Show Menu

Добър имплантолог София | Импланти MEDICAL DENT

В днешно време замяната на липсващ зъб, е лесно достъпна мисия, благодарение на поставянето на импланти, което е част от имплантологията – дял от денталната медицина. Тази процедура доказано има дълготраен ефект и предпазва влошаването на здрави съседни тъкани.

Много дентални центрове в София, които са иновативни и разполагат с добро оборудване, я предлагат като част от своите услуги. Този метод е съвременен и има за цел да възвръща функционалността на дъвкателния апарат и естетиката на усмивката, а в развита столица като София, съществува богат избор сред имплантолози.

Имплантолог - защо трябва да се доверим само на специалисти

Поставянето на имплант е процедура, която изисква прецизност и професионализъм, за да се гарантира качеството на изпълнената процедура и експлоатационния живот на импланта. Преди поставянето на имплант, е важно да бъде оценено коректно състоянието на зъба, венечната лигавица и околните тъкани.

В София има голям избор от дентални клиники, предлагащи услугата, което определя и голямо наличие на имплантолози. Поради деликатността и сложността на процедурата, е важно е да се доверим на добър имплантолог.От неговата преценка, която е първият етап от процедурата, се базират последващите действия. При грешна преценка, последствията могат да бъдат отрицателни. Сред основните усложнения, които могат да настъпят са:

 • Постоперативна инфекция – Тя може да бъде лека, обхващаща меките тъкани около поставения имплант, но може да бъде и по-всеобхватна, като засяга и костта;
 • Оформяне на гноен участък;
 • Засягане на близкостоящ съдово-нервен сноп, което да причини болка;
 • Прекомерно прегряване на костта по време на процедурата и последваща болка, оток и неразположение;
 • Периимплантен мукозит – Той представлява възпаление на меките тъкани около импланта и е възстановим;
 • Периимплантит – При него освен възпаление на меките тъкани, протича загуба на периимплатна кост. Това е тежък протичащ процес, при който симптомите могат да бъдат: кървене при сондиране, оток и зачервяване на меките тъкани;
 • Загуба на имплант – Загубата на костта, води непосредствено след това до загуба на импланта.

Необходимостта от специалист, който да извърши процедурата, да почисти и обработи правилно участъка, по начин, който е прецизен и професионално извършен, е голяма. При некомпетентност от страна на екипа, горепосочените задълбочавания на състоянието, биха могли да доведат до болка, възпаления и загуба на импланта. Именно заради това, е важно да потърсим специалист в София с добри рецензии, опит в областта и персонално отношение.

Какво трябва да гледаме, когато избираме добър специалист

Основните фактори, които оказват влияние върху изборът на имплантолог са:

 • Квалификация и опит – Важно е да проучите какъв е неговия опит в областта, по възможност да се допитате до хора, възползвали се от неговите услуги или тези на центъра по дентална медицина, в който практикува. Съществено значение оказва и времевото упражняване на дейността – от колко години се занимава с това и има ли достатъчно дългосрочна квалифицираност назад във времето;
 • Екипът, с който работи – Освен самия специалист, зад гърба му стоят хора, които му помагат в извършване на процедурите. Екипът му заема важна и отговорна роля. Добрият зъбен имплантолог се кооперира с добър ортодонт или протезист;
 • Материалите, с които работи – Високото качество на материалите до голяма степен определя експлоатационния срок на импланта, неговата функционалност и цялост. За да се постигнат добри резултати, е необходимо използването на качествени материали;
 • Рейтинг и мнение за имплантолога – В днешно време всичко може да бъде открито в интернет и социалните мрежи. Има и конкретни приложения, чиято насоченост е да оценяват качеството на извършваните услуги в различните направления на медицината;
 • Отношение – Персоналното отношение е важно при процедури, които изискват проява на доверие от страна на пациента. Степента на предразполагане, обясняване, отговаряне на въпроси и успокояване, оказват голяма роля в процеса.

Защо Medical Dent е правилния избор за вашите зъби

Всеки пациент, изправен пред нуждата от лечение с дентални импланти, си задава въпроса как да намери добър имплантолог в София. Имплантологията е сравнително нова специалност в зъболечението, дори и за развита столица като София. Тя изисква от зъболекаря обширни познания в различни специалности, за да може да се изготви най-подходящият лечебен план.

Поради бързото развитие на зъболечението като цяло, лечението със зъбни импланти изисква присъствието на специалисти от различни дялове на стоматологията. Важно за всеки добър имплантолог в Софияе и клиничният му опит и това дали той оперира ежедневно.

Зад всеки добър имплантолог в София стои добър екип от специалисти,за да може да се изпълни добре и най-сложния лечебен план и да се осигури добра поддръжка на резултатите от проведеното лечение!

Medical Dent се характеризира с богат опит в областта на имплантологията и екип, съставен от квалифицирани специалисти. Центърът, намиращ се в София, изпълнява дейността си, като използва най-новите методи и технологии, с цел голяма ефективност и максимално удобство за своите пациенти.

Потърсете специалистите на клиника Medical Dent в София, които да дадат своето компетентно мнение за вашето състояние, и да ви предложат най-оптималния начин за подобряването му, на достъпни цени.

Свържи се с нас бързо и лесно! Запази час
Онлайн консултация
Medical Dent

Дентален Център
MEDICAL DENT

1407 София,
бул. Джеймс Баучер 114

Open hours

Работно време

от Понеделник до Събота:
от 8:00 ч. до 18:00 ч.

При спешни случаи на ваше разположение има дежурен лекар.