Show Menu

Брекети от MEDICAL DENT - украшения, които лекуват

Съвременната ортодонтия ви предлага голям избор от решения в зависимост от вашето състояние и естетически желания.

Метални брекети

Те заедно със свързващата ги дъга, са това което най-често хората си представят, когато чуят „шини“. Въпреки това, модерните предложения са много по-малки от преди и по-незабележими, отколкото огромните варианти от преди няколко години. Развитието на ортодонтията и прилагането на технологиите в изработката позволява използването на различни похвати и методи, които да оптимизират изправянето на зъбите и да намалят болката по време на процеса. Металните брекети са изработени от висококачествена неръждаема стомана и се прикрепят индивидуално към всеки зъб, като след това се свързват помежду си с помощта на метална дъга, която оказва натиск на зъбите и ги намества в правилна позиция.

Също така предлагат поставяне, както от външната страна на зъбните редици, така и от вътрешната. При втория начин те практически стават незабележими. Поставянето им от вътрешната страна на зъбите може да причини временен дискомфорт в началото, и не са подходящи за много тежки случаи на деформация. А поставените от вътрешната страна, изискват старателно и по-внимателно почистване от другия вариант.

Брекети 1

Керамични брекети

Те са със същия размер и форма, като металните, но разликата е, че те са изработени от материал в цвета на самия зъб или са прозрачни, за да се слеят със зъбите. Този тип могат да бъдат почти изцяло незабележими, ако пациентът избере и свързваща дъга в нюанса на зъбите. Пациентите, които изберат керамичното предложение трябва да знаят, че при неправилна поддръжка цветът може да се измени и да бъде по-видим от преди.

Aligner – алтернативния избор

Това е най-добре разработената технология за изправяне на зъбните редици и подреждане на зъбите, в която събрано на едно място всеки пациент ще открие иновации от последните 2 десетилетия. Над 5 милиона пациента са избрали Aligner, сред които 1 милион са тийнейджъри. Този тип алайнери се използват като ефективна алтернатива на статичните модели. В основата си, технологията включва сет от невидими шини, които се използват за определен период и в точно конкретна последователност. Целта им е всяка следваща да придвижи процеса с една стъпка напред. Всички алайнери са изработени индивидуално за зъбните редици на всеки пациент. Предимството им, е че Aligner могат да се махнат по време на хранене и почистване на зъбите и са практически невидими за окото. Те са подходящи, както за коригиране на зъбните редици, така и за профилактика след лечение при ортодонт.

Брекети 2

Защо е важна консултацията с ортодонт?

Със сигурност има разлика между общопрактикуващия стоматолог и ортодонтът. Докато първият се занимава с основните проблеми на устната кухина и зъбните редици, ортодонтът е запознат с всички тези проблеми, но разполага и със задълбочени познания относно функцията на ченето, както и нуждата от естетична намеса. Казано просто, ортодонтите знаят всичко, което всеки зъболекар трябва да знае, но тяхната специалност са познанията как се движат зъбите в устната кухина. Именно затова изборът на ортодонт за предписване, избиране и поставяне е най-доброто решение за всеки пациент.

Брекети 3

Поставяне на брекети

При много ортодонтски проблеми е необходимо да се поставят брекети.

Поставянето им е фина и деликатна манипулация, която вие взимате като решение за себе си да извършите веднъж във вашият живот!

Преди поставянето ние винаги започваме с разработване на ортодинтски план за лечение, който се базира на анализ на рентгенография и модели!

При поставяне ние ще ви дадем детайлни указания за това как да поддържате правилно зъбите си и за честотата на контролните прегледи при нас!

След поставянето ние ще провеждаме грижа за здравето на зъбите ви, като ви каним редовно на контролни прегледи и поддържаме добра хигиена.

При завършване на лечението ще ви дадем конкретни указания за поддръжка на резултатите,които имате, така че да се радвате на новата си красива усмивка!

Метални брекети

Керамични брекети

Aligner – алтернативния избор

Защо е важна консултацията с ортодонт?

Поставяне на брекети

Назад към "Ортодонтия"
Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.