Причини На Лечението

Имплантолог

Имплантологията е сравнително нова дисциплина в денталната медицина, която обаче през последното десетилетие се разви със светкавични темпове и се превърна в най-добрата алтернатива за възстановяване на липсващи зъби, която във всяко отношение превъзхожда традиционните до неотдавна зъбни протези и мостове. За да бъде успешна и дългосрочна тази процедура обаче е необходимо да се доверите на доказан специалист с богат опит в тази сфера. 

Зъбни импланти 01
Зъбни импланти 02

Как да изберем правилния специалист имплантолог?

Все повече дентални клиники и практики в България и особено в София включват имплантологията в своите услуги. Не навсякъде обаче тя ще бъде извършена с нужните качество, прецизност, професионализъм и проследяване във времето. А именно те са необходими, за да се гарантира успешното изпълнение на процедурата по възстановяване на липсващия зъб.
Само опитен имплантолог, който в практиката си се е срещал с множество различни случаи, може да осъществи правилно предварителната оценка за състоянието на зъба, венечната лигавица и околните тъкани. А тази оценка е от ключово значение при изготвянето на вашия план за лечение и последващите интервенции по поставянето на импланта и неговото интегриране в костта.
Грешна преценка от страна на лекаря би могла да компрометира лечението, да доведе до последващи усложнения и в крайна сметка – до загуба на импланта.
Затова Ви предлагаме няколко основни критерия, по които да се ръководите при избора на Вашия имплантолог:

Квалификация и опит

В България и главно в София вече има много добри специалисти. Но има и не толкова добри. Важно е да проучите опита на специалиста, към когото сте се насочили. Това най-лесно става чрез допитване до хора, които вече имат опит с неговите услуги или с денталната клиника, в която той работи. Разбира се, от ключово значение е продължителността на неговия стаж в областта. Дългите години практика за един имплантолог означават високо ниво на подготовка дори за най-сложните случаи. Но те не бива да са в минало време! Изключително важно е за един добър имплантолог да оперира всеки ден. 

Екипът, с който работи

Добрият имплантолог не работи сам. Той има зад гърба си солиден екип от специалисти в други направления от денталната медицина, които гарантират не само правилното поставяне на импланта, но и завършването на лечението във всеки един негов аспект. Затова се поинтересувайте на първо място за името и биографията на имплантолога, но веднага след това проверете дали той кооперира с добър ортодонт, протезист и дори анестезиолог. 

Качеството на имплантите и материалите

Пазарът в момента предлага изобилие както на зъбни импланти, така и на материали и консумативи за денталната медицина. В стремежа си да предложат на пациентите по-атрактивни цени, много дентални практики се спират на продукти от по-нисък клас. Те могат да постигнат задоволителни резултати, но в дентална клиника Medical Dent се стремим те да бъдат безспорни. Знаем от личен опит, че високото качество на всички материали в голяма степен предопределя успешния изход от лечението.

Оценките на пациентите

Относително лесен начин да съберете предварителни впечатления за Вашия имплантолог са интернет и социалните мрежи. Потърсете мненията на неговите пациенти и вижте рейтинга на клиниката, в която работи. Вече съществуват и специализирани приложения, които ще ви послужат за добър ориентир при избора. 

Зъбни импланти 02
Сравнение по няколко важни аспекта

Защо дентална клиника Medical Dent в София е правилният избор?

Дентална клиника Medical Dent е първата специализирана клиника за имплантология не само в София, но и в цяла България. Видяхме и разбрахме перспективите пред този сегмент от стоматологията още преди близо две десетилетия, когато взехме решение нашата клиника да работи с фокус към имплантологията.

През изминалите години в сътрудничество с много дентални практики в страната “изнесохме” нашата експертиза и извън София, за да осигурим качествено лечение и за пациентите в по–малките населени места. Затова днес се гордеем с богато “портфолио” от пациенти, чиито усмивки сме възстановили с помощта на денталната имплантология. Затова можем да заявим – може би нескромно, но съвсем честно – че в търсенето на имплантолог дентална клиника Medical Dent не е просто добър избор. Тя е единственият избор. 

Свържи се с нас бързо и лесно!

Вярваме, че всеки зъб е сложен организъм и различните му проблеми изискват различни специалисти. 

Call Now Button