Стоматологични услуги

Всички услуги под един покрив.

Ние не вярваме в специалистите по всичко. Затова основен принцип в работата на дентална клиника Medical Dent е да разполагаме със специалисти… по всичко. Нашите лекари са строго и задълбочено профилирани в различните области на денталната медицина. Така, че при нас да намерите пълния набор услуги от целия спектър на стоматологията под един покрив. 

Medical Dent

Medical Dent

Medical Dent

Какво Знаем За Стоматологията

Какви видове стоматологични услуги предлагаме

Не бихте очаквали от специалист по “Уши, нос и гърло” да диагностицира чернодробно заболяване, нали? Макар да тръгват от една и съща база на познания по обща медицина, при специализациите си лекарите посвещават цялото си внимание, старание и умения на избраната от тях конкретна област. 

По същия начин стоят нещата и със стоматологията. Специалистът по ендодонтия например ще излекува кореновите канали на болния ви зъб. Но със създаването на красивата коронка над него е по-добре да се заеме специалистът по естетични възстановявания. 

В същото време обаче ние чудесно знаем, че тялото е един организъм, в който всичко е свързано и въздейства на останалите системи. Затова избрахме подхода, в който целият екип от специалисти в различните дялове на стоматологията е на разположение и в готовност да откликне на пациента в зависимост от неговите конкретни нужди.

Много често състоянието на пациентите изисква комплексно лечение с участието на няколко специалисти. Горди и щастливи сме, че богатото портфолио от услуги на Medical Dent ни позволява да посрещнем всички тези пациенти. И да ги изпратим с нова, здрава и красива усмивка!  

Имплантология

Без съмнение перлата в короната на Medical Dent е имплантологията. Доказано е от световната стоматология и от нашата практика – това е най-ефективният, надежден и естествен начин за възстановяване на липсващи зъби, който в пъти превъзхожда традиционните до неотдавна протези и мостове.

Още от създаването си преди две десетилетия, когато стоматологията в България все още не беше достатъчно развита, Medical Dent избра за свой специален фокус развитието и утвърждаването на имплантологията в България. Днес имаме зад гърба си близо 20 000 възстановени по този начин усмивки на пациенти. А това – замисляме се сега – означава поне по една спасена усмивка на ден.


Естетична стоматология

Услугите от сферата на естетичната стоматология са сред най-търсените, защото са свързани с външния вид на усмивката. А тя е най-важният и представителен “аксесоар” за всеки човек. През последните години развитието на стоматологията и технологиите буквално изстреляха естетичните възстановявания в космоса с изключителни иновации, които позволяват създаването на съвършени усмивки по щадящ и неинвазивен начин. Всички тези възможности са на разположение в Medical Dent:  

  • С помощта на комплексния метод за дигитално планиране Smile Design можем да планираме вашата усмивка така, че да я видите и одобрите още преди началото на лечението. 
  • Бондингът е модерна технология, която ни позволява да коригираме всяко несъвършенство, изкривяване или отчупване по зъбите чрез висококачествен композитен материал
  • В нашата модерна и технологични лаборатория изработваме за пациентите ни фини, изящни и устойчиви фасети, с които усмивката става съвършена веднъж завинаги.
  • Работим с най-съвременните, щадящи и ефективни системи за избелване на зъбите
POPULAR

Ортодонтия

Ортодонтското лечение е дялът от стоматологията, който играе ключова роля за подредбата на зъбите, тяхното разположение, правилно разпределени междузъбни пространства, корекции на неправилната захапка. Всяко едно от тези несъвършенства представлява не само естетическо, но и потенциално здравословно предизвикателство. Насърчаваме нашите пациенти да потърсят консултация с висококвалифицираните специалисти по ортодонтия на Medical Dent колкото е възможно по-рано. Най-добре – в детска възраст, ако това е необходимо. Разнообразието от лечения – поставяне на шини, брекети или алайнери, тяхната корекция, поддръжка и контролни прегледи в рамките на лечението, както и дългогодишната ни практика, са гаранция за успешни и красиви резултати. 

Ендодонтия

Добрият зъболекар се познава по това, че прави всичко по силите си да спаси всеки зъб. А най-голямата част от тези спасители в стоматологията са специалистите по ендодонтия. Защото се занимават с лечението на корените, които имат жизненоважно значение за оцеляването на зъба. 

С прецизни високотехнологични инструменти и под микроскоп нашите специалисти по ендодонтия ще стигнат до най-труднодостъпните кътчета на кореновата система, за да я отърват от инфекциите и да възстановят болните зъби. 

