Show Menu

Видовете избелване на зъби

Видовете избелване на зъби
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация

Избелването на зъби е една от най-популярните процедури, към които всички прибягват, когато искат да имат блестяща холивудска усмивка. Правите и бели зъби формират красивата усмивка, а именно тя е символ на здраве и благополучие. Благодарение на усмивката вие правите впечатление на хората около вас и сте по-уверени в начинанията си.

Ще ви запознаем с видовете избелване на зъби, от които можете да се възползвате, ако мечтаете да имате чаровна и искряща усмивка:

  • Избелване на зъби в клиника – избелването на зъби в клиника протича в рамките на няколко клинични процедури. Всяка от тези процедури трае около час. Не се притеснявайте, защото избелването на зъби в клиника е напълно безболезнено. За да получите красивите зъби, за които мечтаете ще са ви нужни няколко посещения при естетичния стоматолог. При първата процедура цветът спада с до 2-3 тона, а ефектът на избелване се стимулира след второто и третото посещение. Не забравяйте, че избелването на зъби е като боядисването на косата. Трябва да поддържате цвета, ако искате да се радвате на дълготрайни резултати. Освежителни процедури е желателно да се правят на всеки 6-12 месеца, така ще си гарантирате бяла усмивка. Освен редовните посещения при стоматолог, трябва да спазвате и стриктна орална хигиена. Това е задължително условие, ако искате да удължите перфектния бял цвят на зъбите си, тъй като знаете, че има редица фактори, които оцветяват емайла ви. Кафе, цигари, червено вино и много други храни и напитки са причина, вашата усмивка да губи малко по малко искрящата си белота. Именно затова постоянното четкане с паста за зъби и почистването с конец са задължителна стъпка към съвършената усмивка.
  • Освен в стоматологичния кабинет, избелването на зъбите ви може да бъде и в домашни условия. В домашна обстановка, промяната на цвета на зъбите се случва в период от няколко седмици. Избелването става чрез предварително направени и поставени индивидуални силиконови шини и избелващ гел, които се използват вкъщи. Въпросните шини се изработват по модел на вашата захапка, като предварително се взема модел на двете челюсти. Най-често силиконовите шини се носят вечер, докато спите. Избелващите резултати при този вид процедури се постигат по-бавно. А самите процедури могат да се повтарят до момента, в който решите, че това е желаният бял нюанс, който искате да имат зъбите ви.
Запази час за консултация сега!
Loading
Запази час за видео консултация сега! Онлайн консултация
Вижте още
Назад към "Естетична стоматология"
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.