисти в своята сфера. В настоящето издание на събитието, това бяха д-р Ставрос Пелеканос (Гърция, Протетика, имплантология и естетика), д-р Федерико Ферарис (Италия, Естетична дентална медицина) и д-р Рафаел Романо (Израел, Ортодонтия и зъбно-лицева ортопедия).

   

Категории – Усмивка на годината

Тази година, за наградите Усмивка на годината се бориха авторите на 22 нови усмивки. Категориите, в които се състезаваха, бяха с една повече от обикновено.

За да отговорят на съвременните световни тенденции, през есента на изминалата 2018 г. организаторите на Конкурса Усмивка на годината учредиха една нова категория – ортодонтски случай с алайнери. Останалите категории в конкурса бяха добре познатите от предишни издания – Комплексно естетично възстановяване, Композитни възстановявания, Керамични възстановявания, Розова естетика, Ортодонтски случай, Имплантологичен случай и Студентски клиничен случай.

   

Награди и отличия – Усмивка на годината

Другата новост в тазгодишното издание на Наградите Усмивка на годината беше предоставената на победителите възможност да представят своя клиничен случай пред публиката в рамките на пет минути.

Символът на отличията през вечерта бе авторската статуетка, която вече краси една от най-успешните и добре развити световни клиники и лаборатории в България. Освен статуетки и грамоти, всички победители получиха и материални награди, осигурени от партньорите на събитието.

   

Категория Керамични възстановявания

За престижнатите награди в тазгодишното издание на Наградите Усмивка на годината имаше не малко конкуренти, сред които някои от най-добрите и иновативни зъболекари и зъботехници в страната.

Категория Керамични възстановявания обаче събра най-много участници. Оказва се, че журито се затруднява най-много с избора на победител сред всички тях. Тази сериозна трудност се оказва и причината победителят да бъде избран след балотаж.

   

Победители в Категория Керамични възстановявания

Сред петте кандидатури, представени на публиката в категория Керамични възстановявания, беше и този на д-р Софиен Риахи и зъботехника Стефан Петров от Дентална клиника Medical Dent. След повторно гласуване от страна на журито, те бяха обявени за победители.

Д-р Риахи благодари многократно на организаторите, на многоуважаемото жури, отделило време на всеки индивидуален случай, преди финалното вземане на решение, на спонсорите, на целия екип на Medical Dent, тъй като с помощта на всички тях подобни, а и по-сериозни успехи стават възможни, и, в частност на своя „любим“ зъботехник – Стефан Петров, с когото споделя отличителния знак в Категорията. В заключение, д-р Риахи благодари и на съпругата си, тласнала го към участие в тазгодишното издание на Конкурса.

Зъботехникът Стефан Петров благодари накратко на организаторите и д-р Риахи и пожела приятна вечер на всички присъстващи.

   

В края на събитието, всички наградени дентални специалисти се събраха на сцената с награди в ръка, за обща, заключителна снимка за вечерта. Във финалните кадри участие взеха и членовете на журито и организаторите на събитието. 

Medical Dent
Medical Dent
Medical Dent
See more
Back to "News"
Book a consult now!
Step
Loading
Medical Dent Dental Center
Medical Dent

Sofia 1407,
114 James Bourchier Blvd.

Open hours Business hours

Monday through Friday:
8:00 am – 5:00 pm
Saturday:
8:00 am – 2:00 pm