Дентално изграждане на зъб

Бондинг

Бондингът е една от причините да твърдим, че всяко несъвършенство по усмивката може да бъде коригирано… до съвършенство. От английски език думата се превежда по няколко начина – като “залепяне”, като “слепване”. Но ние най-много харесваме “свързване”.

Защото бондингът е процедура, която наистина свързва Вашите зъби в една хармонична, завършена, красива усмивка.  

Избелване на зъби 03
Бондинг 02
Предимства и Особености

Ето как

Бондингът е технология, която ни позволява да направим отново функционален и естетичен дори силно увреден зъб. Постигаме това чрез добавяне на фотополимерен материал директно върху зъба. По този начин можем да променим както формата, така и цвета му – докато постигнем идеалния резултат.

И го правим – всеки ден. Днес бондингът е една от най-предпочитаните процедури в естетичната стоматология.

Разбира се, когато говорим за естетика, логично първо се сещаме за предните зъби. Наистина възстановяването чрез бондинг се прилага най-често за корекции във фронта. Но възможностите му отиват далеч отвъд това. С бондинг можем: 

  • да възстановим зъба от счупвания, отчупвания, неравни режещи ръбове, пукнатини или изтриване
  • да затворим разстояния между зъбите
  • да променим изцяло формата на зъбите 
  • да променим изцяло или да уеднаквим цвета на зъбите, за да отстраним петна и оцветявания от всякакъв характер
  • да удължим режещите ръбове
  • да коригираме пропорциите на усмивката
  • да покрием и защитим участъците, където има повишена чувствителност на зъбите (най-често тя се среща в основата им)

При бондинга използваме същия материал, който и при пломбите, които ние, зъболекарите, наричаме композитни обтурации. Този материал представлява фотополимер на пластмасова основа, който се полага върху зъба. 

За да стигнем дотам обаче, първо трябва да се съгласим коя е перфектната усмивка за Вас. Тук на помощ ни идват дигиталните технологии, благодарение на които създаваме проекта на бъдещата ви усмивка. Коригираме, докато кажете “да”. И гарантираме, че резултатът няма да се отклони и на милиметър от това, което сте харесали и одобрили. 

Какви са предимствата?

Предимства

Бондингът постига впечатляващи естетични резултати, което го прави едно от най-предпочитаните средства за коригиране на всякакви зъбни несъвършенства. Това обаче далеч не е единственото му предимство. Ето част от останалите:

Бондинг 03

Кога се препоръчва?

От списъка по-горе става ясно, че бондингът има изключително широко поле на приложение при нужда от естетическа корекция на зъбите. Все пак не го препоръчваме във всички случаи. 

Когато са налице по-масивни разрушения на зъбите, например след сериозна травма, ще предложим друг метод на възстановяване в зависимост от състоянието ви. 

Бондингът ли е най-доброто решение?

Бондингът е много добро решение! Със съвременните материали той има солидна издръжливост и е идеалният вариант за корекция на несъвършенствата в усмивката. Технологиите за усъвършенстване на цветовете и естетиката са вече на космически нива, което ви гарантира максимално естествени и впечатляващи резултати.

Все пак, ако искате за себе си най-доброто, бондингът има алтернатива – това са фасетите. Всеки добър зъболекар ще Ви каже, че те са “тежката артилерия” в естетичните възстановявания, защото превъзхождат бондинга в едно много важно отношение – дълготрайност на резултатите от лечението. 

Тъй като бондингът се прави от фотополимер на пластмасова основа, той има ограничен живот. Неговата продължителност зависи от редица фактори като начин на изработка, специфика на увреждането, навици на пациента. Но средностатистически бондингът е в своята топ форма няколко години. След това се налага да посетите отново Вашия дентален кабинет за поддръжка и подмяна. Така ще можем да запазим неговите естетични и клинични качества. 

Доверете се на Medical Dent!

Защо в Medical Dent?

Естетичната стоматология е една от визитните картички на Medical Dent. Гордеем се с богат списък пациенти, които се усмихват спокойно и уверено след лечение при нас. Голяма част от тях дори не живеят в София, но избраха съзнателно и целенасочено лечението в Medical Dent. Благодарим им за това!

 Но още повече се гордеем с нашите опитни специалисти, които имат на разположение техника от последно поколение. При тази комбинация не може да стане грешка. 

Затова, стане ли въпрос за естетично възстановяване на усмивката, най-логичният отговор е Medical Dent. Той е и най-правилният! 

Естетична стоматология 01

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button