Show Menu
Интервю с д-р Бранимир Кирилов - Доволните пациенти са най-сигурният сигнал за успех

Интервю с д-р Бранимир Кирилов - Доволните пациенти са най-сигурният сигнал за успех

За историята на една мечта, превърнала се в реалност благодарение на вярата, че хората заслужават едно качествено ново и различно ниво на обслужване и лечение, когато седнат на зъболекарския стол. Воден от идеята да лекува съобразно световните изисквания и да промени стандартите в денталния сектор, д-р Бранимир Кирилов създава преди повече от 15 години клиниката, която днес дарява по-красиво начало на стотици хора, които често са загубили вярата, че отново ще се усмихват широко на света.

Д-р Кирилов, разкажете ни каква е историята на бизнеса Ви, от къде тръгна всичко?

Историята на бизнеса ми е реализацията на една мечта. От самото начало след дипломирането ми имах идея да реализирам дентален център, в който да предложа много високо ниво на обслужване и на лечение на пациентите. Трябваше да започна отнякъде и мислейки как да реализирам частна практика, при положение, че нямам пациенти стигнах до извода, че както се казва, когато планината не отива при Мохамед, трябва Мохамед да отиде при планината. Така ми дойде идеята да започна работа в някой ведомствен кабинет. По това време - 1999 година течеше здравната реформа и имаше доста ведомствени кабинети, които бяха спрели да работят. Подадох предложение за това как може да се отвори и да бъде използван такъв кабинет към управителите на БНР, БНТ и още няколко ведомства, където знаех, че има зъболекарски кабинет, който не работи. Първи се свързаха с мен от БНР и така поставих начало на частната си практика. От септември 1999 г. до януари 2005 г. развих частната си практика по начин, който ми позволи да направя стъпка към реализация на идеята ми за частен център, в който да предложа качествено ново и високо ниво на услуга и лечение. От януари месец 2005 година поставих началото на MEDICAL DENT.

В началото започнах работа, като центърът разполагаше с два дентални кабинета. Шест месеца по-късно направихме и трети стол.

Постепенно работата се разви и стигнахме до разширение, първото беше през есента на 2006 г., когато създадохме още три кабинета. Постепенно се увеличи и екипът на центъра, като нарастнахме до 25 човека. През есента на 2010 г. отново се наложи да правим разширение, като тогава центърът нарастна до 11 зъболекарски кабинета. Екипът по това време беше от 45 човека.

Това накратко е историята на бизнеса, който съм създал. Разбира се, има и много неща, които научих през годините свързани с работата и управление на хората.

Кой е целевият Ви пазар и видоизмени ли се той в годините?

Целевия пазар от самото начало е един и същ и той е насочен към средната класа - хора с образование, с професия, предприемачи, лидери в сектора си. Той не се е видоизменил и сега съм сигурен, че съм преценил съвсем правилно как да се насоча.

Какви са уникалните характеристики на Вашите услуги?

В MEDICAL DENT поставяме на първо място човека. Отделяме много време и средства за професионално развитие, като сме запознати с всички най-съвременни методи за лечение. Инвестираме постоянно в най-новите технологии, които са известни. Когато съчетаем тези неща, стараейки са да чуем правилно проблема и желанието на всеки пациент, можем да предложим най-подходящото лечение по съвременни методи с най-модерните технологии и качествени материали. Отделяме много внимание на това пациентите ни да се чувстват комфортно по време на целия процес на лечение. Държа да се чувстват сигурни и да ни се доверят и гарантирам за качеството на финалния резултат.

Вашата лична идеология, която изповядвате в работата?

Да развиваш себе си постоянно според мен е най-важното нещо в работата и в личния живот. Професионално съм воден от философията ми, че природата е най-великият творец. Ние не можем да направим нищо по-добро от това, което тя е създала. Стремежът ми е да лекувам хората с най-новите научни познания, въоръжен с най-съвременните технологии, без никакъв компромис с материалите. Изповядвам философията за лечение с минимум изпиляване, без травма. 

Защо смятате бизнеса Ви за успешен и кои са основните фактори, допринесли за успеха и отличаващи го от конкурентите?

Доволните пациенти са най-сигурния сигнал за успеха в моя бизнес. Факторите, които стоят в основата на успеха, са свързани с изисквания към екипа, с който работиш и с много последователност и упоритост. Това, което ни отличава от голяма част от конкуренцията, са строгите правила в работния процес, които спазваме и които ни дават възможност да имаме пълен контрол над качеството. Работим постоянно по обучението на екипа си, така че да имаме подготвени хора, които да могат да реагират правилно във всеки един момент. Ключовото в бизнеса са хората, с които работиш и там имам постоянно покачващи се изисквания.

Не на последно място считам бизнеса си за успешен, защото имам време да се наслаждавам на обикновените неща в живота.

Какви цели за бъдещо развитие си поставяте в бизнеса и как планирате да ги осъществите?

През тази година успяхме да си постигнем целите в бизнеса. Успяваме да си реализираме и целите за развитие. Предстои да научите за новия ни проект, който ще е много иновативен и ще стартира през януари 2021 г.

Вашите прогнози за денталния сектор през 2021 г. на фона на ситуацията в момента и личен съвет към специалистите в бранша за устойчиво присъствие и развитие на пазара?

Събитията от тази година ще се отразят по различен начин на участниците в денталния сектор. При всички положения има отлив от дентална помощ, който се дължи на страха от COVID-19. Важното през този период е да си разпределим усилията и ресурсите правилно. Времето, посветено на обучение и на личностно развитие, е най-правилният начин да инвестираме в по-бързо възстановяване и растеж след преодоляване на здравния проблем.

Ser mer
Tilbake til "Nyheter"
Bok en time for konsultasjon nå!
Skritt
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Medical Dent

Tannsenter
Medical Dent

1407 Sofia,
alle. James Bourchier 114

Open hours

Arbeidstid

Fra mandag til fredag:
Fra 8:00 til 17:00
Lørdag:
Fra 8:00 til 14:00