Show Menu
Мост или зъбни импланти – кое да изберем?

Мост или зъбни импланти – кое да изберем?

Зъбните импланти и зъбните мостове са две опции, които имате пред себе си, за да възстановите красивата си усмивка, при липсващ зъб.

Кое обаче е по-правилното решение за вас – дали да изберете мост или зъбни импланти? Обикновено вашият стоматолог ще ви посъветва кой е подходящият вариант. А междувременно ние искаме да ви запознаем с разликите между импланта и моста, за да бъдете информирани към какво да се насочите, когато имате нужда от нова здрава усмивка.

Зъбният мост е проектиран, така че да замести липсата на един или повече зъби. Мостът се състои от две или повече коронки, които осигуряват стабилност на конструкцията. Между тях се изработва средна мостова част, която на практика замества липсващия зъб. Въпросната конструкция се прави в същия цвят като на съседните зъби. За разлика от импланта, тук нищо не се вгражда във венеца.

Изборът между зъбни импланти и мостове зависи и от локацията на липсващия зъб. Ако например ще замествате зъб, който се намира на края на челюстта ви, каквото и да изберете няма да е нещо видимо, когато се усмихвате. Ако обаче липсващият зъб е от предната, видима част на зъбите, то задължително трябва да се спрете на опцията, която ви дава естествен и красив зъб, формирайки блестящата ви усмивка.

Американската Дентална Асоциация препоръчва зъбните импланти за възстановяване на красивата усмивка, поради тяхната естествена белота и отлично качество.

Зъбните импланти също така предпазват челюстта от деформиране. Когато има екстракция на зъби или падане на зъб по някаква друга причина, то е възможно челюстите да започнат да се променят с времето и така да деформират усмивката ви. Зъбният имплант обаче е вграден в челюстната кост и използвайки новия зъб за захапка и дъвкане, симулира перфектно истински зъб, което пък помага да се предотврати свиването на челюстта. В другият случай, при мостовете изкуственият зъб не е закрепен за челюстната кост, което означава, че е напълно вероятно да настъпят деформации в бъдеще.

Запомнете, че както за мостовете, така и за зъбните импланти, трябва да се полагат редовни грижи, за да се радвате на красива усмивка.

Vedi anche
Indietro "Имплантология"
Prenota una visita di consultazione ora!
Passo
Loading
Medical Dent Centro dentale
Medical Dent

1407 Sofia,
Viale James Boucher 114

Open hours Orario di lavoro

dal Lunedì al Venerdì
dalle 8:00 alle 17:00
Sabato:
dalle 8:00 alle 14:00

Telephone Telefono +359 (02) 963 07 37

E-mail: office@medicaldent.bg