Какво знаем за оралната хирургия?

Орална хирургия

Оралната хирургия е тежката артилерия на денталната медицина. Представлява сегмент от челюстно-лицевата и се занимава с оперативно разрешаване на по-сериозните случаи. Бързаме обаче да успокоим пациентите, че това звучи много по-плашещо, отколкото реално е. Съвременните методи и технологии на денталната медицина в комбинация с майсторството на денталния лекар превръщат оралната хирургия в надеждно, достъпно и ефективно решение за здрави и красиви усмивки без болка.  

Причини за намеса

В какви случаи се налага намеса на оралната хирургия?

Най-честите случаи, в които се налага намеса на орален хирург в областта на устната кухина, са:

Причини за намеса

Кога се налага екстракция на зъби

Все по-рядко, благодарение на множество възможности за лечението им, които денталната медицина в наши дни дава. Не чак толкова отдавна бе времето, когато първият и често единствен отговор на денталния лекар при болка в зъба бе… неговото изваждане. Днес това не е така. Но все пак има случаи, в които наистина болен зъб не може и не бива да бъде спасяван. Ето кои са те: 

Екстракция на зъби без болка?

Когато стане дума за екстракция на зъби, първата асоциация на мнозинството пациенти е болка. Развитието на оралната хирургия обаче е напреднала до степен, в която процедурите протичат напълно безболезнено, а евентуалният лек дискомфорт във възстановителния период след това е напълно преодолим с обезболяващи медикаменти. 

Как протича процедурата?

В зависимост от спецификата и сложността на случая оралният хирург ще проведе индивидуално лечение. Във всичките му варианти обаче е предвиден метод за обезболяване. Преди екстракцията ще Ви бъде поставена локална анестезия, която за желания период от време премахва напълно чувствителността. 

Следва процедурата по екстракция на зъба, която оралният хирург провежда съобразно конкретното увреждане. В този смисъл продължителността на операцията може да варира. В дентална клиника Medical Dent обаче изготвяме предварително индивидуален план за лечение на всеки пациент от първата стъпка до последната. Затова във всеки един момент ще бъдете наясно каква процедура Ви предстои. 

При нормално протекла екстракция (а при нас екстракциите винаги протичат нормално), възстановителният процес протича със слаба или почти никаква болка. Зъбната алвеола се пълни с кръв, която се превръща в своеобразна защитна преграда, а впоследствие в съединителна и костна тъкан. 

Изберете най-добрата клиника!

Защо да се доверя на дентална клиника Medical Dent

Ние знаем, че загубата на здрав зъб е твърде висока цена за всеки пациент. Затова нашите лекари ще направят всичко възможно да спасят дори тези, които Вие самите сте прежалили. Но ако все пак се окаже неизбежно – правилното място за вадене на зъб в София (а защо не и в България) – е дентална клиника Medical Dent, където предлагаме на пациентите не само безупречен професионализъм, но и разумни цени срещу качество на лечението от най-високо ниво. 

Екстракцията не е проста работа, особено при по-заплетените случаи, и компромис със специалиста, който ще я извърши, крие редица рискове. Процедурата изисква правилна преценка, прецизност, повишено внимание, опит и решителност. В Medical Dent имаме богата експертиза и още по-богата биография, с която сме доказали всичко това. Неслучайно клиниката работи с голям фокус върху оралната хирургия и “изнася” опит, знание, експертиза и специалисти към редица дентални практики в цялата страна. 

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button