Защо се налага вадене на зъб?

Вадене на зъб при деца

Специалистите в дентална клиника Medical Dent са наясно, че няма как една процедура като ваденето на зъб да предизвика положителни емоции у когото и да било. Най-малкото у едно дете. Затова отдавна сме съсредоточили усилия в това да намалим страха и стреса у малките ни пациенти, а самата процедура да извършим максимално леко и безболезнено. Като на игра!

Причини На Лечението

Кога зъбът на детето трябва да се извади?

Ще пристъпим към вадене на зъб само в два случая – ако той не може да бъде запазен или ако не е препоръчително да бъде запазен. Никой добър зъболекар няма да Ви препоръча предсрочно вадене на детски зъб!

Причината е, че млечните зъби на децата така или иначе в даден момент от развитието падат и дават път на постоянните. Това се случва ориентировъчно между петата и десетата година на детето. Докато са по местата си обаче, млечните зъбки имат ключова роля за развитието на челюстта и правилното разположение на съзъбието до края на живота. Затова не би трябвало да се вадят, докато те самите “не решат” това и не започнат да се клатят. Най-често това се случва първо с предните, а след това и с дъвкателните зъби. 

Ние можем да Ви помогнем, когато този процес е започнал. На първо място зъболекарят ще прецени дали вече е време за механична намеса и изваждане на зъба. Не бързайте да го правите в домашни условия, ако не сте сигурни, че е време!

Сериозен кариес или друго усложнено заболяване е втората причина, поради която може да се наложи вадене на зъб. Бързаме да ви уверим, че това е напълно безопасна и рутинна процедура – стига да се извърши от професионалист. А в дентална клиника Medical Dent се гордеем със специалистите си по детско дентално здраве! 

Ето какво да очаквате:

Локална анестезия

Само при нужда! Ако зъбчето се клати, може и да не се наложи да я използваме. Но в другите случаи прилагаме локална анестезия, за да гарантираме безболезненост при ваденето на зъба. За целта инжектираме медикамент в областта около болния зъб. Преди това подробно ще обсъдим с Вас здравната история на детето, за да се уверим, че избраният медикамент е безопасен за него. 

Бързина и ефективност

Ваденето на зъб при децата обикновено е бърза и ефективна процедура. В съвременните условия тя би могла да отнеме буквално няколко минути. Разбира се, важно е това да става при стриктно спазване на протокола и особено на изискванията за безупречна хигиена. Можем да гарантираме, че в Medical Dent това е точно така! 

Внимание, забавление, игра

Мисия на дентална клиника Medical Dent е да промени репутацията на зъболекарските кабинети като страшно и неприятно за децата място. При нас лечението на малките пациенти преминава под формата на игра и забавление. Оборудвали сме специално за тях детски кът, който да отвлече вниманието им от лечебните процедури. А самите тях провеждаме с внимание, разбиране и нежност. Така, че детето да приеме сядането на стола като предизвикателство. А лечението – като геройство, с което да се гордее. 

 

Изберете най-добрата клиника!

Защо да се доверите на Medical Dent?

Защото при нас е хубаво. Децата имат своето специално място в красивия и уютен интериор на Medical Dent – така, че да не се чувстват “на доктор”, а на едно интересно и приятно място.

Защото в дентална клиника Medical Dent ще извършим процедурата по ваденето на зъба бързо, прецизно, безболезнено и качествено. Но грижата за малкия пациент не приключва с това. След края на манипулацията ще получите инструкции за последващите стъпки, които да спазвате у дома. Те включват указания как да почиствате наранения участък, както и съвети за храненето и консумацията на напитки след лечението. Така гарантираме, че раната ще оздравее правилно и без усложнения. 

Call Now Button