Show Menu
Зъбни импланти

Зъбни импланти

Как да поддържате в отлично състояние поставените ви зъбни импланти?

Лечението със зъбни импланти става все по-популярно и използвано от потребителите през последните години. И това не е никак случайно. То представлява най-модерният и ефективен метод за разрешаване на проблеми с един или повече липсващи зъби. Зъбните импланти обикновено са изработени от титан, който е най-добре съвместимият с човешкото тяло метал. Сред основните ползи и преимущества от използването им спадат значително по-бързият процес на заздравяване, запазването на нормалния поток от течности в костта, както и минимизираният риск от усложнения при интервенцията за поставянето.
Колкото и качествено и надеждно да бъде извършена процедурата по поставянето на зъбните импланти обаче, тяхното запазване в отлично състояние във времето до голяма степен зависи и от самия пациент. Последният трябва да спазва необходимите полезни практики и навици във връзка с денталната си хигиена. В следващите редове ще научите малко повече за това как да поддържате първоначалното състояние и външен вид на вашите зъбни импланти.

  • 1. Зъбни импланти: редовно миене с четка и паста – това е първият основен хигиенен навик, който по принцип би трябвало да спазвате във връзка с денталното си здраве, а при поставени зъбни импланти – още повече. Съхранението на хранителни остатъци в устната кухина води до появяване на все повече вредни бактерии и микроорганизми, ставащи причина за сериозни инфекции. Редовното използване на четка и паста за зъби ще изиграе ролята на главна защитна преграда срещу подобни инфекции. Почиствайте своите зъби (и зъбни импланти) сутрин и късно вечер преди лягане, за да си гарантирате отлична дентална хигиена и здраве.

  • 2. Зъбни импланти: използване на конец - стандартната четка за зъби не е способна да достигне до всички междузъбни пространства в устната кухина. А там също се събират хранителни остатъци, които биха могли да доведат до инфекции и съответно до щети върху зъбните ви импланти. За надеждно и ефективно почистване на междузъбните пространства ви препоръчваме да използвате конец. Благодарение на него ще си осигурите намаляване до минимум на вредните бактерии и микроорганизми. А за поддържането на хигиената на мостовите конструкции върху зъбните импланти са налични специални типове конци, за които е добре да поискате информация от вашия стоматолог.

  • 3. Зъбни импланти: жабурене с вода – на пазара се предлагат и антибактериални води за уста, които са предназначени точно за премахване на всякакви бактерии и микроорганизми. Жабуренето с тях може да ви е доста полезно, след като вече сте си измили зъбите (и зъбните импланти) с четка и паста, и сте почистили междузъбните пространства с помощта на конец.То ще спомогне за пълно премахване на плаката и запазване на отличния външен вид и състояние на зъбните импланти.

  • 4. Зъбни импланти: без клечки за зъби – клечките за зъби все още са широко използвано средство за премахване на хранителните остатъци от устната кухина, но те имат и негативен ефект, особено за хора с поставени зъбни импланти. Клечките за зъби лесно могат да надраскат зъбните импланти, водейки до сериозни поражения върху естетическия им външен вид. В допълнение, при невнимателна работа с тях е възможно също така да се наранят венците и дори да се стигне до възпаление. Така че ви препоръчваме да избягвате клечките за зъби и всякакви инструменти с остри краища, когато става въпрос за почистване на устната кухинба и зъбните импланти.

  • 5. Зъбни импланти: контролни прегледи – важно е да спазвате препоръчителните периоди за осъществяване на контролните прегледи след поставяне на зъбните импланти. Също така посещавайте вашия стоматолог всеки път, когато забележите нещо нередно или пък почувствате болка и дискомфорт на местата, на които са поставени зъбните импланти.

  • Доверете се на Медикъл Дент – денталната клиника, която е способна да ви предостави най-високо качество и ефективност на лечението със зъбни импланти и други стоматологични процедури при изгодни и достъпни за вас цени.

Зъбни импланти 1 - MedicalDent

1. Зъбни импланти: редовно миене с четка и паста – това е първият основен хигиенен навик, който по принцип би трябвало да спазвате във връзка с денталното си здраве, а при поставени зъбни импланти – още повече. Съхранението на хранителни остатъци в устната кухина води до появяване на все повече вредни бактерии и микроорганизми, ставащи причина за сериозни инфекции. Редовното използване на четка и паста за зъби ще изиграе ролята на главна защитна преграда срещу подобни инфекции. Почиствайте своите зъби (и зъбни импланти) сутрин и късно вечер преди лягане, за да си гарантирате отлична дентална хигиена и здраве.
2. Зъбни импланти: използване на конец - стандартната четка за зъби не е способна да достигне до всички междузъбни пространства в устната кухина. А там също се събират хранителни остатъци, които биха могли да доведат до инфекции и съответно до щети върху зъбните ви импланти. За надеждно и ефективно почистване на междузъбните пространства ви препоръчваме да използвате конец. Благодарение на него ще си осигурите намаляване до минимум на вредните бактерии и микроорганизми. А за поддържането на хигиената на мостовите конструкции върху зъбните импланти са налични специални типове конци, за които е добре да поискате информация от вашия стоматолог.

Зъбни импланти 2 - MedicalDent

3. Зъбни импланти: жабурене с вода – на пазара се предлагат и антибактериални води за уста, които са предназначени точно за премахване на всякакви бактерии и микроорганизми. Жабуренето с тях може да ви е доста полезно, след като вече сте си измили зъбите (и зъбните импланти) с четка и паста, и сте почистили междузъбните пространства с помощта на конец.То ще спомогне за пълно премахване на плаката и запазване на отличния външен вид и състояние на зъбните импланти.    

4. Зъбни импланти: без клечки за зъби – клечките за зъби все още са широко използвано средство за премахване на хранителните остатъци от устната кухина, но те имат и негативен ефект, особено за хора с поставени зъбни импланти. Клечките за зъби лесно могат да надраскат зъбните импланти, водейки до сериозни поражения върху естетическия им външен вид. В допълнение, при невнимателна работа с тях е възможно също така да се наранят венците и дори да се стигне до възпаление. Така че ви препоръчваме да избягвате клечките за зъби и всякакви инструменти с остри краища, когато става въпрос за почистване на устната кухинба и зъбните импланти.    

5. Зъбни импланти: контролни прегледи – важно е да спазвате препоръчителните периоди за осъществяване на контролните прегледи след поставяне на зъбните импланти. Също така посещавайте вашия стоматолог всеки път, когато забележите нещо нередно или пък почувствате болка и дискомфорт на местата, на които са поставени зъбните импланти.

Зъбни импланти 3 - MedicalDent

Доверете се на Медикъл Дент – денталната клиника, която е способна да ви предостави най-високо качество и ефективност на лечението със зъбни импланти и други стоматологични процедури при изгодни и достъпни за вас цени.


Как да поддържате в отлично състояние поставените ви зъбни импланти?

Vedi anche
Indietro "Имплантология"
Prenota una visita di consultazione ora!
Passo
Loading
Medical Dent Centro dentale
Medical Dent

1407 Sofia,
Viale James Boucher 114

Open hours Orario di lavoro

dal Lunedì al Venerdì
dalle 8:00 alle 17:00
Sabato:
dalle 8:00 alle 14:00

Telephone Telefono +359 (02) 963 07 37

E-mail: office@medicaldent.bg