Show Menu
Как да лекуваме възпалени венци?

Как да лекуваме възпалени венци?

Кървящи и болезнени венци, отдръпване от зъба, теч на гной и ранички в устата – всичко това са признаци на възпалени венци. За да се овладее инфекциозният процес и да не се стига до по-сериозни последствия за вашето орално здраве, трябва да се действа своевременно и адекватно. В следващите редове ще бъде изяснено как да лекуваме възпалени венци:

Как да лекуваме възпалени венци - MEDICAL DENT

Как да лекуваме възпалени венци: Незабавен преглед при стоматолога

Веднага след забелязването на споменатите по-горе симптоми, трябва да отидете на преглед при специалист – стоматолог. Той ще прецени доколко тежък е инфекциозният процес и ще ви предпише адекватно лечение. В никакъв случай не се опитвайте да се лекувате сами с антибиотици или алтернативни средства, без да сте се допитали до професионално мнение.

Как да лекуваме възпалени венци: Редовно премахване на зъбната плака

Обикновено при лечение на възпалени венци се налага редовно премахване на зъбната плака, тъй като именно в нея се съдържат бактериите, предизвикващи инфекциозния процес. За целта отново е нужна професионална помощ, така че е от голямо значение да спазвате стриктно съставения график по отношение на посещенията при стоматолога ви. 

Как да лекуваме възпалени венци 2 - MEDICAL DENT

Как да лекуваме възпалени венци: Поддържане на отлична орална хигиена

Наред с провежданото лечение на възпалени венци, трябва да се спазва отлична орална хигиена. Мийте зъбите си с четка и паста поне по два пъти на ден и почиствайте междузъбното пространство с конец. Също така се посъветвайте със своя стоматолог каква вода за уста да използвате, за да заздравите допълнително венците си.

Дентална клиника Медикъл Дент ви предлага ефективно лечение на възпалени венци на достъпни за вас цени. Доверете се на висококвалифицираните ни специалисти и си гарантирайте перфектно орално здраве в дългосрочен план!    


Как да лекуваме възпалени венци: Незабавен преглед при стоматолога
Как да лекуваме възпалени венци: Редовно премахване на зъбната плака
Как да лекуваме възпалени венци: Поддържане на отлична орална хигиена

Vedi anche
Indietro "Пародонтология"
Prenota una visita di consultazione ora!
Passo
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent Centro dentale
Medical Dent

1407 Sofia,
Viale James Boucher 114

Open hours Orario di lavoro

dal Lunedì al Venerdì
dalle 8:00 alle 17:00
Sabato:
dalle 8:00 alle 14:00