Show Menu

Имплантология и зъбни импланти

Имплантология и зъбни импланти

Имплантология - лечение чрез зъбни импланти

Какво представлява имплантологията?

Имплантологията е съвременен дял от денталната медицина, който касае лечението чрез зъбни импланти и има за цел да възстанови липсата на един или повече зъби, както и техните корени.

Имплантологията и лечението със зъбни импланти е надеждно и дългосрочно решение , подобряващо качеството, стила на живот и психологическия комфорт. Съвременният поглед върху лечението на пациенти е то да бъде минимално инвазивно, което в MedicalDent постигаме чрез използването на най-иновативните технологии и материали.

С помощта на имплантологията ние можем да предпазим здравите съседни зъби от изпиляване и да предложим високо естетични и ефективни решения.

Лечение

Лечението започва с детайлно планиране на всеки един случай, като крайният резултат зависи от планирането на процедурата, от техническото изпълнение и грижата за пациента след завършване на лечението. Ние в MedicalDent предлагаме лечение, ориентирано изцяло към пациента и ви гарантираме качествено възстановяване на вашата усмивка.

За вашето максимално улеснение предоставяме специфични инструкции в писмен вид, които трябва да се спазват преди и след процедурата. За да можем да проследяваме резултата от лечението, каним пациентите си всеки месец на контролен преглед, според нуждата им от профилактика.

След загуба на зъби, нещо, за което не си даваме сметка, е че започваме да губим и тъкани – количество кост и венец. Именно чрез имплантите се осигурява здрав зъб и запазване на самите тъкани. За да се гарантира дълъг живот на имплантите е необходима предварителна подготовка на зъбите и отлична устна хигиена.

Предимства

Зъбните импланти се явяват най-ефективното решение за възстановяване на повечето проблеми със зъбите.

Зъбните импланти ни дават възможност да забравим за носенето на некомфортните подвижни протези, което качествено променя стила на живот на пациента.

В случаите с група липсващи зъби, имплантите са по-доброто решение, тъй като не се изискват мостове, а се изграждат здрави зъби, които правят много по-лесна устната хигиената.

Зъбните импланти са изградени от биологично съвместим материал, който се приема от организма, а формата и текстурата им помагат да изглеждат като естествени зъби.

Още едно предимство на лечението с имплантите е, че съседните здрави зъби, по никакъв начин не се изпиляват или намесват, а възстановяват не само липсващия зъб, но и самите тъкани.

Когато става въпрос за тотална липса на зъби – имплантите правят дадена протеза много по-стабилна и фиксирана като конструкция.

Видове

Има два вида зъбни импланти – базални и винтови. Базалните импланти като приложение са вече част от историята на стоматологията, тъй като имат само и единствено ценови предимства пред винтовите импланти. Ние в MedicalDent ви гарантираме, че ефективното решение за вашата обновена усмивка е в използването на винтови импланти. Повече за видовете зъбни импланти може да прочетете в нашия блог.

MedicalDent е дентална клиника в София, с дълъг и богат опит в имплантологията и лечението със зъбни импланти. Нашата визия за лечението на пациентите ни, е да се придържаме към запазване на здравето, използвайки сертифицирани и иновативни решения в имплантологията.

В практиката си използваме високо технологични зъбни импланти от Швейцария, Германия и САЩ. Всичко това, ни позволява да дадем 50 години гаранция на всички зъбни импланти, които поставяме.

Екипът ни от лекари и дентални асистенти е с богата следдипломна квалификация по имплантология и лечение със зъбни импланти във водещи световни центрове. Всеки един от членовете на клиниката ежегодно посещава различни курсове при водещи специалисти в областта.

Нашият екип знае, че здравето на всеки пациент заслужава индивидуално решение и подход, така е и с всеки зъб – „Всеки зъб с номера си“.   

Често задавани въпроси за зъбни импланти и имплантология

Medical Dent
Запази час за консултация сега!
Стъпка
Loading
Medical Dent

Дентален Център
Medical Dent

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Петък:
от 8:00 ч. до 17:00 ч.
Събота:
При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар. Моля, позвънете на 02 963 07 37

Telephone

Телефон

+359 (02) 963 07 37

E-mail

office@medicaldent.bg