Какво знаем за тях?

Лечение на
коренови канали

Кореновото лечение има една мисия – спасението на зъбите. Времето, в което единственото решение срещу болката бе изваждането на зъба, отмина отдавна. А на негово място се настани една дисциплина, която постига изключително високи резултати в тази мисия. Тази дисциплина е ендодонтията – раздел от денталната медицина, който се занимава изключително с на кореновите канали.

Лечение на коренови канали 01
Лечение на коренови канали 02
Специфика и лечение

Какво представлява?

Както името подсказва, при кореновото лечение ендодонтистът прониква в дълбочината на зъба, за да се заеме с възстановяването на инфектираната му пулпа. 

Тази инфекция може да има различни причинители.  Изброяваме най-честите от тях:

 • Усложнен или неправилно лекуван кариес, който се е превърнал в пулпит
 • Възпаление на девитализирани зъби
 • Сериозни наранявания на зъба
 • Предишно неправилно третиране на кореновите канали, което налага релечение
 • Бруксизъм (Нощно скърцане със зъби)
 • Дълбоко възпаление на венците

Само опитен специалист по ендодонтия може да констатира нуждата от лечение на кореновите канали, да идентифицира причините и да проведе правилните процедури. Възможно е те да протекат в рамките на няколко посещения. Времето между тях е необходимо на лекаря за проследяване на резултатите. 

Лечението на кореновите канали често е предизвикателство, защото е индивидуално за всеки пациент в зависимост от тежестта на възпалението. Видът, формата и дълбочината на кореновите каналите също са строго индивидуални.

Но в общия случай кореновото лечение протича в следните стъпки:

Важно е да знаете, че ендодонтското лечение няма алтернатива.  Ако обаче зъбът е изцяло разрушен или корените му са пострадали, например в резултат от травма или неправилно изработена стара пломба, то е безпредметно. 

Тогава се налага екстракция на зъба, но бързаме да Ви успокоим. И в този случай има решение – дентална клиника Medical Dent е емблема на висшия пилотаж както в спасяването на зъби, така и в замяната на изгубените с дентални импланти, които представляват незаменима алтернатива на истинските – както във функционален, така и в естетически план.  

Предимствата на нашето микроскопно оборудване за ендодонтски процедури

В Medical Dent инвестираме в най-новите технологии с една цел – подобряване на качеството на Вашето стоматологично обслужване. Едно от нашите горди постижения е въвеждането на собствено микроскопно оборудване за провеждане на ендодонтско лечение. В следващите редове ще Ви представим предимствата, които това предлага за Вашето здраве и комфорт.
 • По-точни диагностики: С нашето високотехнологично микроскопно оборудване, специалистите ни могат да извършват изключително точни диагностики при ендодонтски проблеми. Този инструмент се отличава с увеличена видимост и детайлност, което позволява по-добро определяне на причините за зъбните проблеми.
 • По-прецизни лечения: Микроскопът ни позволява да извършваме ендодонтски лечения с изключителна прецизност. Това води до по-ефективни и дълготрайни резултати, като същевременно намалява риска от повторни проблеми в бъдеще.
 • Удобство за пациента: С нашето микроскопно оборудване предоставяме на пациентите по-голям комфорт по време на ендодонтските процедури. Специалистите ни могат да работят по-безболезнено и ефективно, като съкращават времето, прекарано в стола за лечение.
 • Професионализъм и качество: Използването на микроскоп в нашата практика е отличителен знак за професионализъм и стремеж към високите стандарти на лечение. Така вие можете да бъдете уверени, че получавате най-доброто възможно стоматологично обслужване.
 • Индивидуален подход: Микроскопната технология ни позволява да предоставим индивидуален и персонализиран подход към всяка ендодонтска процедура. Така се гарантира, че лечението е точно подготвено за уникалните нужди на всеки пациент.
При нас вярваме, че инвестирането в технологии е инвестиция във Вашето здраве. За консултации или да научите повече за нашето микроскопно оборудване, не се колебайте да се свържете с нас. Вашата усмивка е наш приоритет!
Естетична стоматология 01

Затова се доверете на Medical Dent

Пренебрегване на нуждата от правилното ендодонтско лечение на правилното място може да има твърде висока цена за пациента. Затова е от изключителна важност той да попадне в ръцете на опитен специалист, подготвен за всичките му етапи. 

Подготвен както със знания и умения, така и с безупречна, прецизна и съвременна апаратура за диагностика и лечение. В Medical Dent разполагаме с най-добрата!

Ендодонтията е запазена марка на дентална клиника Medical Deпt, защото тя е ключът към нашата мисия да спасим всеки зъб, който може да бъде спасен. За тази цел с Вашето лечение ще се заемат лекари на световно ниво, които са профилирани изцяло и задълбочено в ендодонтската специалност, не спират да се развиват нито за миг, непрестанно следят и прилагат новите концепции и успешни практики в тази важна за денталното здраве област.

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button