Show Menu

Орална хирургия

Орална хирургия

Екстракция на зъби без болка

Навременното вземане на мерки за решаване на конкретни проблеми в областта на денталната медицина не винаги е възможно. Има случаи, при които се налага екстракция на нерв, зъб, киста. Повечето хора се ужасяват, когато разберат, че ги очаква подобна интервенция, но в днешно време иновативните методи взимат превес над стандартните, и позволяват извършването на процедурата да протече без болка.

В какви случаи се налага намеса на оралната хирургия

Оралната хирургия е част от челюстно-лицевата и се занимава с оперативно разрешаване на задълбочени проблеми. Най-честите случаи, в които се налага намеса на хирург в областта на устната кухина, са:

 • Необходимост от екстракция на зъб – Ваденето е една от най-честите процедури в оралната хирургия;
 • Екстракция на корени – В случай, че коронката изгние и се разруши, може да останат корените, които се налага да се премахнат;
 • Вадене на нерв – Тази част от хирургията се припокрива с ендодонтията, при която се провежда кореново лечение, умъртвяване и вадене на нерви;
 • Разкриване за ортодонтско лечение – най-често става въпрос за ретиниран или полуретиниран кучешки зъб;
 • Отстраняване на кисти;
 • Изрязване на доброкачествени образувания в областта на устната кухина;
 • Фиксиране на подвижни зъби вследствие на усложнена пародонтоза;
 • Екстракция на мъдреци.

Най-честите причини за екстракция на зъб в оралната хирургия

До достигането на изходната точка, която е ваденето, има налични причини, които подчертават тази необходимост. Най-честите сред тях са:

 • При гангрена или изгниване на корените;
 • Стопяване на алвеоларната кост вследствие на пародонтоза;
 • При ретинирани дъвкателни органи, които увреждат съседните такива;
 • При наличие на неправилно растящ мъдрец, който не функционира правилно, при такъв, който не може да пробие венеца, при остри болки и подувания вследствие на мъдрец;
 • При необходимост от вадене на млечни зъби, които не дават признаци да паднат самостоятелно и същевременно пречат на постоянния такъв и неговия правилен растеж;
 • В ортодонтията се налага вадене с цел коригиране на редицата и разреждането й, с цел изправяне;
 • При фрактури и счупвания вследствие на физически травми;
 • При остри грануломи.

Екстракция на зъби без болка

Когато се наложи някоя от споменатите процедури в областта на оралната хирургия, всеки от нас би искал тя да протече безпроблемно и безболезнено.

С напредването на медицината, тези желания са постижими. При всякакви процедури по екстракция, се използва метод за обезболяване. Преди началото на манипулацията, се поставя локална анестезия, която да премахне чувствителността на мястото, на което ще се провежда процедурата по орална хирургия.

За хора, които не търпят на болка, има създадени спрейове, на основата на лидокаин, които целят да премахнат дискомфорта и болката от пробождането на иглата, с която се осъществява същинското обезболяване.

При нормално протекла процедура по екстракция, възстановителният процес протича без наличие на болка. Зъбната алвеола се пълни с кръв, която чрез съсирването си, се превръща в запушалка. Така наречената запушалка се превръща в съединителна тъкан, а на по-късен етап в костна тъкан.

Това е нормалният процес по екстракция, който завършва благополучно, без усложнения и посттравматична болка. Ако има наличие на болка, има много голяма вероятност да се образува възпалителен процес, което налага незабавното посещение при специалист.

Защо да се доверя на професионалистите от Medical Dent

Оралната хирургия e лечението на хирургични заболявания на устната кухина и прилежащите към тях заболявания на лицево-челюстната област.

Хирурзите в дентална клиника MEDICAL DENT имат изключително богат опит и познания - от екстракция на дъвкателен орган до отстраняване на тумори, можем спокойно да се оставим в ръцете на сертифицираните специалисти.

Ваденето на дъвкателен орган и ретиниран мъдрец е манипулация, която винаги предизвиква страх у пациентите, при които предстои да се извърши!

Ваденето на ретиниран мъдрец при нас се извършва след точна диагностика и едва когато са изчерпани всички методи за лечение, които са известни в стоматологията!

Ваденето на зъб и ретиниран мъдрец се извършва при много добро обезболяване, при спазване на всички правила за стерилност, които гарантират вашата сигурност! Ние предоставяме подробни инструкции, свързани с подготовката за манипулацията и възстановяването след операцията.

В периода след ваденето на зъб и ретиниран мъдрец ние ще се грижим за безболезнено заздравяване на раната ви.

Важно е след ваденето да се намери решение за заместването със зъбен имплант, мост или протеза, така че да не се стигне до разместване на съседните дъвкателни органи!

Ваденето на зъб и ретиниран мъдрец в MEDICAL DENT се извършва с най-новите технологии от опитен хирург и без никаква болка! Минималната инвазия и балансираният подход са акцентите, от които изхождаме във всяко индивидуално изготвено лечение.

Оралната хирургия и лечението в дентална клиника MEDICAL DENT протича при стриктна хигиена, високотехнологична подкрепа, без никаква болка и на достъпни цени!

Често задавани въпроси за орална хирургия

ПОЛИТИКА ЗА ОБРАБОТВАНЕ И ЗАЩИТАНА ЛИЧНИ ДАННИ

Medical Dent
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.