Show Menu
Зъбни импланти

Зъбни импланти

Как да поддържате в отлично състояние поставените ви зъбни импланти?

Лечението със зъбни импланти става все по-популярно и използвано от потребителите през последните години. И това не е никак случайно. То представлява най-модерният и ефективен метод за разрешаване на проблеми с един или повече липсващи зъби. Зъбните импланти обикновено са изработени от титан, който е най-добре съвместимият с човешкото тяло метал. Сред основните ползи и преимущества от използването им спадат значително по-бързият процес на заздравяване, запазването на нормалния поток от течности в костта, както и минимизираният риск от усложнения при интервенцията за поставянето.
Колкото и качествено и надеждно да бъде извършена процедурата по поставянето на зъбните импланти обаче, тяхното запазване в отлично състояние във времето до голяма степен зависи и от самия пациент. Последният трябва да спазва необходимите полезни практики и навици във връзка с денталната си хигиена. В следващите редове ще научите малко повече за това как да поддържате първоначалното състояние и външен вид на вашите зъбни импланти.

  • 1. Зъбни импланти: редовно миене с четка и паста – това е първият основен хигиенен навик, който по принцип би трябвало да спазвате във връзка с денталното си здраве, а при поставени зъбни импланти – още повече. Съхранението на хранителни остатъци в устната кухина води до появяване на все повече вредни бактерии и микроорганизми, ставащи причина за сериозни инфекции. Редовното използване на четка и паста за зъби ще изиграе ролята на главна защитна преграда срещу подобни инфекции. Почиствайте своите зъби (и зъбни импланти) сутрин и късно вечер преди лягане, за да си гарантирате отлична дентална хигиена и здраве.

  • 2. Зъбни импланти: използване на конец - стандартната четка за зъби не е способна да достигне до всички междузъбни пространства в устната кухина. А там също се събират хранителни остатъци, които биха могли да доведат до инфекции и съответно до щети върху зъбните ви импланти. За надеждно и ефективно почистване на междузъбните пространства ви препоръчваме да използвате конец. Благодарение на него ще си осигурите намаляване до минимум на вредните бактерии и микроорганизми. А за поддържането на хигиената на мостовите конструкции върху зъбните импланти са налични специални типове конци, за които е добре да поискате информация от вашия стоматолог.

  • 3. Зъбни импланти: жабурене с вода – на пазара се предлагат и антибактериални води за уста, които са предназначени точно за премахване на всякакви бактерии и микроорганизми. Жабуренето с тях може да ви е доста полезно, след като вече сте си измили зъбите (и зъбните импланти) с четка и паста, и сте почистили междузъбните пространства с помощта на конец.То ще спомогне за пълно премахване на плаката и запазване на отличния външен вид и състояние на зъбните импланти.

  • 4. Зъбни импланти: без клечки за зъби – клечките за зъби все още са широко използвано средство за премахване на хранителните остатъци от устната кухина, но те имат и негативен ефект, особено за хора с поставени зъбни импланти. Клечките за зъби лесно могат да надраскат зъбните импланти, водейки до сериозни поражения върху естетическия им външен вид. В допълнение, при невнимателна работа с тях е възможно също така да се наранят венците и дори да се стигне до възпаление. Така че ви препоръчваме да избягвате клечките за зъби и всякакви инструменти с остри краища, когато става въпрос за почистване на устната кухинба и зъбните импланти.

  • 5. Зъбни импланти: контролни прегледи – важно е да спазвате препоръчителните периоди за осъществяване на контролните прегледи след поставяне на зъбните импланти. Също така посещавайте вашия стоматолог всеки път, когато забележите нещо нередно или пък почувствате болка и дискомфорт на местата, на които са поставени зъбните импланти.

  • Доверете се на Медикъл Дент – денталната клиника, която е способна да ви предостави най-високо качество и ефективност на лечението със зъбни импланти и други стоматологични процедури при изгодни и достъпни за вас цени.

Зъбни импланти 1 - MedicalDent

1. Зъбни импланти: редовно миене с четка и паста – това е първият основен хигиенен навик, който по принцип би трябвало да спазвате във връзка с денталното си здраве, а при поставени зъбни импланти – още повече. Съхранението на хранителни остатъци в устната кухина води до появяване на все повече вредни бактерии и микроорганизми, ставащи причина за сериозни инфекции. Редовното използване на четка и паста за зъби ще изиграе ролята на главна защитна преграда срещу подобни инфекции. Почиствайте своите зъби (и зъбни импланти) сутрин и късно вечер преди лягане, за да си гарантирате отлична дентална хигиена и здраве.
2. Зъбни импланти: използване на конец - стандартната четка за зъби не е способна да достигне до всички междузъбни пространства в устната кухина. А там също се събират хранителни остатъци, които биха могли да доведат до инфекции и съответно до щети върху зъбните ви импланти. За надеждно и ефективно почистване на междузъбните пространства ви препоръчваме да използвате конец. Благодарение на него ще си осигурите намаляване до минимум на вредните бактерии и микроорганизми. А за поддържането на хигиената на мостовите конструкции върху зъбните импланти са налични специални типове конци, за които е добре да поискате информация от вашия стоматолог.

Зъбни импланти 2 - MedicalDent

3. Зъбни импланти: жабурене с вода – на пазара се предлагат и антибактериални води за уста, които са предназначени точно за премахване на всякакви бактерии и микроорганизми. Жабуренето с тях може да ви е доста полезно, след като вече сте си измили зъбите (и зъбните импланти) с четка и паста, и сте почистили междузъбните пространства с помощта на конец.То ще спомогне за пълно премахване на плаката и запазване на отличния външен вид и състояние на зъбните импланти.    

4. Зъбни импланти: без клечки за зъби – клечките за зъби все още са широко използвано средство за премахване на хранителните остатъци от устната кухина, но те имат и негативен ефект, особено за хора с поставени зъбни импланти. Клечките за зъби лесно могат да надраскат зъбните импланти, водейки до сериозни поражения върху естетическия им външен вид. В допълнение, при невнимателна работа с тях е възможно също така да се наранят венците и дори да се стигне до възпаление. Така че ви препоръчваме да избягвате клечките за зъби и всякакви инструменти с остри краища, когато става въпрос за почистване на устната кухинба и зъбните импланти.    

5. Зъбни импланти: контролни прегледи – важно е да спазвате препоръчителните периоди за осъществяване на контролните прегледи след поставяне на зъбните импланти. Също така посещавайте вашия стоматолог всеки път, когато забележите нещо нередно или пък почувствате болка и дискомфорт на местата, на които са поставени зъбните импланти.

Зъбни импланти 3 - MedicalDent

Доверете се на Медикъл Дент – денталната клиника, която е способна да ви предостави най-високо качество и ефективност на лечението със зъбни импланти и други стоматологични процедури при изгодни и достъпни за вас цени.


Как да поддържате в отлично състояние поставените ви зъбни импланти?

See more
Back to "Implantology"
Book a consult now!
Step
Loading
Medical Dent Dental Center
Medical Dent

Sofia 1407,
114 James Bourchier Blvd.

Open hours Business hours

Monday through Friday:
8:00 am – 5:00 pm
Saturday:
8:00 am – 2:00 pm

Telephone Phone+359 (02) 963 07 37

E-mailoffice@medicaldent.bg