Show Menu
Как тютюнът влияе на вашите зъби?

Как тютюнът влияе на вашите зъби?

За никой не е тайна, че тютюнопушенето вреди на здравето на организма ни, но трябва да знаете, че красивата ни усмивка също страда от употребата на никотинови продукти.

Пушенето не само, че може да доведе до възпаление на венците и да възпрепятства избелването на зъбите ви, но и често се превръща в причина за развитието на рак на устната кухина.

Освен до подобни сериозни заболявания и възпалени венци, тютюнът рефлектира и върху доста други проблеми за здравето на усмивката ви.

Развитието на тумор на устната кухина – това със сигурност е най-сериозното заболяване, което се предизвиква от употребата на никотинови продукти. Тази болест засяга устните, зъбите, венците, езика и устата, като цяло. Рискът от рак на устната кухина е шест пъти по-голям при пушачите, отколкото при непушачите. Разбира се, колкото по-дълго сте употребявали никотинови продукти, толкова е по-голям самият риск от заболяване.

Пушенето и пародонтозата – венците са едни от най-крехките тъкани, върху които тютюнът действа изключително безпощадно. При повечето пушачи се срещат възпалени венци и други заболявания, произтичащи от инфекции. Следващата фаза, след подобно възпаление е именно загубата на зъб. Според проучване, повече от 50% от пушачите страдат от пародонтоза.

Запомнете, че независимо какви никотинови продукти употребявате, то те със сигурност вредят на здравето на зъбите ви.

За да се предпазите от последствията на тютюнопушенето, ви съветваме да почиствате зъбите ежедневно, да спрете употребата на цигари и да посещавате зъболекаря си възможно най-редовно.

Не забравяйте, че ако срещате трудности в борбата с тютюнопушенето, то може да заповядате в Medical Dent, за да ви дадем полезни препоръки, за да откажете напълно този вреден навик, който крие опасности за здравето ви.

Vedi anche
Indietro "Кариес и профилактика"
Prenota una visita di consultazione ora!
Passo
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent Centro dentale
Medical Dent

1407 Sofia,
Viale James Boucher 114

Open hours Orario di lavoro

dal Lunedì al Venerdì
dalle 8:00 alle 17:00
Sabato:
dalle 8:00 alle 14:00