Show Menu
Възпалени венци

Възпалени венци

Кои са основните причини за явлението „възпалени венци“?

Явлението „възпалени венци“ е проблем, с който се сблъскват доста хора. То обикновено е резултат на натрупване на бактерии и вредни микроорганизми в устната кухина, предизвикващи инфекция. При появяване на възпаление на венците, незабавно трябва да се вземат необходите мерки за лечение. В противен случай последствията биха могли да бъдат доста сериозни, като е възможно дори да се наложи вадене на зъб. Разбира се, най-добре би било въобще да не се стига до ялението „възпалени венци“. Ето някои от основните причини за възникването му:

  • причини за възпалени венци: лоша орална хигиена – първата и главна причина за наличието на възпалени венци е лошата орална хигиена. Имаме предвид най-вече нередовното и некачествено почистване на зъбите и междузъбните пространства, както и позволяването на зъбната плака да се натрупа в големи количества. Именно бактериите във въпросната зъбна плака съдържат токсините, които в крайна сметка водят до възпалени венци.
  • причини за възпалени венци: наранявания на венците – до възпалени венци може да се стигне и в резултат на многократни наранявания, предизвикващи редовно кървене на венците. Подобни наранявания най-често са предизвиквани от прекалено твърда четка или пък от неправилно използване на конец за зъби и оказване на твърде голям натиск върху меката тъкан.
  • причини за възпалени венци: цялостно отслабване на имунитета – цялостното отслабване на имунитета на човек, както и прекалено високите нива на стрес в неговото ежедневие също могат да се превърнат в причини за възпалени венци. Доказано е, че тези фактори са напълно способни да предизвикат подуване и кървене на венците, а с времето да се стигне и до възпалителен процес. 
Възпалени венци 1

Как можете да разберете за наличието на възпалени венци?

Както вече отбелязахме по-горе, при наличие на възпалени венци трябва във възможно най-кратки срокове от време да се вземат необходимите мерки за лечение. За да можете да направите това обаче, първо е нужно да разпознавате най-често срещаните симптоми за възпалени венци. Вижте кои са те:

  • наличие на възпалени венци: зачервяване и кървене на венците – признак за възпалени венци може да бъде тяхното зачервяване или пък периодичното им кървене. Въпросното кървене е възможно да става както спонтанно, така и предизвикано от най-различни външни фактори.
  • наличие на възпалени венци: отдръпване на венците от зъбите – отдръпването на венците от зъбите е сигурен признак, че нещо не е наред. В такива случаи обикновено става въпрос за възпалени венци или пародонтит, така че незабавно трябва да се направи преглед при стоматолог. По принцип подобно отдръпване на венците е лесно забележимо, тъй като зъбите буквално се оголват.
  • наличие на възпалени венци: лош дъх – за съжаление доста хора пренебрегват лошия дъх, защото той може да се дължи на редица фактори, като например консумирана храна, тютюнопушене и т.н. Имайте предвид обаче, че лошият дъх също така е възможно да бъде симптом за възпалени венци, така че при редовното му наличие е препоръчително да се направи преглед при стоматолог.   
Възпалени венци 2

Полезни съвети за справяне с възпалени венци

Продължаваме с няколко полезни съвета, които биха ви помогнали да се справите с проблема „възпалени венци“:

  • справяне с възпалени венци: посетете стоматолог – преди да предприемете каквото и да било по отношение на своите проблеми с венците, задължително направете посещение при стоматолог. Той ще може да установи със сигурност дали става въпрос за възпалени венци и да ви предпише подходящо лечение, както и ежедневни практики и навици, които да следвате.
  • справяне с възпалени венци: спазвайте добра орална хигиена – особено важно е в периода на провеждане на лечението на възпалени венци да се спазва добра орална хигиена. Мийте поне по два пъти на ден своите зъби с четка и паста. Също така използвайте конци за почистване на междузъбното пространство, където обикновено се събират голямо количество бактерии и вредни микроорганизми.
  • справяне с възпалени венци: стремете се да не наранявате своите венци - както отбелязахме по-горе, наранявания на венците, предизвиквани от твърда четка и от неудачно използване на конец за зъби, също е възможно да се превърнат в причини за възпалени венци. Затова ви препоръчваме да обърнете повече внимание на тези аспекти. Изберете четка с меки влакна, която ще бъде максимално безопасна и комфортна за венците ви, и бъдете по-прецизни при употребата на конеца за зъби, така че да не се стига до натиск и наранявания върху меката тъкан.   
Възпалени венци 3

Защо да посетите Медикъл Дент при проблеми с възпалени венци?

Дентална клиника Медикъл Дент е най-подходящото място за всеки, които има проблеми с възпалени венци и иска да ги разреши бързо и ефективно. Ето защо да изберете именно нас:

Лечение на възпалени венци в Медикъл Дент: Екип от висококвалифицирани специалисти – Медикъл Дент разполага с екип от висококвалифицирани специалисти с богат опит в сферата на стоматологията. Специалисти, които са наясно с най-новите стандарти и методи в тази сфера, и могат да ги приложат по най-добрия начин. Посещавайки денталната ни клиника, вие ще получите пълен преглед на вашите венци, както и точна и прецизна оценка за състоянието им. При наличие на възпалени венци ще ви предпишем ефективно лечение и ще ви препоръчаме ежедневни практики, които да улеснят и ускорят процеса.

Лечение на възпалени венци в Медикъл Дент: Модерна апаратура – наясно сме колко е важно всеки един специалист – стоматолог да разполага с необходимата апаратура, за да може да си свърши работата. Поради тази причина сме оборудвали всички кабинети с модерна апаратура, отговаряща на последните изисквания в сферата. Апаратура, която ще позволи на нашите специалисти да ви приложат качествено лечение и да разрешат напълно проблемите ви, свързани с възпалени венци.

Лечение на възпалени венци в Медикъл Дент: Удобна локация – дентална клиника Медикъл Дент се намира на удобна локация, до която има транспорт от всички квартали и части на София. Това е особено важно за съвременния работещ човек, чието ежедневие е разкъсано между поредица от професионални и лични ангажименти. Локацията на дентална клиника Медикъл Дент ще ви позволи да пристигнете при нас бързо и лесно, независимо дали се намирате в своя дом, офис или на някое друго място.

Дентална клиника Медикъл Дент – мястото, на което ще бъдат напълно разрешени проблемите ви с възпалени венци!   Кои са основните причини за явлението „възпалени венци“?
Как можете да разберете за наличието на възпалени венци?
Полезни съвети за справяне с възпалени венци
Защо да посетите Медикъл Дент при проблеми с възпалени венци?

See more
Back to "Periodontology"
Book a consult now!
Step
Loading
Medical Dent Dental Center
Medical Dent

Sofia 1407,
114 James Bourchier Blvd.

Open hours Business hours

Monday through Friday:
8:00 am – 5:00 pm
Saturday:
8:00 am – 2:00 pm