Пародонтология

Дял от стоматологията, за който научаваме все повече през последните години. До степен, в която можем да заявим – пародонтитът се лекува! Това коварно заболяване на венците до неотдавна се смяташе за непобедимо. Днес, благодарение на развитието в науката, практиката и технологиита, можем да предложим на пациентите адекватното лечение на пародонтита, което ще запази зъбите на мястото им, костта – цяла, а усмивката – красива. 

Орална хирургия

Понякога е неизбежно – зъбът трябва да бъде изваден. Оралната хирургия е този дял от стоматологията, който се занимава с всички процедури и услуги по екстракция на нерви, зъби, корени, кисти. Те се извършват по оперативен начин, който изисква максимална прецизност и отлично ниво на хигиена. Този дял на стоматологията е част от челюстно-лицевата хирургия и изисква изключителна подготвеност от страна на специалиста, богата експертиза, дългогодишен всекидневен опит и безупречни умения. Точно тези качества фигурират в професионалните биографии на специалистите по орална хирургия в Medical Dent! 

Детска стоматология

В Medical dent най-малките получават най-голямото внимание. За тях сме оборудвали специален цветен детски кът за забавление, докато изчакват реда си да седнат на стола. Обясняваме на техния език процедурите и леченията така, че да ги приемат като предизвикателство и игра. Подхождаме с грижа, нежност и търпение към страховете им – докато ги елиминираме напълно и изградим доверие у малчуганите към зъболекаря.

Целта: Редовни посещения при детския стоматолог за превенция, профилактика и навременни лечения. Те са гаранция за цветущо дентално здраве през цялото детство и през целия живот. 

Лечение под медицински сън

Спокойствието и комфортът на пациента са също толкова важни за успешния изход от лечението, както подготовката на зъболекаря и качеството на материалите. В желанието си да осигурим това спокойствие разработихме много мек вариант на работа под медицински сън, който от години прилагаме успешно – както при възрастни, така и при деца.

Тази лека анестезия е перфектна възможност за пациентите, които изпитват силен и дори панически страх от посещенията при зъболекаря. Позволява ни в рамките на едно посещение да извършим комбинация от сложни и времеемки процедури, без пациентът да усети нищо и без да запази травмиращи спомени за болезнено преживяване. Лечението под медицински сън е добре познато в стоматологията. То не представлява никакъв риск за здравето на пациентите. Натрупали сме богат опит в работата под седация, който винаги е бил и продължава да бъде успешен. За целта сме създали работещи протоколи, които стриктно следваме, и които са насочени към минимизиране дори на незначителните рискове, които биха могли да възникнат. 

Профилактика

Казвали сме и ще го кажем пак – превенцията е винаги за предпочитане пред леченията. А ключът към най-добрата превенция е редовната профилактика. Водени от тази убеденост, предлагаме на нашите пациенти богат набор от услуги, свързани с поддръжката на изрядната орална хигиена и проведените лечения. При нас ще получите ясни и конкретни указания как да продължите тези ефективни грижи и в домашни условия.

А ако се нуждаете от помощ – отново сме на разположение. Създадохме специален дентален център на име Dental Care Center, фокусиран изцяло в превантивната грижа и профилактиката на оралното здраве. Няма да забравим, не забравяйте и вие – повечето сериозни дентални заболявания се коренят именно в липсата на достатъчно навременна и достатъчно правилна грижа. Заедно можем да предотвратим това.   

Защо Medical Dent е правилния избор за вашите зъби?

Камбинацията от висококвалифицирани и опитни специалисти във всички области на денталната медицина под един покрив в продължение на дълги години води дентална клиника Medical Dent по пътя към успеха. Защото тази комбинация работи в полза на пациента. Тя осигурява възможности за качествено и комплексно лечение, за бърза реакция при нужда, за експедитивност при извършване на процедурите по максимално удобен за вас начин. За да бъде обаче лечението наистина безупречно, а вашето преживяване в Medical Dent – максимално леко, безгрижно и ефективно, заложихме на още няколко комбинации.

Комбинацията от високотехнологично оборудване, което не оставя място за грешки, с изключително комфортно обзаведени кабинети в клиника на едно от най-удобните места в София. Комбинацията от максимално съобразяване с вашето време и комуникиране на медицинската терминология по ясен и разбираем за пациента начин.  Комбинацията от безупречни услуги на разумни цени.  Казано по-просто – знаем, че времето ви е ценно. А критериите – високи. Доказали сме, че знаем как да отговорим и на двете изисквания. 

Call Now Button